Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Duvar boyasının kaliteli olup olmadığı nasıl anlaşılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Duvar boyasının kaliteli olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Yayınlanma tarihi: 11.02.2020

Küçük dokunuşlarla yaşam alanının havasını değiştirmek mi istiyorsun? Duvarlarında hep aynı renkleri görmekten sıkıldın mı? Ev dekorasyonunu yenilemenin en ekonomik yollarından biri de duvarları farklı bir renge boyamak. Kapılarla, parkelerle, mobilyalarla uyum sağlayacak; insanın içini ferahlatacak renkleri yakalamak kadar, kaliteli duvar boyası seçmek de önemli.

En kaliteli duvar boyası hangisi?

Bu sorunun cevabı, boyayı evin hangi bölümünde kullanacağına bağlı olarak değişiyor. Salon ve yatak odası gibi bölümler için uzun yıllar dayanabilecek bir boya, mutfak ve banyo için uygun olmayabilir. Mutfak ve banyo gibi sürekli nemli kalan ortamlarda suya ve neme dayanıklı boyalar tercih etmek gerekir. Rutubete dirençli boya kullanarak çatlama sorunuyla karşılaşma ihtimalini ortadan kaldırabilirsin. Diğer iç cephe boyalarına oranla 4 kat daha az ısı geçirgenliğine sahip olan rutubet boyaları, ısıyı dengeleyerek dış ortamdan minimum düzeyde etkileniyor.

Suyla temas etmeyen yüzeyler için en kaliteli duvar boyaları

Kaliteli duvar boyası, ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayan boya anlamına geliyor. Eğer kullanacağın boya, suyla temas etmeyecekse rutubete karşı dirençli boyalar yerine plastik, mat veya ipek mat boyaları tercih edebilirsin. Dekoratif iç boyalar arasında uygun fiyatıyla dikkat çeken plastik boya, tercih ettiğin rengin tüm enerjisini yansıtıyor. Solvent içermeyen plastik boyalar insan sağlığına tehdit oluşturmuyor. Silikon yapılı mat iç cephe boyaları da kaliteli duvar boyası dendiğinde akla gelen diğer boya tipi. Dış ortamdan etkilenmeyen, duvarların nefes alıp vermesini sağlayan mat boyalar nemi dışarıya atma özelliğiyle de dikkat çekiyor. Üzerine gelen ışığı duvara yayarak ipeksi bir görüntü oluşturan ipek mat boyalar da tercih edebileceğin en iyi boya çeşitlerinden biri. Pürüzsüz ve parlak görünen şık duvarlar evin atmosferini özel bir noktaya taşıyor.

Ucuz ve kaliteli duvar boyası seçmek

Bir boyanın kaliteli duvar boyası olarak nitelendirilebilmesi için sahip olması gereken bazı özellikler var:

Ucuz ve kaliteli duvar boyası seçmek

Yüksek örtücülük sağlamasıYüzeye kolayca uygulanabilmesiSilinebilir olmasıFırça ve rulo izi göstermemesiHızlıca kurumasıDış etkenlere karşı dayanıklı olmasıKüf oluşumuna direnç göstermesi

Ucuz ve kaliteli duvar boyası seçmek

Boyayı kimin yapacağı da boya kalitesini ve duvarda nasıl görüneceğini etkiliyor. Eğer tasarruf etmek ve boyayı kendi imkanlarınla yapmak istersen, kaliteli boyama malzemeleri seçmeye de dikkat etmelisin. Boya fiyatları içerik, yoğunluk ve parlaklık gibi özelliklere göre değişiklik gösteriyor.

En kaliteli silinebilir duvar boyası

Duvarlarının rengi kadar temizliğine de önem veriyorsan, kolay silinebilen duvar boyaları tam sana göre! Silinebilen duvar boyaları, leke itici özel formülleri ile temizlik sırasında çok daha az enerji harcamanı sağlıyor. En kaliteli silinebilir duvar boyaları Bi’Boya ile emrinize amade! Bi’Boya adresini ziyaret ederek en kaliteli iç cephe boyalarını uygun fiyatlarla sipariş edebilir, boyama sonrasında artan boyayı kolaylıkla iade edebilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message