Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Fırça ve ruloların uzun ömürlü olması nasıl sağlanır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Fırça ve ruloların uzun ömürlü olması nasıl sağlanır?

Yayınlanma tarihi: 21.03.2020

Dekorasyonda kullanılan boya fırçaları ve rulolarını yapılarını bozmadan uzun süre saklaman için bazı ipuçları var. Bu ipuçlarını uygulayarak fırça ve rulolarınızı ihtiyaç duyduğun zamanlarda verimli bir şekilde tekrar kullanabilirsin. Boya aksesuarlarının uzun süre kullanılabilmesinin yolu onları kullandıktan sonra etkili bir şekilde temizleyerek saklamaktan geçiyor. Boya fırçaları ve rulolarının temizliği için kolaylıkla uygulayabileceğin püf noktalara göz atmak ister misin ?

Fırça ve rulolar her boyamadan sonra temizlenmeli mi?

Her boyama işleminden sonra fırçalarını mutlaka temizlemelisin. Fırça ve rulolarda boya kalıntısı bırakırsan boya aksesuarların sertleşir ve boyamaya uygun yapılarını kaybederler. Fırçalarını boya uygulamalarından sonra uygun yöntemlerle düzenli olarak temizlersen onları uzun süre verimli bir şekilde kullanmaya devam edebilirsin.

Fırça ve rulo temizliğinde dikkat edilmesi gerekenler

Kirli bir boya fırçası ile çalışman gerekiyorsa, boyayı fırçadan olabildiğince kazımalı ve temizlemelisin.Fırça ve rulo üzerindeki kalıntılar su bazlı boyalara aitse bu boya aksesuarlarını sabunlu su ile iyice yıkamalısın. Su temiz bir şekilde akana dek durulama işlemine devam etmelisin. Son aşamada fırça ve rulo kurumak üzere temiz bir bez üzerine bırakılabilir. Kurutma işlemi için saç kurutma makinesinden de yararlanabilirsin.Çalışmanda yağlı boya kullandıysan fırça ve rulo bakımında kullanılan özel bir temizleyiciye ya da tinere ihtiyacın olacak. Kullanmadığın bir kavanoza bu malzemelerden tercih ettiğini dökmelisin. Çözücünün fırça kıllarının tüm bölümlerine ulaşabilmesi için fırçayı kenarlara değecek biçimde hareket ettirmelisin. Boya kalıntıları yok olana dek bu işlemi sürdürmelisin. En son aşamada fırçanı sabunlu suyla bir kez yıkamalı ve durulamalısın.Rulo ya da fırçanı temizledikten sonra boya çözücüyü ya da tineri asla lavaboya dökmemelisin. Bu nedenle çözme işlemini uyguladığın kavanozun ağzına bir kapak kapatmalı ve 24 saat süresince boyanın dibe çökmesi için beklemelisin. Rulo ve fırça temizleyiciden arta kalanları daha sonra tekrar kullanabilmek için farklı bir şişeye doldurarak saklayabilirsin. Dibe çöken boya kalıntılarını çöpe atmadan önce mutlaka kurumasını beklemen gerekiyor.Boyama işlemine yalnızca kısa bir ara verdiysen onları yıkaman gerekmiyor. Boyanın ilk ve ikinci katı arasında geçen bekleme süresinde rulo ve fırçalarını yıkamak yerine onları streç filme sarmak daha iyi bir çözümdür. Böylece fırçaların yumuşaklığını korur ve kullanıma hazır halde bekleyebilir. Böylece boya işleminde zaman kaybetmemiş olursun.Aşırı derecede sertleşmiş fırçalarını deterjanlı suda bekletebilirsin. Yumuşayan boya kalıntılarını kullanmadığın bir tarak yardımıyla fırçadan uzaklaştırabilirsin. Suya eklediğin deterjanın yumuşatıcı özelliğe sahip olması işini kolaylaştıracaktır.

Fırça ve rulolar nasıl saklanmalı?

Fırçalarını daha sonra kullanılmak üzere saklarken fırça kıllarının doğru pozisyonda kalmasına özen göstermelisin. Fırça ve ruloların üzerine ağır eşya ve aksesuarlar koymamalısın. Böylece fırça kıllarının şeklinin bozulmasına engel olabilirsin. Fırçalarını doğru konumda saklaman daha sonraki boyama uygulamalarında zaman kaybı yaşamamanı sağlayacak. Dekorasyonunu Bi’Boya‘nın rulo ve fırça senekleriyle etkili bir şekilde tamamlamaya ne dersin?

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message