Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Hangi mekanda kaç yılda bir boya yapmak gerekir?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Hangi mekanda kaç yılda bir boya yapmak gerekir?

Yayınlanma tarihi: 21.03.2020

Renklerin insan psikolojisi üzerinde oldukça etkili olduğu uzun süredir bilinen bir gerçek. Bu nedenle her yaşam alanı için uygun duvar renkleri tercih etmek dekorasyonun önemli bir parçası. Ofisler için uygun duvar renkleri konusunda bazı ipuçları var. Bu ipuçlarını ofislerde uygulayarak verimli çalışma alanları yaratabilirsin. Mekan özelliklerine göre duvar boyasının yenilenme süresi de değişiklik gösteriyor. İş yeri duvar rengi değişikliğini hangi sıklıklarda yapman gerektiğine dair önerilere de göz atmak ister misin?

Ofisinin rengini hangi sıklıklarla değiştirmelisin?

İş yeri duvar rengi ihtiyaca göre ortalama 2-3 yılda bir değiştiriliyor.  Eğer ofis duvarlarında kesik, çizik ve aşınma gibi hasarlar yoksa küçük dokunuşlarla renk rötuşları yapabilirsin. Daha önceden kullandığın duvar boyasının tonundaki rengi uygulayarak rötuş işlemini kolaylıkla tamamlayabilirsin. Duvardaki kir ve lekeleri kolaylıkla temizleyebilmek için silinebilen duvar boyalarını tercih edebilirsin. Böylece ofis duvar boyalarını olabildiğince uzun süre kullanabilirsin.Bi’Boya’nın Kolay Temizlenen Comfort seçeneğiyle ofis duvarlarını renklendirirken temizlik kolaylığına da kavuşabilirsin.Koyu renkler kir ve lekeleri güzel bir şekilde kamufle edebilir. Duvar renklerinde koyu renkleri kullanarak boyanın kullanım süresini uzatabilirsin.Bazı durumlarda lekelenen bölgeler için saat, tablo gibi uygun duvar aksesuarları ile kamuflaj yapabilirsin.Duvarlarda hasarlar varsa boya yenileme uygulamalarını gerekli tadilatlardan sonra yapmalısın. 

Ofis renkleri için püf noktalar

İşyeri renk seçimi sürecinde yeşil ve tonlarından yararlanarak güven veren bir ortam tasarlayabilirsin. Dinlendirici ve sakinleştirici özelliğiyle de bilinen yeşil, özellikle de bekleme salonları için ideal bir renk. Koltuklarda da bu rengin farklı tonlarını tercih ederek şık bir dekorasyon oluşturabilirsin.Ofisler dikkatimizi toplamamızı ve konsantre olmamızı gerektiren mekanlar. Turuncu ve tonlarının konsantrasyon arttırıcı olduğu biliniyor. Sen de duvarlarına bu rengi taşıyarak verimli bir çalışma ortamı yaratabilirsin. İş yeri duvar rengi için turuncu tonlarından çeşitli renk blokları oluşturabilirsin. Duvarlarını kırmızı gibi sıcak tonlardaki aksesuarlarla uyumlu hale getirmen çok kolay.Beyaz ve tonları, iş yeri duvar rengi seçenekleri arasında en çok tercih edilen renkler arasında. Hemen hemen her tarzla kolaylıkla uyum sağlayan bu renk güven veren bir ortam yaratmak için güzel bir seçenek. İş yeri duvar rengi için lüle taşı ve kırık beyaz tonlarından yararlanabilirsin. Rahat bir çalışma ortamı yaratmak istiyorsan iş yeri duvar rengi seçiminde mavi ve tonlarını değerlendirebilirsin. Verimliliği ve otoriteyi simgeleyen bu rengi yönetici odalarının dekorasyonunda kullanabilirsin. Mavi duvarlarını beyaz koltuklarla tamamlayabilirsin.Ofisinin tamamında siyah kullanmak yerine duvarların belli alanlarında bu renkten yararlanabilirsin. Siyah ve tonları konsantrasyona yardımcı olmasıyla çalışma alanları için uygun bir renktir. Duvarın ışık alacak kısımlarına siyah boyaları uygularsan mekanın karanlık görünmesine engel olabilirsin. Daha canlı renklerde aksesuarlar seçerek siyahın monotonluğunu kırabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message