Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Duvar boyamanın eğlenceli hali: Çocukla evde duvar boyama
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Duvar boyamanın eğlenceli hali: Çocukla evde duvar boyama

Yayınlanma tarihi: 21.03.2020

Evinde boya badana yapmaya kalkışacaksan ve bir de çocuk sahibiysen bu işe girişip girişmemekte düşünceli olabilirsin. Ancak bu düşünceyi derhal aklından at. Çünkü çocuğunla yapabileceğin en mükemmel aktivitelerden bir tanesidir duvar boyama.

Bilimin ışığında gelişime ayak uydur

Günümüzde çok önemli bir seviyeye gelen bilim ve tıp sayesinde çocuk yetiştirmekte önemli bir maharet isteyen bir olgudur. Uzman psikologlardan alınan yardımlar, internetten edinilen onlarca bilgi, eğitim setleri vs. derken her ebeveyn çocuğunun yeteneklerini ön plana çıkararak eğitiminin yanı sıra çeşitli hobilerde edinmesini istiyor. Ancak bu aşamada en zorlu dönem 3-4 yaşlarındayken çocuğun renklere olan aşkıyla başlıyor. Çocuklar rengarenk bir dünyanın içerisinde büyürken, kirlenmekten ve kirletmekten oldukça hoşlanıyorlar. Anneler ve babalar çocuğunun önüne duvarları boyayıp çizmesin diye onlarca kağıt koyuyor. Çocuk bu kağıtları çizip eğlendikten sonra daha geniş alanlar üzerinde boyamalar yapmak istediği için ilk gözüne çarpan şey elbette duvarlar oluyor. İşte tam da bu aşamada çocuğunla duvar boyama senin için harika bir seçenek.

Öncelikle çocuğunun isteklerini geri çevirme

Merak duygusunun en mükemmel boyutlara ulaştığı bu yaşlarda beyin-vücut koordinasyonlarının gelişmesi içinde biçilmiş bir kaftandır duvar boyama. Aklında duvar boyama yoksa bile çocuğun çizmesine izin ver. Rengarenk resimler yapmasına yardım et. Genellikle çocuğun ilk çizeceği şey mutlu bir aile tablosu olur ve bu resme bakmak seni de oldukça mutlu edecektir. En fazla 3-5 yıl boyunca çocuğunla bu denli duvar boyama etkinlikleri yapabileceğin bu yaşları sende bir ebeveyn olarak en verimli şekilde geçirmeye bak.

Renklerin arasında sörf yap!

Duvar boyama kararından sonra çocuğunla sevdiği renkleri keşfet. Evinde sulu boyalar varsa çeşit çeşit, rengarenk karışımlar yaparak bambaşka bir dünya ortaya çıkart. Bu hem çocuğunun ufkunu genişletip dünyada sayısız şekilde renk olabileceğini gösterecektir hem de renklerin büyüsüyle gelişimine büyük katkılar sağlayacaktır. Kısacası çocukların belli bir evrede doruklarına ulaşan bu duvar boyama isteğine karşılıksız kalma. Onunla birlikte odasını boya. Evin tamamını boyarken yardım etmesine izin ver. Evde kendi yarattığınız renk cümbüşleri arasından seçenekler çıkartıp seçmesine izin ver ve kendi kararlarını vermesinde yardımcı ol. Odasının rengini kendine belirlet. Bunların hepsi gelecekte vereceği kararlarda o denli daha güçlü şekilde düşüncelerinin arkasında durmasını sağlayacaktır. Boyaya başlamadan önce ilk olarak çocuğunla birlikte solunum maskelerini tak. Etrafa boya dökülmesini önlemek için koruyucu örtüler ser. Sen rulonla dikey hareketler yaparak boyanı yaparken ona da küçük bir fırça ver ve onunda duvarları boyamasına izin ver. Bu davranışın da onun özgüvenini arttıracaktır ve hem kendi için bir şeyler yaptığını hissetmesini sağlarken hem de onun gözünde sadece büyüklerin yaptığı bir iş olan duvar boyamanın çocuklarında onlara yardım etmesiyle yapılabileceğini gösterecektir.Korkma ve çocuğunun her zaman arkasında ol. Çünkü seninle birlikte yapacağı her etkinlikte daha da özgüveni artacaktır ve bu da gelecekte hayatının her alanına yansıyan geri dönüşler ortaya çıkaracaktır. Hemen Bi’boya‘ya gir ve siparişini vererek bu eğlenceli aktivitenin keyfini çok geç olmadan yakala.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message