Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Evini tazeleyecek 7 renk kombinasyonu
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Evini tazeleyecek 7 renk kombinasyonu

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Ev dekorasyonunu değiştirmek insanlar için hem heyecan verici hem de karar vermesi oldukça zor bir süreçtir. Sıkıldığın ve değiştirmek istediğin ev dekorun için en güzel çözüm renklerden faydalanmak olabilir. Özellikle birkaç rengin bir araya gelmesi evin için büyüleyici sonuçlar ortaya çıkararak ortamın havasını tümüyle değiştirebilir. İşte senin için evini adeta baştan yaratarak tazeleyecek renk kombinasyonları…

1-Nil yeşili ve taba rengi

Temelinde zıt renkler olmalarından kaynaklanan mükemmel bir uyum bulunan bu iki tonu evinde kolayca kullanabilirsin. Örneğin nil yeşiline boyadığın duvarlarına taba mobilyalar ya da aksesuarlar eşlik edebilir. Nil yeşilinin rahatlatıcı ve dinlendirici etkisi taba renk mobilyalarınla harika bir uyum sergiler.

2- Ada ve pembe inci

Genellikle bebek ve çocuk odalarında kullanılan mavinin ve pembenin bu iki tonu salon dekorasyonunu eğlenceli hale getirirken ona rahatlatıcı bir hava da verir. Mesela ada maviye boyanmış duvarlarına pembe inci tonunda çiçek deseni kullanabilir ya da tablolar asarak ruhunu dinlendirecek taptaze bir görünümü evine kazandırabilirsin.

3-Zümrüt yeşili ve siyah

Masalsı bir görünüm sunan bu kombinasyon özellikle davet salonun için harika olabilir ve yeşilin bu tonuyla yemek masana taze ve uyumlu bir atmosfer sunabilirsin. Ayrıca fildişi gibi açık tonlarda boyanmış duvarlara siyah kadife mobilyalar çok yakışır. Zümrüt yeşilini de ister yemek masana eşlik eden sandalyelerinde, istersen de yastık ve aksesuarlarda kullanarak lüks bir görünüm elde edebilirsin.

4-Okyanus ve göl

Aynı rengin açık ve koyu tonları genelde mükemmel uyum sağlarlar. Açık mavi tonlarından biri olan okyanus, mavinin koyu bir tonu olan göl ile birleştiğinde insanı rahatlatan bir uyum yakalar. Aynı zamanda mavinin güne zinde başlama etkisinden faydalanmak için çalışma odanın duvar boyası veya kitaplık ve masanın rengi olarak kullanabileceğin bu kombinasyonla evini yeniden tasarlayabilirsin.

5-Eflatun ve beyaz

Zenginliği simgeleyen morun açık tonlarından biri olan eflatun, beyazla yan yana geldiğinde özellikle minimal ev dekorasyonunda rahatlıkla kullanılabilir. Eflatun renkli duvarlar, beyaz ile birleştiğinde yatak odası için rahatlatıcı bir sığınak olacaktır. Zarafet ve huzurlu bir atmosferin kaynağı olan bu açık mor tonu, beyazın yanı sıra morun diğer tonlarındaki aksesuarlarla da tamamlanabilir.

6-Sarı ve tuna yeşili

Bu kombinasyon evine derin bir nefes aldıracak. Neşeli ve enerjik bir ton olan sarıyı, tuna yeşili renkli duvarlarla kombinlersen eşi benzeri bulunmayan bir havayı evine taşıyabilirsin.

7-Gülce ve seren mavi

Kırmızının tonlarından olan gülce duvar boyasını ve maviyi yemek odana sıcak ve davetkar bir hava kazandırmak için kullanabilirsin. Koltuk minderlerinde ve duvarlarda kırmızının sevinç yayan ve dostluğu da simgeleyen bir renk olmasından faydalanabilir, sandalyeleri de seren mavi seçerek bu klasik kombinasyonla evinin havasını değiştirebilirsin.Evine derin bir nefes aldıracak tazelikteki tüm bu kombinasyonları duvarlarında deneyebilir ve ahşap mobilyalarının renklerini de yine bu kombinasyonları kullanarak değiştirebilirsin. Renkli ve capcanlı bir eve kavuşmak için ihtiyacın olan boyalara Bi’Boya‘dan kolayca ulaşabilir, üstelik fazla gelen boyayı da iade edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message