Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Duvar boyası fiyatları neye göre değişir?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Duvar boyası fiyatları neye göre değişir?

Yayınlanma tarihi: 21.03.2020

Evin göz alıcı ve canlı görünmesinin yolu duvarların çarpıcı görünmesinden geçiyor. Bu nedenle duvar boyası araştırmasının dikkatlice yapılması gerekiyor. Elbette bu noktada duvarları boyamak için ayrılabilecek bütçenin miktarı da büyük önem taşıyor ancak duvar boyası fiyatları 2020 yılında her bütçeye uygun şekilde bulunabiliyor. Peki onca çeşit duvar boyasının fiyatı neye göre değişiyor?

Duvar boyası fiyatlarını değiştiren faktörler neler?

Duvar boyası çeşitleri bu kadar artmışken, duvar boyası fiyatları da aynı doğrultuda farklılaşıyor. Her renk duvar boyası aynı pahada olmazken, duvar boyası fiyatları 20 kg ve 5 kg miktarındaki kutularda da değişkenlik gösteriyor. Sen de duvar boyası fiyatları neye göre değişiyor diye merak ediyorsan işte bu konuda rolü olan birkaç unsur…

Duvar boyası fiyatlarını değiştiren faktörler neler?

Duvar boyasının türüne göre: Günümüzde duvar boyaları pek çok farklı çeşitte bulunabiliyor. Elbette ki bu duvar boyalarının fiyatları da özelliklerine göre değişebiliyor.  Örneğin duvara kadife görünümü veya kum ışıltısı kazandıran, farklı bir özelliğe sahip dekoratif duvar boyası fiyatları düz renk duvar boyalarına göre biraz daha yüksek olabiliyor.  Aynı şekilde sezon trendlerine uygun, diğer duvar boya renklerinden farklı bir özellik taşıyan boyalar diğer renklere göre biraz daha maliyetli olabiliyor. Örneğin bej, krem gibi klasikleşmiş duvar boyası renkleri neon renkteki duvar boyalarına göre daha uygun fiyatlar ile satın alınabiliyor. Duvar boyasının materyaline göre: Duvar boyalarının tamamı aynı materyalden üretilmiyor. Her alanın koşulları farklı özelliklere sahip boya gerektirdiğinden, duvar boyalarının içeriği de bu yönde değişiyor. Örneğin dış cephe boyalarının su, güneş, rüzgar gibi etkenlere daha dayanıklı olması gerektiğinden iç cephe boyalarına kıyasla daha farklı bir formül içerebiliyor. Aynı şekilde su bazlı duvar boyaları ile yağlı boyaların üretimi tamamı ile farklı bir şekilde yapıldığından, akrilik duvar boyası fiyatları ve yağlı boya fiyatları da farklılıklar taşıyabiliyor. Ayrıca astar duvar boyası fiyatları, su bazlı renkli duvar boyalarına göre daha uygun oluyor. Duvar boyasının miktarına göre: Duvar boyası fiyatları, duvar boyasının miktarına göre değişkenlik gösterebiliyor. Duvar boyaları 5 litre, 7,5 litre, 15 litre gibi farklı boyutlarda bulunabildiğinden bu boya kutularının fiyatı da miktarına göre artıp azalabiliyor. Duvar boyası fiyatları küçük boy kutular için daha ekonomik olup, büyük boy kutular için artış gösteriyor. Duvar boyasının kalitesine göre: Hayatın her alanında olduğu gibi duvar boyasında da fiyatlar ve kalite arasında bir bağlantı bulunabiliyor. Bu durum “En pahalı olan duvar boyası en kaliteli duvar boyasıdır.” anlamına gelmese de, duvar boyası satın alırken sadece fiyat odaklı düşünmemek gerekiyor. Zira en uygun fiyatlı duvar boyası, duvarında istediğin canlılıkta ve kapatıcılıkta bir renk sağlamayabiliyor. Bu nedenle duvar boyası araştırması yaparken markanın bilinirliğine, kalitesine ve müşteri memnuniyeti oranına bakmak gerekiyor. 

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message