Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Duvar boyası seçmenin 4 püf noktası
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Duvar boyası seçmenin 4 püf noktası

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Boya seçimi yapmak tahmin ettiğinden daha zor olabilir. Çünkü doğru seçimi yapmak yalnızca boya rengine karar vermekten ibaret değildir. Sadece renk odaklı seçimler yapmak ilerleyen zamanlarda ciddi problemlerle karşılaşmana sebep olabilir. Uzun ömürlü, insan ve çevre sağlığına zarar vermeyen ve ev dekorasyonuna en çok yakışacak boyayı seçmek için dikkat etmen gereken püf noktaları senin için derledik. İşte karşında, duvar boyası seçimi konusunda ilham alabileceğin 4 altın kural…

1. Önce sağlık

Boya seçimi yaparken alacağın boyanın; insan, hayvan ve çevre sağlığına saygılı olmasına dikkat etmelisin. Eğer yaşam alanını patili dostlarınla paylaşıyorsan, yaşam alanında çocuklar veya yaşlılar bulunuyorsa ve gelecek nesillere temiz bir gezegen bırakmak istiyorsan solvent içermeyen boyaları tercih edebilirsin. Solvent uçucu bir maddedir ve solvent bazlı boyayla boyanan yüzeylere uzun süre maruz kaldığında nefes darlığından bayılmaya kadar pek çok farklı sağlık sorunuyla karşılaşabilirsin.

2. Dar ve karanlık odalar için açık renkler

Küçük ebatlı ve gün ışığı almayan odalar için koyu renkleri terci etmekten kaçınmalısın. Bu gibi odalar için boya seçimi yaparken krem rengi, fildişi ve bej gibi renklere yönelebilirsin. Eğer beyaz ve tonlarını klasik ve sıkıcı buluyorsan şampanya rengini değerlendirebilirsin. Huzurun ve sadeliğin rengi olarak nitelendirilen şampanya rengi; küçük ve karanlık odalarda ferah bir atmosfer oluşturmanı sağlayacaktır.

3. Boya çeşitlerine dikkat!

Duvarlarında çok şık duracak renkleri belirledikten ve solvent içermeyen sağlıklı boyaları bir kenara not ettikten sonra boya çeşitlerini araştırmaya başlayabilirsin. Boya seçimi yaparken dikkat etmen gereken en önemli noktalardan biri olan boya çeşitleri, badana işleminin kalitesini doğrudan etkiliyor. Yanlış boya tipini seçmek hem görsel hem de mekanik sorunları beraberinde getiriyor. Örneğin; pürüzlü ve kusurlu yüzeylerde parlak boya çeşitlerini tercih edersen uygulama sonrasında büyük hayal kırıklığı yaşayabilirsin. Çünkü parlak boya çeşitleri, yüzeydeki kusurları daha belirgin hale getirir. Bu yüzden kusurlu yüzeyler için mat boyaları tercih etmelisin. Evde duvarları boyamaya meraklı minik bir ressam adayı veya duvarlarda iz bırakmaktan hoşlanan patili bir dostun varsa, kusursuz temizlenebilme özelliğiyle öne çıkan su bazlı parlak boyaları değerlendirebilirsin.

4. Nemli ortamlar için doğru boya seçimi

Yaşadığın bölgenin nem oranı yıl boyu yüksek değerlerde geziniyorsa, nem ve rutubete dirençli boya çeşitlerini tercih edebilirsin. Çünkü nem, boya seçimi sırasında mutlaka göz önünde bulundurman gereken bir faktör. Nemli ortamlara uygulanan normal duvar boyasının ömrü çok daha kısa olacaktır. Nemli ortamlarda; kabarma, sökülme ve dökülme gibi mekanik problemlerin yanı sıra küf ve mantar gibi insan sağlığını tehdit eden sorunlar da meydana gelebilir. Tüm bu problemlerin önüne geçmek ve pırıl pırıl duvarlara sahip olmak için mutfak, lavabo ve banyo gibi alanlarda da nem karşıtı boya çeşitlerini değerlendirebilirsin. Boya seçimi konusunda kesin kararını verdikten sonra seçimlerini Bi’Boya‘dan temin edebilir tek tıkla alışveriş yapmanın keyfini yaşayabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message