Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
En kolay duvar boyama teknikleri nelerdir?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

En kolay duvar boyama teknikleri nelerdir?

Yayınlanma tarihi: 19.03.2020

Ev duvarlarının rengini doğru seçmek, mobilyaların ve aksesuarların daha güzel görünmesini sağlayacaktır. Duvar boyama süreci zor gibi görünse de kolay duvar boyama teknikleri ile zamanın ve emeğin yanına kar kalacak. 

Boya seçimi nasıl yapılmalı? Boyamaya nasıl başlanmalı?

Boya seçimi yaparken elde etmek istediğin genel görünümü düşünmeli, boya bittikten sonra yerleştireceğin mobilya ve aksesuarlarla olan uyumunu gözünde canlandırmalısın. Duvar boyama teknikleri uygulanmadan önce boyanacak olan duvarın zemininin düz olmasına dikkat edilmelidir. Kabarıkların ve pürüzlerin spatula yardımıyla düzeltilmesi boyamayı kolaylaştıracaktır. Eğer zeminde delik veya çatlaklar var ise alçı ile doldurmalı ve pürüzsüzleştirmelisin. Boya miktarını yeteri kadar hesaplamalı, doğru ve kaliteli boya malzemeleri seçmelisin. Gerekli hazırlık bitince duvar boyama teknikleri içerisinden sana uygun olanı seçerek uygulamaya başlayabilirsin.

Duvar boyama teknikleri nelerdir?

İşte kolayca uygulanabilecek duvar boyama teknikleri önerilerimiz…

Duvar boyama teknikleri nelerdir?

Naylon tekniği ile parça parça naylonu duvara yapıştırıp ardından çıkararak duvarda eskitme görüntüsü sağlayabilirsin.Bir şırınga içerisine dolduracağın boyaları tavandan aşağıya doğru boşaltarak renkli çizgiler yaratmak dekorasyon açısından harika olacaktır.  Duvara sürdüğün boyanın üzerine bir süpürge yardımı ile yukarıdan aşağıya düzgün çizgiler oluşturmaya ne dersin?Havlu tekniğini kullanarak bir kat boyanın ardından doğal görünüme sahip bir desen yapabilirsin. Maskeleme tekniğinde ise bir bant yardımıyla duvara geometrik şekiller çizebilirsin. Şekillerin üzerini boyadıktan sonra bantları çıkardığında duvarların sıra dışı bir görünüme kavuştuğunu göreceksin.Duvar boyama teknikleri sünger yardımı ile boyaya batırarak ve ardından boyalı süngeri duvara tek tek uygulayarak tuğla deseni elde edebilirsin. Sulu boyayı kağıttan ziyade evinin duvarlarında doğaçlama uygulaman biraz zor ama ortaya çıkacak benzersiz sonuca değmez mi?

Desenli duvar sevenlere bol seçenek var

El emeği isteyen duvar boyama teknikleri haricinde yararlanabileceğin pratik duvar boyama teknikleri de mevcut. Üzerinde uygulayacağın desen şekli bulunan malzemeler ile boyama yapmayı tercih edebilirsin. Çeşitli hırdavatçılardan kendiliğinden desenli rulolar veya hazır olarak deseni bulunan duvar kağıtları satın alabilirsin. Yeteneğine güveniyorsan, kağıt veya karton kullanarak istediğin deseni çizebilir, keserek duvara yapıştırabilir ve üzerini boyadıktan sonra çıkarabilirsin. Birbirinden farklı desenlerden oluşan kalıplar kullanabilir, boyaya batırdığın kalıpları duvara uygulayarak boyamanı zahmetsizce tamamlayabilirsin.Duvar boyama teknikleri saymakla bitmez belki ama kaliteli boya satın alabileceğin tek bir adres var. Hem de oldukça pratik! Bi’Boya sitesinde kolay temizlenen, mat, metalik, ışıltılı, ısıtutan comfort gibi birçok boya türü ve dilediğin kadar renk seçeneği bulabilirsin. Hemen Bi’Boya web adresine git, evinin duvarlarında görmek istediğin özel renkleri seç ve boya siparişini ver. Boyaların kapına kadar gelecek, artık tüm enerjini duvar boyamaya ayırabilirsin!Şık,modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar boyası renkleri için biboya.com.tr yi ziyaret edebilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message