Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Duvar boyama aşamaları nasıl olmalı?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Duvar boyama aşamaları nasıl olmalı?

Yayınlanma tarihi: 20.03.2020

Bazen yenilenme bazen de dekorasyon için evin duvarlarının rengini değiştirmek gerekiyor. Ev dekorasyonun en önemli adımlarından biri olan duvar boyamanın ortama katacağı etkinin büyük olduğu tartışılmaz bir gerçek. Sebep ne olursa olsun, seçilecek duvar renkleri, yaşayan bir ev yaratmanın kaçınılmaz anahtarı. Kusursuz bir boyama işi yapmak ve keyifli bir dekorasyon yaratmak için duvar boyama aşamaları önemli. Peki, nedir bunlar?

Etraf boyanmasın:Duvar boyama yaparken hazırlık elzemdir!

Duvar boyama için gerekli malzemeleri önceden hazırlamak, işlem yaparken sana kolaylık sağlayacak. İhtiyacın olan malzemeler; koruyucu örtü, bant, fırça ve boyama rulosu, kestirme fırça, uzun rulo sapı, astar. Boyama işlemine başlamadan önce odadaki eşyaları boyanmaması için koruma altına almalısın. Bunun için ya odayı tamamen boşaltmalı eğer böyle bir imkanın yoksa tüm eşyanı odanın ortasına toplayıp, üzerlerini koruyucu hışır örtüyle kapatmalısın. Tabi yerlere de boya damlayabilir. Yerleri de korumak için yine hışır örtüyle yerleri kaplayıp, süpürgeliklere bantla sabitleyerek çalışabilirsin. Odadaki priz ve anahtarların boyanmaması için onları sökmen veya etraflarını bantla çerçevelemen gerekiyor. Bu hazırlık kısmından sonra, yapacağın boyamanın düzgün olması için duvarlardaki kusurlu kısımları onarman gerek. Varsa çatlakları ve kabarmaları spatulayla kazıdıktan sonra, pürüzsüz bir yüzey elde etmek için boşluk olan kısımları alçıyla doldurmalısın. Alçı kuruduktan sonra duvarları zımparalamalı, tamamen temiz bir yüzey elde ettikten sonra boyamaya başlamalısın. Bu işlemler tamamlandıktan sonra duvarların boyamaya hazır demektir.

Duvarlar yenilensin: Duvar boyama nasıl yapılır?

Şüphesiz ki, duvar boyama çoğumuz için eğlenceli bir iş. Bu eğlenceli işe başlarken, öncelikle astar ile bir kat atmalısın ki, bu işlem sayesinde duvarlar boyayı daha iyi tutacak ve boyanın dayanıklılığı artacak. Astar, duvar boyama işinin olmazsa olmazıdır. Eğer tavanı boyayacaksan buradan başla. Tavanı boyarken boyama rulosuna uzun sap takman işini kolaylaştıracak. Duvar boyama işine geçmeden önce astarın kurumasını beklemek gerekiyor. Boyada dalgalanmalara sebep olacağından astar kurumadan duvar boyama işine devam etmemelisin. Astar kuruduktan sonra duvarlarını seçtiğin renge boyamaya başlayabilirsin. Duvar boyama uygulamasını yaparken, zemine yedirmede zorluk olmaması için ruloya veya fırçaya fazla boya almamak önemli. Bunun dışında dikkat etmen gereken bir diğer husus, ruloyu dikey hareketlerle kullanmak. Yatay hareketler boyanın damlamasına ve ziyan olmasına sebep olacağından, ruloyu yukarıdan aşağıya ve sonra aşağı yukarı dikey hareketlerle duvarda gezdirerek doğru boyama uygulamasını yapabilirsin. İlk kat boyama işlemini tamamladıktan sonra kalan kusurları düzeltmek ve tam istediğin rengi tutturmak için, ilk kat kuruyunca ikinci kat boya yapmak ideal olacaktır. Son aşamada köşe ve kenarları, tavanın duvarla birleşen kısımlarını da kestirme fırça ile boyayarak, duvar boyama işini tamamlamış olacaksın. Duvar boyama yapmak için ihtiyacın olan tüm malzemeleri aynı gün kargo ve artan boyayı ücretsiz iade imkanıyla Bi’Boya‘dan kolaylıkla sipariş edebilirsin!

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message