Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Evdeki ahşap aksesuarların yenilenmesi için boyama önerileri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Evdeki ahşap aksesuarların yenilenmesi için boyama önerileri

Yayınlanma tarihi: 2.06.2020

Ev dekorasyonunun vazgeçilmezi ahşap aksesuarları özel ahşap boyası ile boyayarak evinin havasına yepyeni bir soluk getirebilirsin. Ahşap boyama ile çok sevdiğin, belki de yılların en özel anılarını barındıran aksesuarların ufak dokunuşlarla yeniden hayat bulabilir. Ahşap fener, saat, takı kutusu gibi aksesuarları boyarken hobi amaçlı da kullanılan su bazlı akrilik boyalarla uygulama yapılır. Boyama yapılırken fırçaya fazla boya almamak ve fırçanın her tarafına boyayı yedirmek gerekir. Ahşap objeleri dönüştürürken istenilen renkteki iki kat boya uygulamasından sonra; çatlatma, eskitme, stencil, one stroke, rölyef pasta gibi tekniklerle dekoratif hale getirilebilir. Ahşap boyama ile dolapta, tavan arasında bekleyen, kullanım dışı kalmış aksesuarlar, anılar evlerin bir köşesinde yeniden canlanıverir. Peki bu yöntemle hangi aksesuarlarını nasıl yenileyebilirsin, işte püf noktaları…

Ahşap fener boyarken nelere dikkat edilmeli?

Evine nostaljik bir esinti getiren ahşap fenerler son zamanların en trend parçalarından… Fenerleri ahşap boyama ile renklendirerek evinde, balkonunda yepyeni bir görüntü yakalayabilirsin. Açık renkli bir feneri boyarken, daha koyu tonlar seçmelisin ki alttaki renk farklılıklarını kolaylıkla kapatabilsin. Ya da önce bir kat beyaz boya ile rengini daha da açmalısın. Fenerin önce iç kısmından boyamaya başlamalısın. Fırçaya fazla boya almamalısın, yoksa kalın bir görüntü oluşturur. Fenerde çok detay olduğu için dış kısmının boyasını da dikkatli bir biçimde yapmalısın. İlk kat boyanın tamamlanmasından iki –üç saat sonra ikinci kat uygulamayı yapabilirsin. Zemin renklendirmesinin ardından siyah eskitme boyasından bir miktar alarak, küçük fırça darbeleriyle obje üzerinde dokunuşlar yapabilirsin. Ahşap boyama ile renklendirdiğin nostaljik saat ile zamanın ruhunu evine taşıyabilirsin. Önce zemini iki kat boyadıktan sonra hazır stencil şablonlarla yenileyebilirsin. Saatin rakamları arasına kağıt bant yapıştırarak işe başlayabilirsin. Stencil şablonunu uygulamak istediğin yerlere yapıştırarak sünger fırça darbeleri ile renklendirebilirsin.

Zigon sehpalarını baştan yarat!

Misafir ikramlarının başrol oyuncusu zigon sehpalarını ahşap boyama ile yepyeni desenlerle renklendirmen mümkün. Sehpanın alt kısmından ilk kat uygulamaya başlamalısın, iki üç saat bekledikten sonra ikinci kata geçebilirsin. Evinin tarzına uygun dekopaj kağıtlarını keserek sehpa üzerine uygulayabilirsin. Desenin zarar görmemesi için bir kat dekopaj tutkalı sürerek sabitlemen daha doğru olur. Kuruduktan sonra kağıdı çıkarıp, üzerinden vernikle geçmek daha uzun ömürlü olmasını sağlar.

Dekoratif takı kutuları ile odanı renklendir!

Kadınların vazgeçilmez tutkusu takıların konulabileceği ahşap kutuları yeniden boyayarak odanı renklendirebilirsin. Tavan arasında duran ahşap bir dikiş kutusu ahşap boyama ile modern bir takı kutusuna dönüşebilir. Önce iç kısmını boyayıp ardından alt kısmından boyamaya başlarsak daha kolay uygulanır. İki kat uygulamadan sonra dekopaj deseninin arkasına dekopaj tutkalı sürülür. Resmi hava kabarcığı kalmayacak şekilde dikkatlice istediğin kısımlara yapıştırabilirsin. Dekopaj tutkalı ile resmin üzerinden ince bir tabaka halinde sürerek kurumaya bırakmalısın. Ardından kağıdı dikkatle çıkarıp, uzun ömürlü olması için vernikle tamamlayabilirsin.

Evinin havasını değiştirmek için küçük dokunuşlar yeterli

Evine küçük hamlelerle estetik dokunuşlar sağlayan ahşap boyama için usta olmaya gerek yok. Biraz heyecan, biraz kendine güven ahşap aksesuarlarla evinin havasını değiştirmek için sana yardımcı olacak. Ahşap aksesuarlarını yenilerken en büyük destekçin ise Bi’Boya’nın geniş renk skalasına sahip, stilinle uyumlu ahşap boyaları olacak. Sen de Bi’Boya’ ziyaret ederek rengini seçebilir, ahşap boyama ile aksesuarlarını dönüştürmeye başlayabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message