Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Duvar boyası ile ahşap boyanır mı?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Duvar boyası ile ahşap boyanır mı?

Yayınlanma tarihi: 21.03.2020

Duvar boyamak hem keyifli hem de kendi ellerinle yaratacağın yeni ortama daha pozitif yaklaşmanı sağlayacak mükemmel bir iş. Bu işi eğlenceli kılmanın yanında doğru adımlar ve doğru teknikler her zaman duvar boyamasından daha fazla zevk almanı sağlar. Hangi boyayı hangi duvara kullanacağını bilmek, bu boyayı seyreltme durumu, duvar harcının durumu, duvardaki delik vb. defoların düzeltilmesi, doğru rulo ve fırça kullanımı gibi onlarca kriter, duvar boyamada oldukça önemlidir. Özellikle ahşap gibi hassas yüzeyler için duvar boyamasında, bunların hepsine titizlikle dikkat etmeli ve doğru tercihleri yapmalısın. Ahşap için duvar boyası seçimi yapacaksanız ayrıca daha hassas ve daha seçici olmalı ve neleri göz önünde bulundurman gerektiğini bilmelisin. Çünkü her duvar boyası, ahşaplar için uygun olmayabilir veya uygun olanlar için de ayrıca bazı şeyleri göz önünde bulundurman gerekir. Bu aşamada sana birkaç tüyo vereceğiz, bu sayede mükemmel bir iş çıkaracaksın!

Duvar boyası ile ahşap boyama

Duvar boyası ile ahşap boyama, teknik olarak mümkün olmasa da bazı kriterlere dikkat etmen durumunda pratikte mümkün. Vernik ve bolca zımpara ile bunu sağlayabilirsin. Aynı zamanda dış cephe ahşap boyası için de akrilik su bazlı veya yağlı boya kullanabilirsin. Tabii ki en az iki kat duvar boyasını ahşap yüzeyde uyguladığından ve her biri arasında en az 4 saat geçtiğinden emin olmalısın. Duvar boyası ile ahşap yüzeyi boyadıktan sonra kuruyup dökülmemesi için vernik uygulamasını ilk 10 dakika içerisinde yapmalısın. Eğer bunlara dikkat edersen; duvar boyası ile mükemmel bir şekilde ahşap iç ve dış yüzeyleri ve malzemeleri boyayabilirsin. Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin

Ahşap hangi boya ile boyanır?

Su bazlı olmayan tüm boyalar ile vernikli ve verniksiz olarak ahşap boyaması yapabilirsin. Bunun için öncelikli olarak su bazlı olmayan duvar boyası seçtiğinden emin olmalısın. Su bazlı boya seçiminde ısrar edersen de akrilik su bazlı boya seçebilirsin. Çünkü su bazlı boyalar ahşap yüzey üzerinde kaygan özelliğe sahiptir ve bir süre sonra dökülerek aşağı doğru süzülür.  Hiç de hoş olmayan bir görüntüye neden olur. Bununla birlikte, yağlı boya da tercih edebilirsin. Yağlı boyalar da mükemmel sonuç almanı sağlar. Hatta önerebileceğimiz en iyi seçenek bu olur. Çünkü hem daha parlak hem daha daha mükemmel bir görüntü elde etmeni sağlar.

Ahşap yüzey boyamadan önce nelere dikkat etmeli?

Öncelikle ahşap sehpa, mobilya, koltuk, masa ve sandalye gibi onlarca eşyayı boyamadan önce hangi boyayı kullanacağına karar vermelisin. Eğer duvar boyası ile boyayacaksan, bunun için yüzeyi mükemmel bir şekilde zımparalaman gerekir. Aynı zamanda boyanın hemen üstüne vernik sürerek sağlamlaştırmalı ve dökülmesini önlemelisin. Aksi durumda bir süre sonra boya süzülerek hoş olmayan bir görüntüye neden olabilir. Duvar boyası kullanman durumunda, akrilik boya olmasına dikkat et çünkü bu boyalar esnek pigmentlere sahiptir ve özellikle dış cephe boyamasında da istediğin sonucu almanı kolaylaştırır.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message