Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Işıltılı Kum Boya Nedir? Nasıl Uygulanır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Işıltılı Kum Boya Nedir? Nasıl Uygulanır?

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Sıradan renklerden sıkıldıysan ışıltılı kum boya senin için tatmin edici bir seçenek olabilir! Dahası kendinden desenli oluşuyla sanatsal bir görüntüye de sahip olması. Kullanıldığı alanda sadece bir duvar boyası olmakla kalmayan ışıltılı kum boya, ışıl ışıl bir evrene adım atmışcasına bir his bırakıyor görenlerde. Kum rengini biliyoruz, peki bu ışıltılı kum boya nedir dersen cevabı oldukça basit: Dekoratif boya alanında kumlu ve ışıltılı görüntüyü birleştiren ve harika bir efekt oluşturan bir son dönem icadı diyebiliriz onun için. Hayatına biraz canlılık katmak istiyorsan işe önce yaşam alanından başlayabilirsin. Basit bir renk diyip geçme! İnsanın enerjisini öyle etkiliyor ki renkler! Bir de üstüne ışıl ışılsa kıpır kıpır canlandırıcı etkisine şimdiden hazır ol!

Işıltılı kum boya tek renkten mi oluşur?

Işıltılı kum boyanın tek rengi olduğunu düşünebilirsin ancak birçok alternatif renk seçeneği var. Kumlu ve metalik efektlere sahip ışıltılı kum boya seçeneklerinden evine ve tarzına en uygununu seçmek senin elinde. Aklına gelebilecek her renkte ışıltılı kum boya var ve bu boyalar akrilik emülsiyon esaslı oldukları için içerideki nemi dışarı vererek duvarların nefes almasını sağlar. Solvent içermediği ve su ile seyreltildiği için de kokma yapmaz, insan sağlığına zarar vermez. Bebek ve çocuk odalarında da güvenle kullanılabilir. Aynı zamanda ışıltılı ve grenli dokusu sayesinde farklı desenler oluşturmana da imkan verir. Biri sıradanlık mı demişti? İşte onu alt etmenin en pratik yolu.

Işıltılı kum boya ile fırça desen uygulaması

Işıltılı kum boya ile dekoratif boya nasıl yapılır merak ediyorsan pratik bir örnekle izah edebiliriz. Gereken malzemeler ışıltılı kum, üniversal konsantre pigment pastası, slikonlu astar, kestirme fırça ve saten rulo. Bir odanın sadece bir duvarını ya da tüm duvarlarını onunla boyayabilirsin. Banyo, mutfak, oturma odası gibi görmek isteyebileceğin tüm alanlar için uygun bir boya olan ışıltılı kum boya, kendinden desenli görünümüyle zahmetsizce sıradışı bir dekorasyon hamlesi yapmanı sağlayacak. Şimdi gerekli adımlar için hazır mısın? Öncelikle uygulama yapılacak duvarı slikonlu astar ile astarlamalısın. Astar işleminden sonra 6 saat kadar beklemen gerekecek çünkü bu aşamada kuruması büyük önem taşıyor. Daha sonra seçtiğin renkte 1 kg ışıltılı kum boya içine 15 ml kadar bir renk ustası (üniversal, konsantre pigment pastası) katıp iyice karıştırmalısın. Kestirme fırçayı yan tutarak paralel ve tek kat olacak şekilde boyamaya başlayabilirsin artık. Tekrar 6 saat kurumaya bıraktıktan sonra şahane bir duvar seni bekliyor. Retro ya da modern, her tarza uygun uygulama yapabileceğin bu boyalarla süslediğin duvarlar evinde devasa bir dekorasyon yeniliğine döneşecek.Işıltılı kum boyayı ve onu uygulamak için gereken tüm malzemeleri Bi’Boya‘nın renk skalasında bulabilir, değişime güvenle kucak açabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message