Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Duvarda deneyerek doğru boya seçimi nasıl yapılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Duvarda deneyerek doğru boya seçimi nasıl yapılır?

Yayınlanma tarihi: 11.02.2020

Bir mekanın dekorasyonunda en önemli unsur duvar rengidir. Çünkü duvarlar mekanın ruhunu yansıtan birer ayna gibidir. Mekanın enerjisini belirleyen ve dekorasyona yön veren temel nokta duvar rengi ve dokusudur. Bu sebeple doğru rengi ve boyayı seçmek, yaşam alanında kendini en iyi şekilde yansıtabilmek için atılacak adımların en başında gelir. Fakat ev boyamak her ne kadar keyifli ve kolay bir iş gibi görünse de aslında son derece zahmetli bir iştir. Doğru boya uygulaması yapabilmek için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunlardan ilki, çeşit çeşit boya olduğu unutulmadan mekan için en doğru boya çeşidinin ve renginin hangisi olacağına karar verilmesidir. Bu noktada duvarda küçük bir alana boyayı denemek, boyanın mekan ile ne derece uyum sağlayacağını görmek için en iyi seçenektir. Doğru boya rengi ve çeşidine karar verildikten sonra seçilen boyanın boyama teknikleri öğrenilmelidir. Her boya çeşidinin farklı teknikleri olduğu unutulmamalıdır. Rengine ve dokusuna karar verilen boyanın doğru teknikle boyanması ile ortaya çıkan sonuç, kendini evinde son derece iyi hissetmeni sağlar. Böylece evinin dekorasyonu için en önemli adımı tamamlamış olursun. 

Duvarda deneyerek doğru boya seçmenin püf noktaları

Boya seçiminde renge karar verirken yardımımıza renk kartelaları koşar. Bi’Boya, müşterilerine seçilen 3 renge kadar renk kartını ücretsiz gönderir. Renk kartı isteyenler, dilediği üç farklı rengi seçebilir. Böylece boyayı duvarda deneyerek alma ihtimalin yoksa, en doğru yöntem Bi’Boyanın renk kartı seçeneğidir. Doğru renk seçiminde imdadımıza koşan renk kartelalarının yeterli gelmediği noktada ise en az bir metrekarelik bir alanda boyanın denenmesi tavsiye edilir. Böylece seçilen rengin, mekan ile uyumuna, gün ışığında nasıl görüneceğine gözlerinle şahitlik edebilirsin. Aynı şekilde değişik boya türleri de boyanacak duvarda önceden denenmelidir. Boya türünün senin mekanın için ne derece uygun olduğu en iyi bu şekilde belli olur.

Doğru boya seçiminde nelere dikkat etmeliyim?

Duvar, kapı ya da pencere gibi farklı materyaller için farklı boya çeşitleri bulunduğu unutulmamalı ve öncelikle boyanın kullanılacağı materyale uygun bir boya seçilmeli. Ayrıca doğal, sentetik ya da silikonlu boya çeşitlerinin özelliklerini öğrenmeli hangisini kullanacağına karar vermelisin. Evinde ya da boyayı uygulayacağın mekanında seçeceğin boya türüne karar verdikten sonra, seçtiğin boyanın nasıl uygulanacağı hususunda ayrıntılı bir araştırma yapmalı ve eğer varsa boyama tekniklerini öğrenmelisin. Yanlış teknik kullanılarak yapılan boyaların istenmeyen sonuçlara sebep olacağını unutmamalısın.Kullanacağın boyanın rengi, kendini iyi hissetmeni sağlayacak bir renk olmalı. Renk seçme konusunda mobilya renkleri, evin ışığı alma durumu ya da evin büyüklüğü gibi noktaların da büyük rolleri vardır. Tüm bunlar göz önünde bulundurularak doğru renk seçilmeli. Renkleri canlı canlı görmek doğru renk seçimi için büyük önem taşır. Bu sebeple doğru renk seçiminin yapılabilmesi için duvarın küçük bir alanında boyanın denenmesi tavsiye edilir.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message