Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Feng Shui’ye göre mutfak dekorasyonu ve renk seçimleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Feng Shui’ye göre mutfak dekorasyonu ve renk seçimleri

Yayınlanma tarihi: 13.03.2020

Beş bin yıllık bir Çin kültürü öğretisi, Feng Shui. Sözlük anlamı olarak rüzgar ve su kelimelerine karşılık gelen Feng Shui‘ye göre çevremizi saran evrensel enerji akışını doğru kullanmanın ve bunu günlük yaşamımıza uygulamanın hayatımıza denge getireceğine inanılıyor. Bu öğretideki inanış, renklerin ve  çevremizdeki eşyaların yaydığı enerjinin hayatımıza pozitif enerji sağlayacağıdır. Evimizdeki yerleşim düzeninin hayatımıza olumlu ve olumsuz etkiler yaratacağı da bu felsefenin getirdiği en temel akımlardan biri. Bu felsefenin temel taşı olan denge, birbirine zıt enerjilerin sembolü olan yin ve yang kavramından destekleniyor. Birbirine zıt güçler, bir arada ve birbirlerini tamamlamakta. Yakın geçmişte görülen olumlu etkileri nedeniyle popülerleşmeye başlayan Feng Shui, artık sadece Çin’e özgü bir inanış olmaktan çıktı ve dünyada birçok kişi buna göre yaşam alanlarını düzenlemekte. Feng Shui sihirli olmasa da, olumsuzlukların sebep olduğu yıkımları azaltıcı bir etkiye sahip.

Bereket Feng Shui’ ile artsın!

Feng Shui, esasında bir dekorasyon stili olmamasına karşın, bir takım değişiklilerle bu felsefenin getirilerini yaşam alanında yakalayabilirsin. Feng Shui öğretisinde mutfaklar evin en önemli alanı çünkü mutfaklar zenginliği sembolize ediyor. Bu felsefenin temel taşı olan denge kavramına göre, mutfak evin bereketi. Mutfağın enerjisinin dengeli olmasının önemi buradan geliyor. Dengeden yola çıkarak dekore edilen mutfaklar, sağladığı kullanım kolaylığıyla yaşam enerjisini yükseltiyor. Bu yaşam görüşüne göre dekore edilmek istenen mutfakta atılmadığı için fazlalık yaratan, engellere sebep olan, enerjinin dolaşmasına engel olan eşyalardan uzak durmalısın. Feng Shui mutfak düzeninde yemek pişirirken, mutfağa gelen kişiyi görmelisin. Dolayısıyla, mutfak kapısına sırtın dönük olacak bir düzenleme bu görüşe uygun düşmeyecektir.

Feng Shui’ye göre 5 elementin inceliği

Feng Shui’ye göre 5 elementin dengesinin gücü yadsınamaz. Bunlar ağaç, ateş, toprak, metal ve su. Feng Shui mutfak tasarımında, bu güce dikkat etmen gerekiyor. Eğer mutfağın enerjisi fazla ateş elementi barındırıyorsa, onu zayıflatan toprak kullanmalısın. Topraktan yapılmış objelerle bu denge yakalayabilirsin. Bu öğretiye göre, mutfağında ateşi simgeleyen ocağı ve suyu simgeleyen lavaboyu yan yana koymalısın. Eğer mutfağının yerleşim düzeni buna müsaade etmiyorsa, aralarına ahşaptan yapılmış aksesuarlar yerleştirebilirsin.

Feng Shui’ye göre renkler ne anlatıyor?

Doğada her bir element farklı renklerle simgeleniyor. Feng Shui’ye göre, renkleri yaşam alanlarında doğru seçerek huzuru ve dengeyi yakalaman mümkün. Feng Shui mutfak tasarımında duvarlarını renklendirmen için en doğru seçim sarı tonlarıdır. Sarı ve tonlarının Feng Shui’ye göre güneşin canlandırıcılığı yansıttığını unutmamalısın. Mutfağında canlılığı yakalamak, güneş ışığı etkisiyle aydınlanmayı sağlamak istiyorsan, sarı tonları senin için mükemmel bir seçim olacaktır. Sarının mükemmel tonları için sen de Bi’Boya‘ ya bakabilir, kendi Feng Shui dekorasyonun için en iyisini seçebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message