Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Çalışma odasında kara tahta boyası ile yapılabilecek dekoratif uygulamalar
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Çalışma odasında kara tahta boyası ile yapılabilecek dekoratif uygulamalar

Yayınlanma tarihi: 20.02.2020

Çocukluğumuza döndüğümüzde aklımıza ilk gelenlerden biri muhakkak ki kara tahta olacaktır. Her birimiz elimizde tebeşir ile karşısına geçip karalamışızdır bir şeyler. Günümüzde dekoratif olarak yaygın bir şekilde kafe ve restoranlarda, evlerimizde ya da ofislerimizde görebiliyoruz. Bu basit ama şık dekoru sende evinde rahatlıkla, kara tahta boyası uygulayarak kullanabilirsin. 

Nereleri kara tahtaya çevirebilirsin?

Öncelikle burada bir sınırın olmadığını bilmelisin. Duvardan tutun da beyaz eşya, cam kavanozlar, saksılar ve mobilyaların gibi istediğin tüm alanları kara tahtaya çevirebilirsin. Bunun için ihtiyaç duyacağın malzemelerin başında tabiki kara tahta boyası ve fırça geliyor. Burada en önemli detay düzgün bir çizim elde edebilmek için boyayacağın yerin sınırlarını mezura veya bant ile belirlemen ve kara tahta boyası tamamen kuruduktan sonra bantları çıkarman. Göz kararı yapacağın işlemlerde yamukluk oluşabilir, bu da hevesini kırabilir. Kuruma işleminin bitmesinin ardından devamı tamamen senin hayal gücüne kalmış durumda. Eline tebeşirini alarak istediğini çizip yazabilir, beğenmeyince başa alabilirsin.

Kara tahta boyasını nasıl uygulamalısın?

Profesyonel destek almadan da yapabileceğin kara tahta için yapı market veya nalbur gibi yerlerden satın alacağın kara tahta boyasını kullanım şartlarına uygun olarak hazırlamalısın. Eğer duvarda deneyimlemek istiyorsan duvarının temiz ve pürüzsüz olduğundan emin olman gerekiyor. Fırça yardımı ile zemini boya, iyi bir sonuç elde edebilmek için en az iki kat boyaman daha güzel bir görüntü elde etmeni sağlayacaktır. Her kat arasında mutlaka kurumasını beklemeyi unutmayın. Evinde ya da çalışma alanında değişiklik ihtiyacı hissetmen halinde kara tahta boyası kullanarak yapabileceğin kara tahtalar ile dekorasyonuna hareket ve renklendirme katabilirsin. Ayrıca uzun süreli kullanılabilir olması sana avantaj sağlayacaktır.

Çalışma odan için kara tahta dekorasyon önerileri

Günlük yaşantımızın büyük bir kısmını geçirdiğimiz ofislerimiz ve işlerimizi yetiştiremediğimizde kapandığımız çalışma odalarımız, en yaratıcı olmayı hak eden yerlerin başında geliyor. Düşük maliyetli kara tahta boyası ile sana ileteceğimiz fikirleri uygulayabilirsin. Tüm ayı görebileceğin bir takvime ne dersin? Duvarını boyayıp, küçük kare kutulara bölebilir, gün gün planlarını yazabilir veya ilgili güne ait kutuya post-it ile yapıştırabilirsin. Böylece hem şık bir duvara sahip olacak hem de işlerini planlı bir şekilde yürütme imkanına sahip olacaksın.Düşlerini duvara dökmeye hazır mısın? Renkli tebeşirler ile hayalindeki duvara sahip olmak, çalışırken ufkunu genişletecek çizimlere bakmak elbette çalışma isteğini artıracaktır.Hepimizin aklından çıkan, geri plana attığımız projeler yok mu? Kara tahta boyası kullanarak oluşturduğun kara tahtana renkli metal parçalar ekleyerek öncelik sıralamanı yapabilir ve unutkanlıklardan, proje tarihine yetiştirememe telaşından kurtulabilirsin. Eminiz ki, uygulamayı yaptıktan sonra hayallerinin bir sınırı olmadığını görecek ve yeni yerleri kara tahtaya çevirmek için hevesleneceksin.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message