Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Dekoratif duvar boyası nerelerde ve nasıl kullanılabilir?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Dekoratif duvar boyası nerelerde ve nasıl kullanılabilir?

Yayınlanma tarihi: 12.02.2020

Yaşadığınız ve vakit geçirdiğiniz alanları farklı bir tasarım ile canlandırmayı düşünüyorsanız, dekoratif duvar boyası uygulaması gerçekleştirebilirsiniz. Son kaç iç cephe boya türleri arasında yer alan dekoratif boya, yapıldığı ortama farklı ve harika bir doku kazandırmanız için ideal bir seçim oluyor. Peki, dekoratif duvar boyası uygulama teknikleri nelerdir, nerelerde ve nasıl kullanılır göz atalım…

Dekoratif boya nasıl yapılır?

Öncelikli adımımız dekoratif duvar boyası nasıl yapılır sorusuna cevap vermek… Doğru aşamalar ve teknikler yardımı ile daha yüksek verim alabilmek adına bunları gerçekleştirmek gerekiyor. Aşama aşama yapılması gerekenler şunlar:

Dekoratif boya nasıl yapılır?

Alt yüzey hazırlıkları özenli bir şekilde yapılmalıdır.Yüzeyler uygun macun ile doldurulmalıdır.Parlak yüzey bölgelerine hafif bir şekilde zımpara yapılmalı ve daha sonra toz nemli süngerler ile alınmalıdır.Dekoratif duvar boyası işlemindeki ilk adım uygun rulo ile ilk katın uygulanması olmalıdır.Zemin tamamen kapanana kadar boya işlemi devam etmeli ve bu detaya özen gösterilmelidir.Boya yapılan zemin kuruduktan sonra sünger yardımı ile desen vermeye başlanabilir.

Dekoratif boya nasıl yapılır?

Süngerde fazla ya da az boya olmadan, yeterli miktarda boya kullanılmasına dikkat ederek dekoratif duvar boyası işlemini tamamlanabilir.

Dekoratif boya nerelerde kullanılır?

Dekoratif duvar boyası modelleri oldukça çeşitlilik gösteren teknikler arasında yer alıyor. Dikkat çeken birçok modeli, dilediğiniz ortama kolayca uygulayabilirsiniz. Evinizin ya da iş yerinizin herhangi bir alanına uygulayarak daha hareketli ve güzel bir ortam elde edebilirsiniz. Dekoratif duvar boyası renkleri tercihinize göre farklılık gösterebilir. Çoğunlukla daha parlak, gümüş tonlarda renkler seçilmesinin yanı sıra istediğiniz herhangi bir renk ile işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Dekoratif boya teknikleri nelerdir?

Dekoratif boyayı kullandığımız alandan yeterli ve istediğimiz gibi bir sonuç elde etmek adına gerçekleştirilmesi gereken temel teknikler yer alıyor. Bunlardan ilki süngerleme. Bu işlem, dekoratif duvar boyası denildiği ilk akla gelen ve öğrenmesi oldukça kolay bir teknik. Evinizin veya istediğiniz yerin tüm alanına uygulayabilirsiniz. Süngerleme tekniği boyut, renk ve doku ekleyerek duvarınızın farklı bir dekorasyona sahip olmasını sağlıyor.Bir diğer teknik ise renk yıkama ya da ”kırık yüzey” tekniğidir. Bu tek sayesinde otantik ve eski dünya esintisini ortama getirerek, zamanla ve doğal bir şekilde yıpranmış gibi bir hissiyat veriyor. Uygulaması oldukça basit olan bu teknik ile kontrastlı taban rengi üzerlerine şeffaf, ince bir uygulamalar gerçekleştirilmeli ve yumuşak bir doku oluşturmak için tüylü fırça darbeleri kullanmak, istenilen sonucun elde edilmesini sağlar. Bu yöntem daha çok mutfak ve oturma odalarında tercih edilmektedir.Son tekniğimiz ise rang rollong dekoratif duvar boyası uygulama tekniğidir. Eski deri veya paçavra yuvarlama hareketleri ile kötü ve yıpranmış yüzeylerden kurtularak zengin bir görünüm elde ediliyor. Bir tarafı bükülmüş veya buruşuk bir bez yardımı ile benekli bir etki yaratmak için boya düzensiz bir şekilde çıkartılmalıdır. İsteğinize göre ince, daha dramatik ve dinamik olmasını istiyorsanız da daha sert darbelerle işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bez yerine dekoratif boyama yapmak için bulunan özel aparatlar (kağıt ve poşet gibi) kullanabilir.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message