Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Dış cephede yağmur yağdıktan ne kadar sonra ve nasıl duvar boyama yapılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Dış cephede yağmur yağdıktan ne kadar sonra ve nasıl duvar boyama yapılır?

Yayınlanma tarihi: 10.02.2020

Dış cephe için boyama işlemi yapmaya karar verdin ama kötü hava koşulları bütün programını alt üst mü etti? Endişelenmene ve programını bozmana gerek yok! Çünkü duvar boyama işlemini yapman için halen iki seçeneğin var. Sana sunacağımız bu iki seçenekten hangisini tercih edersen et, en mükemmel şekilde duvar boyasını dış cephe için rahatlıkla ve pratik bir şekilde uygulayabileceksin. Üstelik yağmur sonrası duvar boyası işleminin daha eğlenceli olduğunu ve içine o harika yağmur ve toprak havasını çekerken aynı zamanda boyamanın da keyfini çıkardığını bir hayal etsene. Evet! Eğer malzemeler hazır ve yeterince heyecanın varsa, hemen başlayalım.

Yağmurlu havada boya yapılır mı? Boya neden dalgalı olur?

Kötü hava koşulları, kimi zaman en müsait olduğun günde tüm programını alt üst edebilir. Bu da belki de senin için uzun bir süre beklemeye ve hatta satın aldığın boya ve malzemelerin heba olmasına neden olabilir. Tabii ki, artık yağmur sonrası duvar boyası yapıldığını biliyor olman, endişelerinin yersiz olduğunu gösterecektir. Çünkü, doğru yöntemleri ve malzemeleri kullanarak, yağmur sonrası duvar boyası yapılabildiğini göreceksin. Bu sayede, mükemmel renk yelpazelerinden dilediğin rengi kullanarak ve arzu ettiğin malzemeler ile, hem dış cepheyi dilediğin renge boyayabilecek hem de kötü hava koşullarının etkisini en aza indirgeyebileceksin. Doğru şekilde boyama işlemlerine dikkat etmemen durumunda, boya hava alabilecek, su ile temas edebilecek ve bu durumda dalgalı bir görünüme bürünerek hoş olmayan bir görüntü elde etmene neden olacak. Bu yüzden buna dikkat etmelisin. Peki yağmur sonrası duvar boyası yapmak için nelere ihtiyacın var?

Boyama işlemi için nelere ihtiyacın var? Nelere dikkat etmelisin?

Öncelikle eğer hava şartları kısa sürede istediğin hale gelecekse, bu durumda yağmur sonrası duvar boyası için zeminin kurumasını bekleyebilirsin. Bu da yağmurun kesilmesinin ardından 6-8 saatlik bir bekleme süresi anlamına gelecektir. Bu süre aslında boyama işlemi için değil, astarlama işlemi içindir. Dış cephenin olmazsa olmazı astarlama işlemi yapabilmen için 6-8 saatlik bir bekleme sürecine ihtiyacın var. Bu sayede daha sağlıklı bir dış cephe boyaması yapabilirsin. Ama hava tahminleri buna el vermiyorsa, bu durumda, dış cephe alanında boya yapmayı adım adım ilerletmen gerekecek. Yani lokal boyama yapmalısın. Bunun için de alanı bir büyük koruma torbası ile veya herhangi bir kaplama malzemesi ile kapatabilirsin. Uygulayacağın alanın kurumasını bekleyebilir veya nemi alan bezle yağmur sonrası duvar boyası işlemine başlayabilirsin.

Boyama işlemi bittikten sonra takip edeceğin adımlar

Büyük bir sabır ve azimle, dış cephe için yağmur sonrası duvar boyası işlemini lokal adımlarla yapıp bitirdikten sonra, işlem halen bitmiş sayılmayacaktır. Bundan sonra, boyanın sökülmemesi, dökülmemesi ve dalgalı olmaması için dikkatli olmalı ve bu alana hava ve nem sirkülasyonunun olmaması gerekir. Bunun için de ya lokal koruma yaptığınız malzemeler ile tüm alanları kaplamalı veya su geçirmez boya çeşitlerini kullanmanız gerekir.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Banyonuzdaki Seramikleri Yenileyin: Seramik Boyama
Boya
Duvar Boyasında Yeşil Tonları Nasıl Kullanılır?
Boya
Kız Çocuk Odalarının Vazgeçilmezi: Lila Rengi Duvar Boyası

Toast Message