Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Dış cephe boyası renkleri seçmenin püf noktaları
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Dış cephe boyası renkleri seçmenin püf noktaları

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Dış cephe boya seçimi yaparken, boyanın sağlayacağı hoş görüntünün yanında kalitesine de oldukça önem verilmelidir. Seçeceğin boya, kış mevsiminde yapıyı; yağış ve soğuktan kaynaklı çatlama ve deformasyonlara karşı koruyabilmeli, aynı şekilde yazın solma ve dökülmelere karşı da bir kalkan olabilmelidir. İleriki zamanlarda tekrardan boya masrafına girmemek ve boyadan tam verim alabilmek adına, günlük radyasyon ışınlarına karşı dayanabilen bir boya seçmen yararına olacaktır. Dış cephe boyasında kaliteli ürünü belirledikten sonra yapman gereken tek şey karakterini yansıtan, yapını diğer binalardan ayıran bir renk seçmektir.

Dış cephe boyasında sınırsız seçenekler

Dış cephe boyasında oldukça fazla seçenek mevcut. Bunun sebebi, iç mekanlarda kasvetten uzak durmak için yerine göre daha açık renkler tercih edilirken, dış cepheler neredeyse her rengi kaldırabilecek güçte. Bu kadar seçeneğin arasından iyi bir seçim yapman gerekir. Böylece yapı hem tozdan ve kirden arınmış olur hem de göz alıcı ihtişama kolaylıkla kavuşabilir.

Dış cephe boyası renk seçiminde küçük ve etkili tavsiyeler!

Dış cephede renk seçimi yaparken bir çok etkeni göz önünde bulundurmalısın. Bu etkenleri bir bütün olarak ele almak her zaman için faydalı olur. İlk olarak ortam ve çevre uyumunu yakalaman ve ona göre renk seçimi yapman iyi bir başlangıç olabilir. Boya yapılacak olan yapının bulunduğu çevredeki binaları da göz önüne almak, dış cephe boyasının sırıtmamasını ve ahengi yakalamasını sağlar. Örneğin yeşilliklerin içinde gömülü, denizin kokusunu hissedebildiğin bir evde de yine yeşil ve mavi tonlarını tercih etmen çok da iyi olmayabilir. Ya da çevrede tüm evler sarı iken apartmanı kırmızıya boyamak çevreyle uyumu kopartabilir, bu durumda yine sarı tonlarında seçim yapmalısın. Sahip olduğun yapı dış cephesinde muhteşem işlemelere ve inceliklere sahip ise, bu noktada daha açık bir renk tercih etmen, yapının zarafetini gözler önüne serer. Bunun sebebi açık renklerin dış cephedeki ayrıntıları daha sağlam ifade etmesi! Böylece tarzını daha iyi ortaya koymuş olursun! Diğer taraftan dış cephe boyası seçiminde koyu renklerden yana tercih kullanman da yapının varsa tüm kusurlarını örten bir perde olur.Farklı renk tonlarını da bir arada kullanabilirsin. Bunun için renk kartelasında birbirini tamamlayan uyumlu renklere göz atabilirsin.Dış cephe boyası seçerken yine bulunulan bölgenin iklim özellikleri ve coğrafyasının göz önüne alınması gerekir. Örneğin; kırmızı renk ve tonları güneşi üzerine daha etkili bir şekilde çekerken; sarı ve tonları gibi açık renkler güneşten daha minimum etkilenir ve solmaya karşı daha fazla direnç gösterir. Soğuk kesimlerde daha koyu renklerin kullanımı, fazlasıyla güneş alan yerlerde ise daha canlı renklerin kullanımı püf noktalardan!Tüm bu durumları göz önüne alarak seçim yapmak boyayı uzun seneler canlı kılar.Bu küçük ama etkili tavsiyelerin yanında daha etkili sonuçlara ulaşabilmek için bir boya üreticisinden tavsiyeler alman, kaliteli tercihler yapabilmen açısından işini fazlasıyla kolaylaştırır. Bütçene en uygun ve en kaliteli dış cephe boyasını kolayca Bi’Boya üzerinden temin edebilir, sonrasında fazla gelen boyayı da kolayca iade edebilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message