Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Dekorasyonda Art Deco’yu yaşatan renkler
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Dekorasyonda Art Deco’yu yaşatan renkler

Yayınlanma tarihi: 11.03.2020

Art deco akımı, günümüzün en popüler dekorasyon tercihlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, art deco nedir? Modernizmin bir sembolü olan art deco, pek çok sanat akımının birleşiminden oluşuyor aslında. Ekspresyonizm, füturizm ve kübizm gibi sanat akımlarından ilham alan art deco esintilerini daha çok mimaride görülüyor. Art decoyu karakterize eden belli başlı renkler var. Bunlara göz atıp dekorasyonunda değerlendirebilirsin.

Mekanda canlılık yarat

Safari esintileri taşıyan desenler, figürler ve aksesuarlar art deco dekorasyon tavsiyeleri için oldukça popüler. Bu tür objelerle mekanda canlılık yaratmak çok kolay. Aksesuarlarının canlılığının aksine duvarlarında daha yumuşak ve pastel tonlar tercih ederek hoş bir kontrast yakalayabilirsin. Dekorasyonunua metalik aksesuarlar ve parlak yüzeyli ürünlerle sıradışı hale getirmen mümkün. Dekorasyonuna inci ve deniz kabuklarını içeren objeler de ekleyebilirsin.

Rengarenk aydınlatmalar kullan

Aksesuarların ve mobilyalarının tonlarına uygun koyu renklerdeki aydınlatmalar ile mekanda sıcak bir hava yaratabilirsin. Koyu kahverengi tonlardaki aydınlatma modelleri bu açıdan çok popüler. Yine kahverenginin farklı tonlarıyla kırmızı ve turuncu gibi sıcak tonlardaki aydınlatma seçeneklerini kombinleyerek yaşam alanlarını canlandırabilirsin.

Tablolar kullanmaktan çekinme

Rengarenk tablolar art deco için önemli sembollerden biri. Bu nedenle yaşam alanlarında kişisel zevklerine uygun tablolardan bol bol yararlanmalısın. Tablolar için de koyu pastel tonlar daha çok tercih ediliyor. Kırmızı, yeşil ve mavi gibi renklerin koyu tonlarına ağırlık vermeyi tercih edebilirsin. Tablolarını pek çok sanatsal obje ile tamamlayabilirsin. Heykel görünümlü aydınlatmalar, ünlü sanat eserlerinin yansımalarını içeren figürler bunların en güzel örneklerinden. Tabloların art deco koltuklarınla da harika bir uyum sağlayacak.

Yüksek kontrastlı duvarlar çok moda

Özellikle koyu renkler art deco tasarımlarında ön plana çıkan seçeneklerden. Duvarlarda kontrastlı renklerden yararlanmak bu akım için olmazsa olmazlardan. Art deco renkleri için güçlü pastel renkleri mutlaka dekorasyonunda değerlendirmelisin. Seçtiğin pastel tonlardan renk blokları tasarlayabilirsin. Yine duvarlarına uygun tonlarda aksesuarlardan yararlanarak tamamlayıcı bir dekorasyon yaratabilirsin.

Geometrik desenlere pek çok alanda yer verebilirsin

Bu akımın önemli sembollerinden biri de geometrik desenler. Düz çizgiler, yuvarlak figürler ve bunların rengarenk kombinasyonlarını bu açıdan değerlendirebilirsin. Bu desenleri ister duvar kağıtlarında ister mobilyalarında rahatlıkla kombinleyebilirsin.Bu akımı dekorasyonuna taşımak istersen Kalekim’in bir markası olan Bi’Boya‘nın koyu pastel tonlarından yararlanmaya ne dersin? Bi’Boya’nın farklı tonlarda ve modellerdeki iç cephe boyalarıyla duvarlarında hoş kontrastlar yaratabilmen mümkün. Su Bazlı Parlak Comfort gibi ürünlerin koyu tonlarıyla yaşam alanlarında hoş yansımalar oluşturabilirsin. Kullanım alanı oldukça geniş olan bu ürünü ahşap, metal veya pürüzlü yüzeylere kolaylıkla uygulayabilirsin. Silinebilir özellikteki Su Bazlı Parlak Comfort ile temizlikte de avantaj sağlayabilirsin. Bi’Boya‘yı tıklayarak dilediğin renkleri sipariş edebilirsin. Tüm siparişlerin aynı gün kargoda!

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message