Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Duvar boyası ile merdiven nasıl boyanır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Duvar boyası ile merdiven nasıl boyanır?

Yayınlanma tarihi: 21.03.2020

Merdiven ve tırabzanların da renklenmeye ve yenilenmeye ihtiyacı olabilir. Peki, duvar boyası ile merdiven boyanır mı? Arta kalan duvar boyalarını bu açıdan değerlendirebilirsin ya da bu işlem için kişisel zevklerine göre yeni duvar boyaları alabilirsin. Merdiven boyama için bazı ipuçları mevcut. Bu ipuçlarını sen de dekoratif uygulamalarına kolaylıkla yansıtabilirsin. Hadi birlikte, merdiven ve tırabzanlar nasıl boyanır sorusunun yanıtlarını arayalım.

Merdiven ve tırabzan boyama için püf noktalar

Merdiven boyama uygulamasına başlamadan önce merdiven çevresindeki alanı boşaltmalısın. Halı ve yollukları kaldırıp rahatlıkla boyama yapabileceğin geniş bir alan oluşturmalısın. Boyanın bulaşmasını istemediğin alanlara kullanmadığın masa örtülerini ya da gazete parçalarını serebilirsin. Gerekli gördüğün alanlar için maskeleme bandı da kullanabilirsin.Merdivenlerde çıkıntı yapan halı raptiyesi ya da çiviler varsa bunları ahşap yüzeyinin 2-3 mm kadar içine çakabilirsin. Daha sonra bunların üzerini ahşap dolgusuyla kapatabilirsin. Bu işlem, pürüzsüz bir yüzeye kavuşmanı sağlar.Merdiven boyama uygulamasını vernik üzerine yapacaksan pürüzsüz bir yüzeye ihtiyacın olacak. Bu nedenle tüm ahşap alanları ince bir zımpara kağıdı ile hafifçe zımparalaman gerekiyor. Böylece uygulayacağın boyanın yüzeye kolayca tutunmasını sağlayacaksın. Eğer mevcut boya yıpranmış durumda ise eski boyayı yüzeyden çıkarmak için boya kazıyıcılardan yardım alabilirsin. Merdiven ya da tırabzanlardaki kir ve tozlardan kurtulmak için elektrikli süpürge ile nemli bezlerden yararlanabilirsin. Daha sonra yüzeyi kurulamayı unutmamalısın.Yüzeyi kalıcı boyama için yeterince hazırladıktan sonra sıra astar boyaya geliyor. Astar boya uygulamasını mutlaka yapmalısın. Böylece asıl boya yüzeye daha iyi tutunur ve boyanın dayanıklılığı da artar. Yüzeye uygun astar boya seçeneklerini kullanmayı unutma.Astar boya kuruduktan sonra merdiven boyama işlemine geçebilirsin. Bu aşamada merdivenin en üst kısmından başlamalısın. Fırçanı ahşap damarlarına iyice ulaşacak biçimde aşağı çekerek tutman gerekiyor. İkinci kat boya uygulaması için 6-8 saat kadar beklemelisin.Eğer merdiven ve tırabzanlar için farklı renkler seçtiysen boya uygulamasını her bölüm için ayrı ayrı yapmalısın. Merdiven boyama işlemine devam etmeden önce bu alanların kurumasını beklemelisin. İki rengin kesiştiği alanlarda hatasız bir görünüm elde etmek için maskeleme bantlarından yararlanmalısın. Yine bu alanlar için kestirme fırçaları kullanmak da işini kolaylaştıracaktır. Aynı rengin farklı tonlarını kullanarak merdiven ve tırabzanlarıda estetik kontrastlar yaratabilirsin. Yüzeydeki tüm boya kuruduktan sonra halı ve yolluk gibi aksesuarlarını yerleştirebilirsin. Merdivenlerini bu aksesuarlarla uyumlu tonlarda boyayarak dekoratif ve şık bir alan oluşturabilirsin.

Merdiven ve tırabzan boyama için püf noktalar

Merdiven ve tırabzanları yenilerken Bi’Boya‘nın dekoratif boyalarından ilham almaya ne dersin? Bi’Boyanın Kadife, Işıltılı Kum ve Reflekte seçenekleriyle merdivenlerin için kolaylıkla yaratıcı ve estetik tasarımlar yaratabilirsin. Boyanı seçmeden önce ücretsiz renk kartı isteyebilirsin. Böylece merdivenlerini boyamadan önce seçtiğin renklerin nasıl görüneceğini de önceden görebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message