Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Dekorasyonda Japon Felsefesine Göre Renk Seçimleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Dekorasyonda Japon Felsefesine Göre Renk Seçimleri

Yayınlanma tarihi: 11.03.2020

Japon ev dekorasyonu, Japonların geleneksel felsefelerini dekorasyona yansıtmaları ile oluşan minimalist bir tarzdır. Günümüz ev dekorasyonunda oldukça sık kullanılmaya başlayan, japon ev dekorasyonu mekanlarınıza doğa ile uyumu getiriyor. Japon felsefesinin özü doğa sevgisi kaynaklıdır. Bundan dolayı, dekorasyonda doğal tasarımlar, yumuşak dokulu kumaşlar, ahşap ve bambu mobilyalar kullanılır. Japon ev dekorasyonunda kullanılan renkler  ise adeta ruhunuza şifa vererek, özünüze dönmenizi sağlar. Sen de japon felsefesini temsil eden renkleri kullanarak evinde huzur, sadelik ve dinginlik yaşa. İlham kaynağın olması için  japon felsefesinin gözde renklerini ve konuya dair dekorasyon önerilerini senin için sunduk.

Japon Felsefesine Göre İç Dekorasyonda Hangi Renkler Kullanılır?

* Toprak renkleri (kahverengi tonları)* Ahşap renkleri (kahverengi tonlar)* Doğal taş renkleri (kahverengi tonları)* Yeşil tonları* Beyaz* Krem rengi* Açık sarı* Ayrıntılarda kırmızı, turuncu, siyah, mavi, altın sarısı

Japon Felsefesi Renklerine Göre Dekorasyon Fikirleri

* Ahşap mobilyalar ve bambu mobilyaları tercih etmen, japon ev dekorasyonuna uyum sağlar.* Mobilya döşemesinde krem, kahve, beyaz, yeşil  renkler ve japon kültürüne ait desenli kumaşlar kullan.* Zeminde açık tonlarda,doğal ahşap döşemeleri kullan.* Zeminde krem veya açık kahve, yumuşak dokulu ince halı ya da kilimler kullanarak doğal görünüm oluştur.* Perdelerin açık krem ya da beyaz olmalıdır. Keten perdeler ve ya bambu jaluziler kullanırsan, renkleriyle ve doğal malzemeleriyle, doğa ile uyumu sağlarsın .Ayrıca açık renk üzerine uzak doğu motifli perdeler kullanman, oldukça otantik durur.* Japon ev dekorasyonunda kırmızı, siyah, turuncu,siyah renkler ve uzak doğu motifli canlı renklerde aksesuarlar kullanabilirsin.* Altın rengini, açık sarı renkle birlikte ayrıntılarda kullanırsan, japon ev dekorasyonu tarzına uyum sağlamış olursun.* Aydınlatmalarda bakır, pirinç ve cam malzeme kullanarak, doğaya uyum sağla. Ayrıca uzak doğu motifli, kağıt aydınlatmalar da kullanabilirsin.* Aksesuarlarda doğa ile uyumlu renklerde, doğal cam ürünler kullanarak ayrıntıların dekorasyona etkisini vurgula.* Açık renklerin Japon ev dekorasyonunda, dekorasyonun tamamında, diğer renklerin ise  ayrıntılarda kullanıldığını unutma.* Dekorasyonda kullanacağın renklerin nötr ve mat olmasına dikkat et.

Japon Felsefesine Göre Duvarlar Hangi Renklerde Olmalıdır?

* Duvarlarda, duvar boyası olarak, Japon ev dekorasyonunun en gözde rengi beyaz ile huzuru yakala.* Krem rengi duvarlar ile, japon ev dekorasyonuna uyum sağla.* Yeşil ve tonları ile duvarlara doğayı yansıt.* Duvarları, açık sarı boya, ahşap mobilyalarla bütünlük oluştur.Siz de duvarlar için ihtiyacınız olan boyayı Bi’Boya‘ dan rahatlıkla sipariş edebilirsiniz. Sipariş ettiğiniz boya aynı gün kapınızda. Üstelik açılmamış artan boyayı  iade edebilirsiniz. O halde beklemeyin. hemen tıklayın, alışveriş rahatlığını yaşayın.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message