Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Evin için duvar boyası seçme sanatı!
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Evin için duvar boyası seçme sanatı!

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

 Bir arkadaşınızın evine ilk kez gittiniz ve ev dekorasyonunu çok beğendiniz diyelim… Özellikle duvar boyasının rengi ve dokusu çok hoşunuza gitti. Hem siz de ne zamandan beri bir iç cephe boyası yapıp yaşam alanınızı yenilemek istiyordunuz; bu renk de tam sizin salonunuza göre. Boya kodunu aldınız ve daha fazla bekleyemeyerek hafta sonu hemen boya uygulamasını gerçekleştirdiniz. Fakat ne yazık ki uygulamanız, arkadaşınızın evindeki gibi hoş durmadı, hatta onunla alakası bile yok… İşte, boya çeşitlerinin özelliklerini ve ev duvarlarınızın dokusunu dikkate almayarak seçim yaptığınızda başınıza gelebilecek şey de tam olarak bu olabilir! İç cephe duvar boyası seçimleri genellikle, duvar boyası renkleri ve isimleri üzerinden yapılsa da aslında seçeceğiniz boya çeşidi de en az renk kadar önemli. Çünkü ancak duvarınızın yapısı doğrultusunda seçim yaptığınızda bütünlük yakalayabilirsiniz. Örneğin duvarlarınız kusurluysa bu durumda parlak değil, mat boyaları tercih etmelisiniz. Çünkü parlak boyalar, duvarlardaki kusurları belli edebilir. Boya çeşitleri sadece hoş bir uygulama için değil, kullanışlı bir alan yaratma konusunda da oldukça önemli. Mesela küçük bir çocuğunuz varsa ve resim yapmayı çok seviyor hatta evinizin farklı alanlarını resim defteri yerine kullanıyorsa bu durumda silinebilir bir boya çeşidi tercih etmeniz oldukça sağlıklı olacaktır. Örneğin saten, yarı-parlak ve akrilik (su bazlı) boyaların bazıları silinerek temizlenebilir olma özelliğine sahip. 

Yumurta kabuğu ile yumuşak parlak boya arasındaki farkı bilmiyor musunuz?

Duvarlarınızı yenilerken doğru boya rengini seçmek, istediğiniz görünümü elde etmek için önemlidir ancak boyayı doğru yapmanın önemini de göz ardı etmeyin. Tek bir yanlış hareket mekânınızın görünümünü tamamen değiştirebilir.Neyse ki birazcık bilgi oldukça işe yarar. Bu yüzden, her zaman mükemmel sonuçlar elde etmek için boyanızı satın almadan önce pratik kılavuzumuza göz atın.  Hayatımızı sürdürdüğümüz evlerde,iş yerlerimizde ve yaşam alanı olarak kullandığımız bir çok yapıda kullanılan boyalar ve bu boyaların kalitesi,renkleri ve kullanım alanları bizleri çok yakından ilgilendirir.Kullanılan boyaların renkleri ile bize kazandırdığı ferahlık hissi,sağlık açısından etki oluşturmayacak içerikleri,kullanım alanına bağlı olarak yapmamız gereken seçimler ile boyalar hayatımızın her alanında bizleri yakından ilgilendiren materyallerdir.Peki bu seçimleri yaparken nelere dikkat etmeli,hangi çeşit duvar boyalarını kullanmalı ve duvarlarımızı boyarken neleri yapmamamız gerektiğine gelin hep birlikte bakalım.

Renkler ile Uyum

Duvar boyası yaparken en temel hususlardan biri tabii ki kullanılan boyaların renkleridir.Evlerinizde kullanacağınız renkler odaların kullanım şekline,kullanım amacına göre değişebilir.Örneğin salonlarınız için kullanılan renkleri yatak odalarınızda kullanmamalısınız.Peki genel olarak bakıldığında en trend duvar boyası renkleri nelerdir biraz bakalım.Bayanların özellikle banyo ve mutfaklar için genel olarak tercih ettiği öncelikli renk herkesin bildiği gibi beyazdır.Fakat son yıllarda sade beyaz yerine hem beyazın ferahlığını,hem de temizliğini yansıtan açık renklerde tercih edilir oldu.Özellikle krem tonları ve bej renk tonları ile mutfak ve banyolarınıza daha sofistike bir hava katabilir ve daha rahat bir ortam oluşturabilirsiniz.Bununla birlikte yaşantımızı geçirdiğiniz salonlarda veya oturma odalarında kullanılan renklerin,akşam işin yorgunluğunu atarken veya çocuklarınızın okuldan eve gelip zaman geçirirken daha huzur verici ve rahatlatıcı renklerden seçilmesi gerekmektedir.Bu senenin modası olan daha soft renkler sizler için ideal dinlenme ortamı oluşturacaktır.Açık mavi tonlar,açık bej tonları,pudra pembesi  veya zevkinize göre doğal renkler ile zenginleştirebileceğiniz ortamlarda daha kaliteli ve göze hoş gelen mekanlar yaratabilirsiniz.Aynı zamanda gri tonları ile de salonlarınızda daha fazla güç hissi veren mekanlar oluşturabilirsiniz.Bilindiği gibi son yıllarda yapılan araştırmalarla renklerin insan psikolojisi üzerindeki etkileri bilinmektedir.Bu sebeple bizler için hayati önem taşıyan uykumuzu aldığımız yatak odalarında kullanılan renkler büyük önem taşımaktadır.Zira seçilmesi gereken renkler hem uykuya dalmadan önce rahatlamanızı,günlük streslerden arınmanızı ve uykuya daha hızlı dalabilmenizi sağlamalıdır.Biraz bakmak gerekirse mavi tonlarıyla daha rahatlatıcı olabilir,yeşil ile canlandırıcı etki yaratabilir ve sarı tonları ile de daha huzur verici bir uykuya dalabildiğiniz odalar oluşturabilirsiniz.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message