Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Dekorasyonda 80’ler rüzgarıyla çarpıcı renkler
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Dekorasyonda 80’ler rüzgarıyla çarpıcı renkler

Yayınlanma tarihi: 13.03.2020

Seksenlerin hafızalardan silinmeyen uçsuz bucaksız bir bahçedeymiş gibi çarpıcı renkler ve çiçek desenleri salonlara bambaşka bir hava katıyordu. Bunların yanında taşlı avizeler, köşe takımları ve özel alanların vazgeçilmezi radyolar, iç dekorasyona farklı bir nitelik kazandırıyordu. Bu farklı nitelik ev ortamına mutluluk verici bir hava ve ferahlık getiriyordu. 80’lerin ferahlığını, mutluluğunu yakalamak için çarpıcı renklere ile duvar boyamanın tam zamanı. Hiçbir zaman modası geçmeyecek bir akım olan 80’li yılların dekorasyon fikirleri yarattığı çarpıcı renkler ve desen şöleni, 40 yıl sonra yeniden daha diri ve bol çeşitli olarak karşında. Geçmişin yaratıcılığını geleceğin mutluluğuna dönüştürmek elinde.  

Desenler

80’lerin yegane trendi çiçekli desenlerdi, öylesine yoğundu ki, sanki her yeri İngilizler ele geçmiş gibi, duvar kâğıdı, duvar boyası, nevresim takımı veya koltuk döşemesi evin her yeri çiçek desenleriyle doluydu.  Elbette ki; geçmiş her zaman geleceğe ilham veriyor; 80’lerin çiçek desenli dünyasını günümüz modern dekorasyon anlayışı ile salonunda yaratacağın değişimle fark yaratabilirsin.

Eskitme Mobilyalar

80’lı yıllarda eskitme mobilya dekorasyonu evin bir bütününü kapsıyordu. Geçtiğimiz yıllarda ise eskitme dolaplar mutfaklarda boy göstermeye başladı. Geçmiş ile geleceğin bağları bu kadar sıkı iken, hayatı kolaylaştırma adına çarpıcı renkleri ve nitelikli desenleri mutluluk hormonlarını yükseltmek için kullanmak elbette ki kaçınılmazdı. İşte o dekorasyon anlayışı geleceğe göz kırparak tekrar etkili olmaya başladı. Çarpıcı renkler ve dekorasyon aşkı öyle bir diriydi ki 80’lerde koltuk döşemelerinin ahşapla olan bütünlüğü ve neredeyse tamamı camdan oluşan aksesuarlar, biblolar büyüleyici bir hava yaratıyordu. O havayı yakalamak, duvarlarını etkileyici çarpıcı renklerle boyayarak mutluluğunu katlamak elinde.

Açık Mutfak

Açık mutfaklar ilk olarak 80’li yılların dekorasyon anlayışıyla hayat buldu. Şayet evinde açık mutfak bulunuyorsa 80’lerin izini taşıyorsun demektir, açık mutfağın vazgeçilmezi kısa ve kırmızı, yeşil, mavi, desenli tek kapılı buzdolabın da var ise tam da 40 yıl öncesinin muhteşem havasını yakalamışsın demektir. Elbette ki; açık mutfak çarpıcı renklerle dekore edilirse, daha kullanışlı ve samimi bir ortam sunar. 

İlham Kaynağı

Yaşam alanınını mutluluğunu kat be kat arttırmak için ilham kaynağı mı arıyorsun, o zaman 80’li yılların kült filmlerini yeniden izlesen fazlasıyla yol gösterici olacaktır. Cinnet filmi, izlenmesi zor, korkunç sahneleri olsa da,  çekildiği Motel Bates’in her sahnesi nitelik ve dekorasyona dair fazlasıyla fikir veriyor.  Geçmişin izlerini taşıyan seni farklı gösterecek etkileyici ve bir o kadar da mutluluk verici bir dekorasyona sahip olmak istiyorsan izlemeye değer.80’nlerin o renge renk çarpıcı etkileyici dünyasına sahip olmak için yapman gereken şey öncelikle duvarlarını boyamak! Bi’Boya’nın çarpıcı renklerini şimdi keşfedebilir, kendini 80’lerde hissedebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message