Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Duvarlarını koyu tona boyamak isteyenlerin merak ettiği 6 şey
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Duvarlarını koyu tona boyamak isteyenlerin merak ettiği 6 şey

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Duvarlarda her zaman açık renk kullanılmalı, aksi takdirde odaları boğucu ve küçük gösterirsiniz tartışmasına rağmen koyu renklerin çarpıcılığına ve cazibesine kapılmış hissediyorsan ve duvarlarını koyu renge boyatıp boyatmamak hakkında kararsızlık yaşıyorsan senin için hazırladığımız içerikte koyu renk duvar boyası hakkında merak edilen soruları listeledik.

Neden koyu tonları tercih etmeliyim?

Koyu renklerin bir odayı daha küçük gösterdiğini efsanesini bir kenara bırakırsak, koyu renk duvar boyası bir mekanı her zaman olduğundan daha şık ve daha elegan gösterir. Açık tonlardan hiçbiri bir odaya koyu renkler kadar sofistike özellik katamaz. Dekorasyonda iddialı stilden hoşlanıyorsan ve yaşam alanının daha lüks ve daha sofistike gözükmesini istiyorsan tercihini koyu renklerden yana kullanmalısın. Ayrıca koyu renk duvar boyası mekandaki kusurları da oldukça iyi kapatır. Duvarlardaki yamukluklar ve pürüzler, kalorifer boruları gibi uyumsuzluk yaratan detayları koyu renkler sayesinde oldukça iyi kamufle edebilirsin.

Evin hangi bölümlerinde koyu renk duvar boyası kullanmalıyım?

Son zamanlarda yatak odasında koyu renk duvar boyaları oldukça tercih ediliyor. Doğru tonlar ve mobilya seçimleriyle oldukça şık gözüken bir yatak odasına sahip olabilirsin. Koyu tonları çalışma odası ve oturma odasında da tercih edebilirsin. Kahve tonları, pastel koyu renkler, antrasit gri gibi renkler ortama davetkarlık katarken sakinlik verici özellikleri de vardır. Yemek odasında ise iştah açıcı ve ortama canlılık veren kırmızı ve bordo tonlarını kullanabilirsin. Koyu renkler ortamda asil bir enerji yaratır ve yarattıkları enerjiyi hissetmek ve ortamdaki herkese hissettirmek istediğin her odada koyu renk duvar boyası kullanabilirsin.

Koyu renkler evi küçük gösterir mi?

Koyu renkleri doğru kullandığın takdirde ortamda boğucu etki yaratmak yerine daha elegan bir görüntü oluşturur. Örneğin; odanın ana sadece ana duvarında koyu bir renk kullanmak odaya derinlik katar ve daha büyük gözükmesine sebep olur. Küçük mekanlarda koyu renkler kullanmayı tercih edersen mat bitişli boyaları kullanman odayı daha ferah gösterir. Ayrıca odanın gün ışığından olabildiğince fazla yararlanabiliyor oluşu koyu renklerin mekanı küçük gösterme özelliğini sıfırlar. Örneğin; sadece gün ışığının girdiği pencerenin tam karşısındaki duvarı açık bir renge boyayabilirsin.

Koyu renk duvarları nasıl daha çarpıcı gösteririm?

Koyu renkli duvarlarda tablo ve aksesuar kullanımı dekorasyonun daha çekici gözükmesini sağlar. Farklı dokulara sahip aksesuarlar ve çok beğendiğin renkli bir tablo ile mekanlarda kontrast yaratarak koyu renkli duvarları daha çarpıcı hale getirebilirsin.

Koyu renk duvarlarla hangi renk mobilyalar kullanılmalı?

Koyu renk duvarların tamamlayıcısı olarak açık ve doğal tonlarda mobilyalar tercih edebilirsin. Krem, bej gibi mobilya renkleri koyu renk duvar boyası için oldukça uygun. Ahşap mobilyalar da koyu renkler ile birleştiğinde oldukça sofistike bir hava oluşturur. Daha enerjik ve dikkat çekici bir dekorasyon için kontrast renklerden faydalanmalısın. Örneğin; gri ve mor, lacivert ve turuncu, kırmızı ve yeşilin ayrıntılarda dahi bir arada kullanılması iddialı bir dekorasyon stili ortaya çıkarır.

Koyu renk duvar boyasına sahip odayı daha aydınlık gösterecek ayrıntılar nelerdir?

Metal ayrıntılı objeler kullanmak; metallerin ışığı yansıtma özelliğinden dolayı bir odayı olduğundan daha ferah gösterebilir. Özellikle koyu renk duvarlar ile çok yakışacak rose, altın ve gümüş ayrıntıları aksesuarlarda, mobilya ayaklarında, sehpalarda kullanmak bir odanın bütün havasını bir anda değiştirir. Ayrıca duvarlarda büyük aynaların kullanımı odayı olduğundan daha ferah gösterecek en önemli ayrıntılardan biridir. Perde seçiminde de koyu renk ve kalın perdeler yerine daha hafif ve ince tül yapılı perdeler tercih etmen odayı daha havadar ve daha ferah gösterecek ayrıntılardan biri. Duvarlara gizli led aydınlatmalar kullanman da odayı hem daha büyük hem de daha modern gösterir.Bi’Boya‘nın geniş renk yelpazesi sayesinde ihtiyacın olan koyu renk duvar boyası tonlarını kolayca temin ederek hayalindeki şık dekorasyona ulaşabilirsin. Ayrıca fazla gelen açılmamış boyanı da iade edebileceğini unutma!

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message