Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Duvar boyası neden bir kattan fazla uygulanır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Duvar boyası neden bir kattan fazla uygulanır?

Yayınlanma tarihi: 10.02.2020

İnsanların çoğu, uzun süredir yaşadığı ortamdan sıkılıp, yeniliğe ihtiyaç duyarlar. Bir değişikliğe en çok ihtiyaç duyulan mekanlar özellikle, her gün içinde bulunduğun ve belki de zamanının çoğunu burada geçirdiğin evinden başka bir yer değildir. Evini veya odanı yenilemeye karar verdiysen, ve bu değişikliğe, evininin büyük bir bölümünü kaplayan duvarları yenilemekle başlamak istiyorsan, yeni ve farklı bir ton seçimi, evininin atmosferini büyük ölçüde değiştirebilir. Fakat duvar boyası için renk seçenekleri oldukça geniş bir yelpazeye sahip olmakla beraber, boya işlemi de doğru yapıldığı sürece işini ilerleyen zamanlarda oldukça kolaylaştıracaktır. Burada püf nokta, boyayı bir kattan fazla uygulamak! İşte yeniliğe doğru ilk adımın olan duvar boyama işlemi için, duvar boyasını neden bir kattan fazla uygulamanız gerektiğinin cevabı!

İstediğin boya rengi tonunu elde etmek için tek kat yeterli olmayacaktır.

Her ne kadar tek kat duvar boyası yapmak, daha az maliyetle sonuçlanacak olsa bile, evinin yeni görünümü için seçtiğin renk tonuna ulaşmak, tek kat boyama işleminde mümkün olmayabilir. En az iki kat uygulanan boya, istediğin rengi elde etmenle beraber, altta kalan lekeleri de gizleyip daha temiz bir hava yaratacaktır. Özellikle koyu renk bir duvarı, açık tonlarda bir boya ile yenilemek istiyorsan, en az iki kat boyama işlemi yapmalısın. Böylece tek bir kat ile alttaki lekeleri ve baskın boya tonunu örtebilir, ikinci katman ile temiz ve doğru renk boyaya ulaşabilirsin.

Bir kattan fazla boya uygulanan duvarların dayanıklılığı daha fazla olur.

Eski duvarlarda, birçok sebepten dolayı, darbeler veya çukurlaşmalar oluşur. Bu hasarları tek kat boya ile örtmek oldukça kolay görünebilir. Fakat ilerleyen süreçte, sürdüğün tek kat boyanın dayanıklılığı konusunda sorunlar yaşayabilirsin. Birden çok boya katmanı daha pürüzsüz bir duvar sağlarken, aynı zamanda uzun süre duvarını aşınmalara karşı koruma eğilimindedir. Böylelikle duvarın hem daha iyi görünür hem de kısa süre içerisinde yeniden duvar boyama işlemi yapmaktan seni kurtaracaktır.

Duvar temizliği konusunda avantaj sağlar.

Duvarlar zaman geçtikçe, havanın ve etraftaki birçok etken sebebiyle kirlenir. Ve sonuç olarak temizlenmeye ihtiyaç duyarlar. Böylelikle tek kat boya ile boyanmış duvarlar, daha uzun ve zorlu bir temizlenme sürecini beraberinde getirir. Fakat duvarına birden fazla kat boya uygulanmış ise, bu işini oldukça kolaylaştıracaktır. Bunun en büyük sebebi; ikinci kattan sonraki boya yüzeyinin bir bariyer işlevi görmesi ve daha düz bir yüzeye sahip olmasıdır. Böylece kolay silinebilirliği ile zamandan da tasarruf edebilirsin.Duvarlara uygulanan birden fazla boya katı işlemi, bir çok amaca yönelik olup, hem gelecek yıllarda işini kolaylaştıracak, hem de istediğin renk tonuna ulaşman konusunda izlenecek en doğru yoldur. Yapılan doğru uygulamayla beraber, evini yenileme işlemi sandığından daha kolay ve eğlenceli hale gelecek.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message