Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Hangi duvar boyama aparatı ile boya yapmak daha kolay?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Hangi duvar boyama aparatı ile boya yapmak daha kolay?

Yayınlanma tarihi: 20.03.2020

Boya yapmayı düşünüyor fakat boya yaparken hangi alet edevatı kullanacağını bilmiyor musun? Daha önce tecrüben olmasa da doğru duvar boyama aparatı ile hiç zorlanmadan boya yapabilirsin. Kollarını boya için sıvamadan önce iki önemli soruya yanıt vermelisin.

1-) Ne tür duvar boyama aparatı ihtiyacımı görür?

Genellikle duvar boyama aparatı olarak tercih edilen eşyalar boya fırçaları ve boya rulolarıdır. Duvar boyama aparatı tercihinde uygun boya aparatını seçerek, işi ustalıkla halledebilirsin. Nokta atışı ile zamandan tasarruf ederek daha az yorulabilirsin.Fırça seçimi için dikkat etmen gereken başlıca unsurlar: Boyama işlemini düzgün yapmak ve zorlanmamak için doğru fırçayı ve gerekli malzemeleri temin etmelisin. Özellikle, fırça seçiminde kullanacağın boyanın önemi büyüktür. Su bazlı boya kullanacaksan suyu emmeyen ve fırça izleri bırakmayan sentetik kıllı fırça kullanmak akıllı bir seçim olacaktır. Sentetik fırçalar, naylondan yapılmaları nedeni ile uzun ömürlü bir kullanım sunar. Bu fırçalar kolay temizlenmeleri ile ekstra yarar da sağlayacaktır. Solvent bazlı boyalar sentetik fırçalar ve doğal kıllı fırçalar ile kullanılabilir. Fakat temiz ve kusursuz mat bir yüzey elde etmek istiyorsan doğal uçlu fırçalar bu iş için yaratılmıştır. Boya rulosu seçiminde ise boyadan ziyade zemin seçimi önem taşır. Alçı ve macun gibi düz yüzeyler için duvar boyama aparatı olarak saten boya rulosu tercih etmelisin. Tekstürlü ve sıvalı yüzeyler için plastik boya rulosu kullanmalısın.

2-) Hangi ebatlarda duvar boyama aparatı ihtiyacımı görür?

Kullanacağın alana uygun genişliği olan fırçalar seçmelisin. Geniş, düz yüzeyler için 7 cm’den büyük fırçalar idealdir. Özellikle, duvar boya kestirme aparatı veya çerçeve fırçaları olarak da bilinen daha küçük fırçaları ise duvar köşelerini, tavan ile duvarın birleştiği yüzeyleri veya kapı kenarlarını boyamak için kullanabilirsin. Bu gibi sıkışık alanlar için konik uçlu fırçalar kullanabilir, gereken ince işçiliği adeta kırk yıllık bir boya ustası gibi yapabilirsin. Fırçanın yanı sıra geniş ve düz duvarları boyamak için merdiven kullanmak istemiyor, sürekli merdiven ve boya kovası arasında mekik dokumak istemiyorsan boya rulosu kullanmalısın. Boya rulosu seçiminde de boyayacağın duvarın alanını göz önüne almalısın. Geniş ve uzun duvarları boyamak için 20’lik veya 25’lik boya rulosu yeterli olacaktır.  Rahat boyamana yetecek uzunluktaki rulo sapları temin ederek rulona takabilir, bu sayede uzanamadığın yerleri de zorlanmadan boyayabilirsin. Büyük boya rulosunun girmeyeceği ve fırça ile boyamakta zorlanacağın küçük alanlar için mutlaka parmak boya rulosu bulundurmalısın. Parmak rulosu sayesinde kalorifer peteklerinin arkasında kalan alanlar gibi zorluk çıkaracak yerleri boyayabilirsin. Boşa vakit ve emek harcamana gerek kalmadan boyama işlemini gerçekleştirebilirsin. Her yüzeye uygun boya gereçleri ve yardımcı ürünler Kalekim güvencesi ile Bi’Boya online mağazasında. Daha fazla bilgi almak ve fırsatlardan yararlanmak için mağazaya göz atmalısın. 

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message