Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Duvar boyası ile lekeli ve isli duvarların yenilenmesi
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Duvar boyası ile lekeli ve isli duvarların yenilenmesi

Yayınlanma tarihi: 21.03.2020

Duvar boyaları zaman zaman lekelenebilir ve yenilenmeye ihtiyaç duyabilir. Mutfaklarda ya da şömineli yaşam alanlarında duvar boyalarında leke ve is sorunu yaşanabilir. Bu tür sorunları çözebilmek için bazı püf noktalar var. Birlikte isli duvar nasıl temizlenir sorusunun yanıtlarını arayalım.

Limon suyuyla doğal çözümler

Limon suyunu su ile karıştırıp mikrofiber bez yardımıyla isli duvar üzerine uygulayabilirsin. İs lekesi çıkana kadar duvarını bu karışımla birkaç kez silebilirsin. Bu işlemin ardından mutlaka su ile durulama yapmalısın.

Sirkeli solüsyon yapabilirsin

İsli duvar için sirke, su arap sabunu ve bulaşık deterjanı karışımını kullanabilirsin. Karışımı temiz bir bez yardımıyla isli duvar üzerine uygulayarak bu sorunu çözebilirsin. Bu işlem sonrasında da durulama yapılması gerekir. Son aşamada ise duvarlarını kuru birbez ile bir kez daha silmen gerekiyor.

Beyaz duvarlar için çamaşır suyu

Beyaz duvarlarda is ve leke sorunu yaşanıyorsa çamaşır suyu etkili bir çözüm sunabilir. Çamaşır suyu, su ile seyreltilerek kullanılırsa duvarlardaki is lekelerini çıarabilir. Karışımı yine temiz bir bez ya da sünger yardımıyla lekeli duvarlarınıza uygulayabilirsin. Uygulama sonrası mutlaka birkaç kez durulama yapman gerekiyor. Son aşamada ise duvarı kurulamalısın.

Ilık su ve deterjan karışımı

Ilık su üzerine deterjan ya da arap sabunu ekleyebilirsin. Karışımı yumuşak bir bez aracılığı ile duvarlara uygulayabilirsin. Bu karışım, is lekelerini temizlemek için en kolay uygulanabilen yöntemlerden biri. İs lekelerinin yoğunluğuna göre deterjan ya da arap sabununun miktarını  arttırabilirsin.

Karbonat ve arap sabunu karışımından yararlan

İsli duvar temizliği için arap sabunu, karbonat ve su karışımı da etkilidir. Özellikle karbonat beyazlatma uygulamasında etkili olduğu için is lekeleriyle mükemmel şekilde savaşır. İşlem sonrasında mutlaka durulama yapmalısın.

Geleneksel bir yöntem: Benzin

Benzinin isli duvar için uzun zamandır kullanıldığı biliniyor. Benzin sayesinde, duvarlardaki is lekeleri kalıcı ve kolay bir şekilde temizlenebilir. Ancak benzin yanıcı bir madde olduğu için uygulama esnasında ortamda ateş bulundurmamalısın. Duvar boyasının yapısının bozulmaması için lekeleri çıkardıktan sonra mutlaka durulama işlemi yaparak benzin kalıntılarını boyadan uzaklaştırmalısın. İşlem sonrasında mekanı iyice havalandırmayı unutmamalısın.

İsli duvar nasıl boyanır?

Uygulanan kimyasal ya da doğal içerikli yöntemlere rağmen duvarlardaki is lekeleri geçmemişse tek çözüm boyamadır. Dekoratif iç cephe boyaları yardımıyla duvarlarını tarzınıza uygun renklerle yenileyebilirsin. Boya işleminden sonra duvarlarınıza nişastalı su uygularsan boyayı daha da kalıcı hale getirebilirsin. Böylece duvar boyan daha az kirlenecektir. Bu uygulamayı düzenli aralıklarla yaparak duvarlarının daha az leke tutmasını sağlayabilirsin. Duvarlarını Bi’Boya‘nın dekoratif ürünleriyle renklendirmeye ne dersin? Bi’Boya‘nın Sedef, Metalik, Işıltılı Kum gibi seçenekleriyle yaşam alanlarında şık duvar dekorasyonları yapabilirsin. Kolay Temizlenen Comfort ile duvarlarında leke oluşması durumunda temizlik avantajı yakalayabilirsin.  

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message