Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Her boyadan önce astar uygulanmalı mı?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Her boyadan önce astar uygulanmalı mı?

Yayınlanma tarihi: 1.05.2020

Duvarlarının rengi artık gözüne eskisi kadar güzel gözükmüyor ya da yaşam alanında ufak bir değişiklik yapmak hiç de fena bir fikir değil diye düşünüyorsun. Birbirinden güzel renk seçenekleri içinden seni en çok mutlu edecek olanı da belirledin. “Tamam, işte hepsi bu kadar!” diye düşünme. Ufak bir detayı atlamış olabilirsin; boya öncesi astar uygulama! Peki boya öncesi astar uygulama nedir, ne işe yarar, illa uygulanmalı mı, işte yanıtlar… 

Boya öncesi astar uygulama ne işe yarar, illa yapılmalı mı?

Boya öncesi astar uygulaması, ilk başta ekstra bir masraf gibi gelebilir. Ancak bu çok yanlış bir düşünce. Astar uygulama sonrası iki kat boya yeterli gelecekken, astar uygulanmadan yapılan işlemlerde daha fazla boya kullanmak gerekir. Bu da daha yüksek masraf ve zaman kaybı anlamına gelir. Yüzeydeki pürüzler de kapatılmadığı için, boya sonrası ortaya çıkan sonucun hayal kırıklığı yaratması da cabası.Astar uygulama, her boyadan önce yapılması tavsiye edilen bir işlemdir. Ancak uygulanacak yüzey tamamen pürüzsüzse, çatlak ,çizik gibi hatalar yoksa ve buna ek olarak uygulanacak boya eski boya ile çok yakın tonlardaysa yapılmayabilir. Zemine yağlı boya uygulaması yapılacaksa, yağlı boya öncesi astar uygulaması mecburi bir işlem değildir. Yağlı boyadan su bazlı boyaya geçişlerde ise, astar uygulama mutlaka yapılmalı. 

Boya öncesi astar uygulama ne işe yarar, illa yapılmalı mı?

Boyanın yüzeye daha iyi tutunmasını, akma yapmamasını ve daha uzun ömürlü olmasını istiyorsan astar uygulaması işin olmazsa olmazıdır.Boyanacak yüzeyde oyuk, çizik, çatlak veya pürüz olabilir. Astar uygulaması bu hataları örter, yüzeyin pürüzsüz olmasını sağlar ve yüzeyi boya için en elverişli hale getirir.Daha önce siyah, lacivert gibi koyu renklerden birine boyanmış yüzey, bu defa krem rengi ya da sarı gibi daha açık bir renge boyanacaksa, astar uygulama, seçilen yeni rengin kendini daha güzel göstermesini, karteladan beğendiğin rengin aynısını duvarında görmeni sağlar.

Boya öncesi astar uygulama nasıl yapılır?

Astar, genellikle yüzde 10 oranında su ile inceltilir ve iyice karıştırılır. (Seyreltme için kullanılacak su oranı, Bi’Boya astar kutularının üzerinde mevcut.) Rulo fırça yardımıyla, tek bir yönde ve tek bir tur attırılarak zemine uygulanır. Tüm alanın kaplandığından emin olduktan sonra zemin kurumaya bırakılır.

Boya öncesi astar uygulanın püf noktaları nelerdir?

Solvent (çözücü) içeren astarlar çevreye rahatsız edici bir koku yayar. Astar seçiminde, su ile seyreltilen ve solvent içermeyen bir ürünü seçmen, insan sağlığı ve çevre koruması adına tam yerinde bir karar olacaktır.Özellikle beton zeminlerde, tozuma sıkça karşılaşılan bir sorundur. Tozlar, havalanıp çevreye yayılır. Doğru seçilen astar sayesinde, bu sorunun önüne geçmen mümkün. Böylece, yüzeyde oluşan tozumuş kısımlar yüzeye tutunur ve yapışır. 

Boya öncesi astar uygulanın püf noktaları nelerdir?

Yüksek kalite özelliğine ek olarak aynı gün kargo ve kolay iade imkanı gibi avantajlarıyla, Bi’Boya Silikonlu Astar Trendy Yüzey Hazırlama ürünlerine Bi’Boya‘dan kolayca ulaşabilir ve en doğru astarı, en uygun fiyata elde edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message