Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Duvarlar boya tutmuyor ise ne yapmalı?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Duvarlar boya tutmuyor ise ne yapmalı?

Yayınlanma tarihi: 12.02.2020

Boya yapılan duvarlarda zaman zaman boya tutmaması veya kalkması sorunu gerçekleşebiliyor. Bu yıpranmalar sonucunda mevcut konum rutubet ile dolabilir ve bu da pek istemeyeceğimiz bir sorun olarak karşımıza çıkabiliyor. Bu sorunu çözebilmek adına birçok seçenek ve uygulama yer alıyor. Boya tutmayan duvar sorununa nasıl çözüm getirilebilir ve hangi aşamalardan geçilir, gelin göz atalım…

Duvar boyası neden soyulur?

Boya tutmayan duvar sorununun gerçekleşmesinin birden fazla sebebi var. Sorun giderilmesi esnasında faydalı olunması adına, nedeni doğru bir şekilde tespit etmek önemli. Sorunun neyden kaynaklandığını ve nereden geldiğini çözümleyebilirsek, ortaya konulan çalışma çok daha etkili olur. Bu nedenleri sırayla inceleyecek olursak, ilk sırada, kötü ve kalitesiz boya markası kullanmak yer alıyor. Daha maliyetli ve ekonomik olmak adına kalitesiz boya kullanmak, hem mevcut konumun duvarlarını yıpratır hem de duvar boya kusması sorunuyla karşılaşmaya neden olur.Bir diğer neden ise kötü işçilik ve astarsız uygulama dediğimiz maddeler neticesinde gerçekleşiyor. Astar uygulaması yapılmadan duvara direkt olarak boya çalışması yapılması, kötü işçilikle doğru orantılı bir şekilde gerçekleşir. Böylelikle boya tutmayan duvar sorunuyla ve kötü sonuçlarla karşılaşma oranı artıyor. Bunun için alçısız duvara boya yapmak yerine, astar uygulaması sonrasında boya badana işlemi gerçekleştirilmeli. Ayrıca öncesinde duvara zımpara yapmak da ihmal edilmemeli. Çalışmanın yaptırılacağı usta seçimi doğru olmalı ve mutlaka astar kullanımı sorulmalı. Aksi halde direkt boya badana yapıldığı söylenip, sonrasında olumsuz sonuçlarla karşılaşılabilir.Son neden ise rutubet ve su akıtması sonucunda gerçekleşiyor. Bu neden de ülkemizde ne yazık ki fazlasıyla karşılaşıyor olduğumuz bir durum. Eski binalar sebebiyle su akıntıları ve tesisat patlamaları fazlaca karşı karşıya kalınan bir sorun. Bunun çözümü de sağlam bir tesisat yapılması ve boyanın yeniden yapılması dışındaki diğer yan etkenlerin de ortadan kaldırılması gerekiyor. Özellikle su akıntısı durumu tamamen ortadan kaldırılmalı.

Duvar boya tutmaması sorunu nasıl çözülür?

Ele aldığımız sebepler ve sorunun ortaya çıkışına sebebiyet verecek durumlar ele alındıktan sonra doğru tespit yapılması, çözümü hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar. Evde oluşacak neden ile çözümü eşleştirdikten sonra boya tutmayan duvar sorunu giderilmiş olacak.

Duvar boya kusması ve çözümü

Eğer ki, duvar boyayı kusuyor ve boya tutmayan duvar sorunu yaşanıyorsa, bu durum duvarın temel yapısı ve nemlilik oranından kaynaklanıyor olabiliyor. Bunun çözümü de tamamen saten alçı çalışması yaptırmak olacaktır. Kısaca, sorununu tespit edip boya badana uygulamasının doğru bir şekilde gerçekleştirilmesi sorunu çözüme kavuşturacaktır. Dönüşün astarı kullanmak, zımpara uygulamasının yapılması ve en az iki kat boya badana yapmak, boya tutmayan duvar sorununu çözecektir. Ancak bu işlemler uygulanırken boya tutmayan duvar bölgelerinin tamamen duvardan sökülmesi gerekiyor, bu aşama da mutlaka gerçekleştirilmeli.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message