Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
En cesur renk tonlarını keşfet
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

En cesur renk tonlarını keşfet

Yayınlanma tarihi: 12.03.2020

Evinde klasik ve soluk görünümlerden sıkıldıysan, dekorasyonunda yenilik yapmak istiyorsan aradığın çözüm yeni renklerde olabilir. Evine en göz alıcı şekilde renk getirmenin yolu duvar boyası rengini değiştirmekten geçiyor. Duvarlarını farklı renk tonları ile yenilendirdiğinde evinin bütün havası değişebiliyor. Özellikle çok fazla kişinin kullanmayı tercih etmediği, kullanmaktan çekindiği renk tonları ile evinin dekorasyonunu unutulmaz bir hale dönüştürebilirsin. Hem mobilyalarında hem dekoratif aksesuarlarında hem de duvarlarında kullanabileceğin bazı cesur renk tonları:

Kırmızı

Kırmızı tutkunun ve aşkın rengi olarak biliniyor. Pek çok kişinin sevdiği renkler arasında yerini alsa da genellikle ev dekorasyonunda kullanılması cesaret istiyor. Oldukça göz alıcı ve baskın bir renk olan kırmızıyı duvarlarının tamamında kullanmasan bile, bir kısmında kullanarak yeterli çarpıcı etkiyi oluşturabilirsin. Öte yandan yastık, kırlent, çerçeve gibi ufak detaylarda bile kırmızı renk tonlarını kullanman ihtiyacın olan hareketlenmeyi sağlayacaktır. 

Turuncu

Turuncu canlı ve göz alıcı bir renk olarak görülüyor. Enerjik ve sıcaklık sağlayan turuncunun krem veya bej gibi açık renkler ile dengelenmesi, turuncu rengin göz yormasının önüne geçerek istediğin renk cümbüşüne dengeli bir şekilde ulaşmanı sağlıyor. Ev dekorasyonunda maceracı ve cesur davranmak istiyorsan mobilyalarında, duvarlarında veya dekoratif aksesuarlarında turuncu renk tonlarını kullanarak odanın ambiyansını hareketlendirebilirsin.

Sarı

Güneşin rengi olarak bilinen sarı, bulunduğu ortama ışık ve enerji katıyor. Eğer evinin daha parlak ve aydınlık görünmesini istediğin bir alanı varsa o alanda sarı renk tonlarını tercih ederek amacına ulaşabilir, ayrıca odanı daha geniş gösterebilirsin. Duvarlarında açık bir renk tonu veya gri gibi kontrast bir renge sahipsen sarı tonlarını pek çok farklı eşyanda tercih edebilirsin.

Yeşil

Yeşil renk düşünüldüğünde çok cesur gibi görünmese de çeşitli yeşil renk tonlarını ev dekorasyonunda kullanmak kolay olmayabiliyor. Koyu tonlarda yeşil renk doğru parçalar ile kombinlendiğinde bulunduğu odanın ambiyansını oldukça lüks bir hale dönüştürebiliyor. Ayrıca son yıllarda ev dekorasyonunun çarpıcı bir ögesi haline gelen neon tonlarda yeşiller oldukça büyük bir etki yaratabiliyor. Sen de yeşilin farklı, cesur renk tonlarını hem eşyalarında hem duvarlarında kullanarak eşsiz bir görünüm oluşturabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message