Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Kara tahta boyası ile çocuk odası dekorasyonu
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Kara tahta boyası ile çocuk odası dekorasyonu

Yayınlanma tarihi: 20.02.2020

Okullarda kullanılmasına alışık olduğumuz kara tahtaların özellikle kafe ve restoranlarda kullanımı son zamanlarda oldukça trend haline geldi. Kara tahtalar dış mekanların yanı sıra evlere de girmeye başladı. Özellikle “kendin yap” projelerinden keyif alanlar bu dekorasyon malzemesini sıkça kullanıyor. Kara tahta, bulunduğu ortama oldukça sade ve nostaljik bir dokunuş yaparak dekorasyonun bütün havasını değiştiriyor.  Bu sebeple artık boya kullanılarak daha büyük alanların bir kara tahta haline dönüştürülmesi, dekorasyonda önemli bir yer tutuyor.

Çocukların hayal gücü ile renklenen dekorasyon

Oldukça geniş bir kullanım alanına sahip olan bu dekorasyon malzemesini özellikle çocuklar çok seviyor. Ellerine aldıkları rengarenk tebeşirler ile odalarının duvarlarına resimler yapmak onlara büyük bir keyif veriyor. Çocuk odası dekorasyonunda kullanılan kara tahtalar çocukların hayal güçlerini ortaya koyabilmeleri için çok geniş bir alan sunuyor. Özellikle de çocuk odasının bir duvarını boydan boya kara tahta haline getirmek, okul öncesinde olduğu kadar eğitim hayatlarında da büyük fayda sağlıyor. Okul öncesi çocuklar odalarındaki kara tahtaya dilediği resmi çizip karalamalar yapabilirken, eğitime başlamış çocuklar da derslerini kara tahtada çalışabilir, notlarını yazabilirler. Böylece derslerin akılda kalıcılığını artırabilirler. Kara tahta boyasının çocuk odasında kullanılması sağladığı pek çok faydanın yanı sıra odanın dekorasyonunu da büyük oranda değiştirir.

Kara tahta boyası ile başka neler boyanır?

Kara tahta boyasının kullanım alanı gün geçtikçe genişliyor. Çocukluğunu özleyenler bu nostaljik dekorasyon malzemesini bütün yaşam alanlarında kullanabiliyor. Kara tahta boyası ile,

Kara tahta boyası ile başka neler boyanır?

Mutfakta günün menüsünü ya da alışveriş listesini yazabileceğin bir kara tahtaya sahip olabilirsin. Bu kara tahta küçük boyutlarda olabileceği gibi buzdolabı kapağını da bir kara tahtaya çevirebilirsin. Evin giriş kapısının yanında küçük bir hatırlatıcı/planlayıcı tahta yapabilir hatta bu kara tahta sayesinde evin diğer üyelerine sevgi dolu notlar bırakabilirsin.Düğün ya da kutlama yemeği gibi büyük organizasyonlarda dekorasyona küçük dokunuşlar yapabilirsin. Örneğin, masa numaralarını yazabileceğin küçük kara tahtalar yapabilirsin. Kafe ve restoranların girişlerinde günün menüsünün ya da müşterilere güzel mesajların yazılabileceği bir tahta yapabilirsin. Çocukların resim çizebileceği geniş alanlar oluşturabilir ve çocuk odalarının dekorasyonunun renklenmesini sağlarken çocukların da hayal güçlerinin genişlemesine katkıda bulunabilirsin. 

Kara tahta boyasını nasıl uygularım?

Öncelikle kara tahta boyasını kullanacağın alanı bir bez yardımıyla iyice temizlemelisin. Böylece yüzeyin tamamen pürüzsüz olmasını sağlayabilirsin. Boyanın kullanılacağı alan pürüzlü bir alan ise zımparalama işlemi yapmak da gerekli olabilir. Pürüzsüz bir alan elde ettikten sonra boyamaya başlayabilirsin. İstenen kara tahta görüntüsünü elde edebilmek için birkaç kat boya yapmak gerekir. Yeni bir kata geçilmeden önce ise boyanın kuruması beklenmelidir. Yaklaşık üç katın ardından ise istenen kara tahta görünümü elde edilir.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message