Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Duvar boyası ile metal yüzeyler boyanır mı?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Duvar boyası ile metal yüzeyler boyanır mı?

Yayınlanma tarihi: 20.03.2020

Arta kalan duvar boyalarını metal yüzeylerin boyanmasında da değerlendirebilirsin. Metal yüzeyleri boyamak için ekstradan duvar boyaları da alabilirsin. Radyatör, demir bahçe çiti ya da metal aksesuarlarını duvar boyası ile renklendirerek dekorasyonunu tamamlayabilirsin. Diğer metal yüzeyler ve demir boyama teknikleri için püf noktaları senin için derledik.

Su bazlı boya ile demir boyanır mı?

Demir ve diğer metal yüzeylerin boyama uygulamalarında su bazlı boyaları kullanabilirsin. Su bazlı boyalar su ile inceltilir, çok hızlı kurur ve koku yapmama özelliğine sahiptir. Bu duvar boyası seçeneğinde inceltici kullanılması, solunum yoluyla boya zehirlenmesine engel olur. Bu nedenle iç mekanlardaki metal yüzeylerin boyama uygulamalarında su bazlı boyaları rahatlıkla kullanabilirsin. Sağlıklı bir duvar boyası seçeneği olan su bazlı boyalar ortalama 1-2 saatte kurur. 

Yağlı boyanın metal yüzeylerde kullanılması

Yağlı boyalar ekonomik seçenekler sunduğu için günlük boyama işlerinde sıklıkla tercih edilir. Yağlı boya kurumadan önce içerisindeki tiner buharlaşır. Boya, ortamdaki oksijeni kullanarak kurumasını tamamlar. Yağlı duvar boyası metal yüzeylerin renklenmesi ve yenilenmesi için de tercih edilen bir boya türüdür. Yağlı boyaları dış mekanlardaki metal yüzeyler için tercih edebilirsin. Boyanı sentetik tinerle inceltebilirsin. Tinerden etkilenmemek için bulunduğun mekanın iyice havalandığından emin olmalısın. Boyanın kuruma süresi için yaklaşık 4-5 saat beklemen gerekiyor. Boyayacağın metal yüzey için farklı bir renk seçtiysen ve altta kalan kısım koyu renkteyse iki ya da üç kat boyama yapman gerekebilir. Boyanın akmaması ve daha kalıcı olabilmesi için ilk ve ikinci kat boyama uygulaması arasında belli bir kuruma süresi bırakman oldukça önemli.

Metal yüzeylerin boyanmasında püf noktalar

Boyama işleminden önce mutlaka yüzey temizliği yapmalısın. Yüzey tozlu ya da yağlı ise iyice temizlenmelidir. Aksi takdirde duvar boyası örtücü ve kalıcı bir şekilde yüzeyle bütünleşemez. Duvar boyası kısa sürede kabarır ve dökülmeye başlar.Yüzeyde silinme işlemi ile çıkmayan bir katman varsa yüzeyi spatula yardımıyla kazımalısın. Böylece yüzeye yapışmış yabancı maddeler, kir ya da pas kalıntılarını temizleyebilirsin. Bu kalıntılardan kurtulmak için tel fırçalardan yararlanabilirsin. Son aşamada metal yüzeyi zımparayla pürüzsüz hale getirmelisin. Boyamak istediğin metal yüzey çatlaklar ve yarıklara sahipse bu hasarları çelik macunu ile doldurabilirsin. Macun kuruduktan sonra yüzeyi zımparalayıp pürüzsüz hale getirebilirsin. Böylece boya daha şık ve estetik görünecektir. Büyük boyuttaki bir metal yüzey boyanacaksa boya tabancası kullanarak uygulama süresini kısaltabilirsin.Yüzeyde pas oluşmaması için kalıcı boya işleminden önce mutlaka astar boyası kullanmalısın.

Metal yüzeylerin boyanmasında püf noktalar

Metal yüzeyleri yenilerken Bi’Boya‘nın Ahşap ve Metal Boyası seçeneğini kullanabilirsin. Böylece bu yüzeylere yüksek örtücülük ve canlı renkler kazandırabilirsin. Dekorasyonun için kişisel zevklerin ve hayal gücün doğrultusunda kolaylıkla şık tasarımlar ve desenler oluşturabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message