Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Daha aydınlık evler için renk önerileri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Daha aydınlık evler için renk önerileri

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Renklerin insanların ruhsal durumlarını olumlu ya da olumsuz yönde etkilediğini artık biliyorsun. Zamanında sıklıkla ders çalışırken turuncu rengin motivasyonunu arttırdığını ya da mavi boyalı bir evde yaşarken dinginliğe kavuşacağını söylemişlerdir. Bunun yanında daha donuk ve ağır renklerle yaşam alanı olan evinin senin için çekilmez olduğunu hissetmişsindir. Aslında evde kullandığın renklere, onların yaydığı ışığa göre kendini daha iyi hissedebilir ve ferah bir eve kavuşabilirsin. Bu tamamen senin zevkine ve seçtiğin renklere bağlıdır. Önceliği kendini ve renklerini tanımana ayırman gerekir. Daha aydınlık evler senin ve sevdiklerinin rahat bir nefes almasını sağlayacak, kendini iyi hissettirecektir.

Beyazın vazgeçilmezliği

Evlerin aydınlık olması için genellikle tercih edilen renk beyazdır. Beyaz saflığı ve masumiyeti çağrıştırdığı gibi evlerde de ferahlık sağlar. Özellikle ülkemizde Ege bölgesinde ya da adalarda; yurt dışında ise Yunanistan, Morocco gibi kentlerde ön plana çıkan mavi-beyaz uyumlu evler, renkli begonvillerin uzanmasıyla taçlanır ve onu izleyene neşe verir. Gerçekten de beyazın insanları rahatlatma gücü vardır. Üstelik beyaz, enerjisi ve gücüyle özellikle dar mekanlı alanları genişletir. Eğer evinde yeterince alanın olmadığını düşünüyorsan, kullanım alanının dar ya da kısıtlı olduğu bölgede beyaz rengi kullanmayı deneyebilir ve farkı görebilirsin. Ayrıca evinin duvarında kullandığın beyaz renkle dilediğin mobilyaları veya aksesuarları rahatlıkla kullanabilirsin. Evinin dekorunu yenilemek bu yüzden beyazla daha kolaydır.

Evinde pastel renklerle enerjiyi yakala

Daha aydınlık bir eve kavuşmak istiyorsan son dönemde de oldukça vurgulanan pastel renkleri ya da ara tonları denemelisin. Bu renkler senin daha sakin hissetmene yarayacaktır. Parlak renklere uzun süre bakmak insanı yormaktadır. Bunun yerine canlı renklerin bir ya da iki alt tonunu kullanarak iç açıcı bir eve sahip olabilirsin. Evine uyguladığın pastel renkler  (özellikle İskandinav tarzında uygulanan kahvenin ve yeşilin alt tonları) kendini daha huzurlu hissetmene yarayabilir. Üstelik bu renkleri ve ara tonları kullanarak evdeki eşyalarını ön plana çıkarabilir ve misafirlerini etkileyebilirsin. Pastel renklerle kullandığın canlı mobilyalarla ortama sıcak bir enerji vermiş olursun.

Sıcak renkler, sımsıcak evler…

Sıcak tonlu renk seçimleri (turuncu, kırmızı, sarı gibi) evde canlılık ve hareketlilik uyandırır ancak bu renkleri yoğun şekilde evde uyguladığın zaman istemeden kasvetli bir ortam elde edebilirsin. Bunun yerine sıcak tonlu renkleri evinin belirli bir bölümüne uygulamayı denemelisin. Bu sana enerji verecektir. Ayrıca böyle sıcak renkleri pastel tonlarıyla dengeleyebilir ya da beyazın parlaklığından faydalanabilirsin. Ferah ve aydınlık evlere kavuşmanın bir diğer yolu da hangi kullanım alanında ne gibi renkler tercih edeceğin ile ilgilidir. Sıcak ve aşırı derecede parlak renkleri salonunda tercih edersen bir süre sonra yorgunluğunun arttığını ve kısa sürede bulunduğun mekandan kaçma isteği uyandırdığını gözleyeceksin. Bunun yerine parlak renkleri oturma veya yatak odasına uygulayabilirsin. Genelde kullandığın yaşam alanlarında beyazı, pastel ve alt tonların, dilersen mavinin ışığını ve parlaklığını tercih edebilir ve Bi’Boya‘da yer alan geniş renk skalasına göz atabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message