Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Küçük mekanlar için en iyi boya renkleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Küçük mekanlar için en iyi boya renkleri

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Küçük mekanlar için en iyi boya renkleri alanı geniş gösterecek renklerdir. Bu mekanları olduğundan büyük ve ferah göstermenin oldukça basit ama etkili yolu duvar boyasını doğru kullanmaktır. Özellikle de açık boya renklerini kullanmak küçük mekanları daha aydınlık ve ferah göstereceği için duvarlarda bu gruptan olan renkleri tercih edebilirsin. Şimdi bu açık boya renklerine bir göz atalım!

Klasik ama vazgeçilmezlerden beyaz

Beyaz küçük mekanlarda kullanılabilecek ilk sırada gelen ve modası hiç geçmeyen boya renkleri arasındadır. Ortama aydınlık bir atmosfer kattığı için genellikle en çok tercih edilen renklerdendir. Küçük mekanları geniş gösteren beyaz tonlardaki boya renkleri neredeyse her renkle uyumlu olduğu için küçük mekanlar için sen de bu rengi evinde ya da ofisinde tercih edebilirsin.  Beyazı özellikle yükseklik illüzyonu yaratmada kullanabilirsin. Bunun için duvarları tavanın hemen 10 cm kadar aşağısında ya da kornişin altında boyamayı keserek kalan kısmı beyaza boya. Duvarın çok daha yüksek ve mekanın daha geniş bir görünüm kazanacak.

Samimi ve sıcak bir seçim: Şampanya

Şampanya rengi küçük mekanlar için en iyi boya renkleri listesindeki bir diğer renktir. Beyazın göz alan çiğliğine nazaran daha yumuşak ve sıcak bir renk olan şampanya, ortama samimi bir hava katar. Küçük ev veya ofisinde şampanya rengine eşlik edecek bol aynalı bir dekorasyonla mekanını olduğundan geniş gösterebilirsin.

Hanımelinin alanlara zarif dokunuşu

Hanımeliaçık boya renkleri grubunda olduğu için her renkle kolaylıkla kombinlenebilecek joker bir renktir. Sade, şık ve modern bir görünüm sunar. Evde ve ofiste ferah bir hava yakalamanı sağlarken, şampanya rengi gibi hanımeli de beyaza nazaran daha kırık ve sıcak bir renk olduğu için bulunduğun mekanda kendini rahat hissetmeni sağlar.

Mekanların huzur rengi: Fildişi

Fildişi dinlendirici ve huzur verici etkisi sayesinde sıkça tercih edilen boya renkleri arasında bulunur. Düzenli ve derli toplu bir ortam oluşturmanı ve minimal bir mekan dekore etmeni sağlar. Küçük ortamlarda açık renk mobilyalarla kullanman ortamı daha geniş göstermeni sağlar. Özellikle açık yeşil, nefti, su yeşili gibi yeşil tonlarını fildişi ile kombinleyerek derinlik algısı yaratabilir ve ortama daha geniş bir mekan hissi verebilirsin.

Her tarza uyumlu: Kum Fırtınası

Kum fırtınası de hem açık tonda olması hem de sıcak renklerden olması açısından küçük mekanları büyük göstermek için kullanılan ve modası hiç geçmeyen boya renklerindendir. Kum fırtınası ortama aydınlık bir hava katar. Fazla eşya kullanmak mekanı daraltacağı için bu rengi az sayıda eşyadan oluşan bir mekanda kullanarak derinlik hissi sağlayabilir ve ortamı daha geniş gösterebilirsin. Sen de tarzına en uygun kaliteli açık renk boyalar için Bi’Boya‘ya göz atabilir, evini aydınlatmak için çok daha farklı seçeneklere ulaşabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message