Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Geometrik duvar deseni uygulamaları için püf noktalar
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Geometrik duvar deseni uygulamaları için püf noktalar

Yayınlanma tarihi: 3.06.2020

Yaşam alanlarının yeni trendi olan duvar desenleri ile fark yaratmak artık çok kolay! Sen de sınırsız hayal gücün eşliğinde dilediğin her alan için rahatlıkla uygulayacağın farklı duvar desenleri oluşturarak tarzını yansıtabilirsin. Üstelik belirlenen alana uygun olacak şekilde seçilen ve doğru kullanılan desenlerle, tabloların ya da duvar raflarının yarattığı dekoratif görüntüyü yakalayabilirsin. Dekorasyon ile ilgili birçok uygulamada olduğu gibi duvar desenlerini uygularken de işini kolaylaştıracak bazı püf noktalar var. Şimdi bu noktalara bir göz atalım.

Ev dekorasyonu ile duvar desenlerinin uyumu

Duvar desenlerini ortaya çıkaracak en önemli konu ev dekorasyonunla uyumlu olması. Sade renk tonlarını içeren mobilyaların ve ev aksesuarların için yine sade renkler tercih edebilir veya benzer renklerin pastel tonlarıyla tüm dikkati desenine çekebilirsin. İç içe geçmiş geometrik şekiller duvarların üst kısımlarına ya da farklı açılarına yerleştireceğin aydınlatma sistemleri ile tamamlanabilirken daha sade ve daha az karmaşık şekiller ile oluşturduğun desen, duvar rafları ve kitaplıklara hoş bir arka plan olabilir. Belirleyeceğin şeklin duvarda oluşturduğu yoğunluk veya şeklin büyüklük durumuna göre uygulama yaptığın alanda başka bir duvar dekorasyonu kullanmana gerek kalmayabilir. Örneğin, kapının bulunduğu alanlar için duvar desenleri oluşturmak istersen desen alanına kapıyı da dahil ederek farklı ve çarpıcı bir tarz yaratabilirsin. Bunun için çizim esnasında kapı ile duvarın kesişim noktalarını dikkate almanda yarar var. Televizyon ünitelerinin arka kısmı da duvar desenleri oluşturmak için oldukça elverişli. Tek renk ve küçük üniteler için büyük desenler tercih edebilir veya daha sade desenler kullanarak farklı renkler içeren üniteni ön plana çıkarabilirsin.Risk almayı sevmiyorsan hayalindeki görüntüyü yapmaya başlamadan önce taslağını çizmek ve en uygun renkleri belirlemek işini kolaylaştırabilir.

Geometrik duvar deseni uygulamasında nelere dikkat edilmeli?

Zihninde taslağını oluşturduğun ya da ilham alarak kusurlarından arındırdığın duvar desenlerini belirledikten sonra ihtiyacın olacak sadece birkaç malzeme var. Bunlardan biri hiç kuşkusuz istediğin renge sahip bir duvar boyası! Maskeleme bandı ve gönye de boyayı uygulayacağın geometrik şekilleri oluşturmanda önemli bir role sahip. Uygulamaya başlamadan önce duvarın temiz ve tozdan arınmış olması pürüzsüz bir görünüm açısından oldukça önemli. Ardından belirlediğin şekilleri maskeleme bandı yardımıyla duvarda oluşturulabilir ve risk almamak için gönye kullanabilirsin. Geometrik şekilleri kendin belirleyebileceğin gibi hazır desen şablonlarını da tercih edebilirsin. Güzel ve daha net bir görünüm elde etmen için boya uygulamasını birkaç kat yapman gerekebilir. Yardım aldığın hazır şablon veya maskeleme bandını çıkarmadan önce boyanın kurumasını beklemende de fayda var. Tüm işlemler bittikten sonra her şey hayalindeki gibi olacak!Duvar desenleri oluşturman için gerekli olan tüm malzemeler ve birbirinden farklı renk seçenekleri için Bi’Boya web sitesine göz atabilir, dilediğin ürünleri sipariş vererek yaşam alanını şekillendirmeye hemen başlayabilirsin

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message