Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
İndigo mavisini dekorasyonda kullanma sanatı
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

İndigo mavisini dekorasyonda kullanma sanatı

Yayınlanma tarihi: 18.03.2020

Sakin ve huzurlu bir mekan tasarımına ihtiyacın varsa indigo mavisi ile harikalar yaratabilirsin. Akdeniz esintilerini yaşam alanlarına taşıyabileceğin bu rengi hem geleneksel hem de modern dekorasyon tarzlarında rahatlıkla kullanabilirsin. Dilimizde daha önce çivit mavisi olarak da er bulan indigo mavisi, ismini yoğun olarak Hindistan’da yetişen çivit ağacından alıyor. Deniz mavisinden daha koyu, lacivertten ise daha parlak ve canlı olarak niteleyebileceğimiz İndigo mavisi ile dekorasyonunu canlandırman için bazı ipuçlarına dikkat edebilirsin.

Vintage tarzı ahşap mobilyalar için tercih edebilirsin

İndigo mavisi iç mekan tasarımlarında ahşap mobilyalarla mükemmel bir uyum yakalıyor. Elinde eski ahşap dolaplar, sandıklar, koltuklar ya da kitaplıklar varsa bunları indigo mavisinin cazibesiyle hoş bir hale getirebilirsin. Göz alıcı dokulara sahip mobilyalara kavuşmak çok kolay. Eski ahşap mobilyalarında oluşturacağın dekorasyonunu vintage halılarla bütünleştirebilirsin.

Yaşam alanlarını vurgulayabilirsin

Mavinin en etkileyici tonlarından biri olan indigo mavisini aydınlatmalarına taşıyarak salon ya da yatak odanda vurgulamak istediğin alanları ön plana çıkarabilirsin. Led lamba seçenekleri de mavinin bu tonu ile kombinlemek için oldukça uygun. Örneğin yatak başını indigo mavisi ile canlandırmayı düşünebilirsin. Bu alanı çerçeveleyen led lambalarla çarpıcı bir tasarım oluşturabilirsin. İndigo mavisini abajur veya duvar apliklerinde de kullanarak şık ve estetik bir mekan yaratabilirsin. İndigo tonlarındaki tablo ya da diğer duvar aksesuarlarıyla çarpıcı bir dekorasyon yapabilirsin. 

Koltuk ve kanepelerde estetiği yakala

İndigo mavisi ahşabın hemen hemen her tonuyla şık bir uyum yakalıyor. Salonunu ahşap ögeler yoğunlukta olacak şekilde dekore edebilirsin. Böyle bir dekorasyonda indigo mavisi koltuk ya da kanepe seçenekleri kullanmak mekanı canlandırıp doğal bir şıklık yaratacaktır. Yer sorunun yoksa yine aynı tonlardaki berjerleri de yaşam alanına ekleyebilirsin. Özellikle rustik ve geleneksel dekorasyon tarzlarında sık tercih edilen bu yaklaşımı şömine detayıyla taçlandırabilirsin. Beyaz bir televizyon ünitesi ile mekan dizaynın için şık bir adım atabilirsin. Bu tasarımın ceviz rengi yemek odası takımlarıyla estetik bir hava yakalayacak.

İndigo mavisini farklı renklerle bütünleştir

İndigo mavisinin kolaylıkla bütünleştiği ve bu rengi daha da ön plana çıkaran bazı renkler var. Sarı, bunların en başında geliyor. Limon sarısı tonlarını indigo ile kombinleyerek modern ve canlı bir yaşam alanı dekorasyonu yapabilirsin. Ancak iki rengi de dengeli ve uyumlu bir şekilde kullanmak çok önemli. Yoğun kullanımda göz yorucu ve abartılı bir dekorasyon yapmış olursun. Perdelerinde indigo mavisini tercih ettiysen sarı ve tonları sehpa, abajur ve berjer gibi aksesuarlarda değerlendirmen daha doğru bir dekoratif yaklaşım olacaktır. Tavan boyasında kullandığın indigo mavisi tonlarını limon sarısı halı modelleriyle daha da canlı hale getirebilirsin.Dekorasyonunda modernliğe adım atarken mavinin en güzel tonları için Bİ’Boya‘ya göz atabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message