Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Boya yapmanı kolaylaştıracak yardımcı malzemeler nelerdir?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Boya yapmanı kolaylaştıracak yardımcı malzemeler nelerdir?

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Sen de evini boyamak isteyenlerdensen, doğru yerdesin! Zor gibi görünse de aslında doğru duvar boya malzemeleri kullandığın zaman işin aslında o kadar da zor olmadığını göreceksin. Tabii boyamak istediğin yer bir apartman ya da bir site değilse! Boya her mevsim yapılır, ancak ilkbahar ve yaz aylarında yapmak, daha çabuk kuruması için tercih edilir. Birçok kişi gibi, bazı boyama ve dekorasyon işleri için hazırlanıyorsan, ilk adımın doğru şekilde hazırlandığından emin olmak olacak. Bir boyama işinde yarı yolda kalmak ve aniden hayati anlam taşıyacak duvar boyama ekipman eksikliğini fark etmek kadar zor bir durum yoktur. Böyle bir durumla karşılaşmaman için, ihtiyacın olan gerekli tüm duvar boyama malzemeleri ve dekorasyon araçlarını senin için özetledik. Hepsinden önce ilk yapman gereken kendini koruman!

Kişisel koruyucu ekipman

İlk önce kendi sağlığını düşünmelisin! Boya yapmaya başlamadan önce ihtiyacın olan duvar boyama ekipmanları listesini aşağıda bulabilirsin;

Kişisel koruyucu ekipman

Tulum ya da benzeri bir kıyafet de olabilirGeniş bir gözlükToz maskesi (artık maskesiz çıkmıyoruz)EldivenAyakkabı kılıfı (sağlam poşetlerde işine yarar)

Kişisel koruyucu ekipman

Sağlığın veya çevrendeki kişilerin sağlığı söz konusu olduğunda, asla herhangi bir risk almamalısın. Gözlükler ve toz maskeleri gibi duvar boya malzemeleri, yüzünün en hassas bölgelerini korur – toz maskeleri özellikle solunum ile solunum sorunlarını önlemeye yardımcı olabilir. Her iş için kesinlikle gerekli olmayabilirler, ancak güvende olmanın, sonrasında üzülmekten daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Ayakkabı kılıfları her zaman çok önemli olmayabilir, ancak mobilyaları ve halıları koruman gerekiyorsa yararlı olur. Boya yapmak için hazırsın! Şimdi sırada ihtiyacın olacak duvar boya malzemeleri listesi var.

Duvar boya malzemeleri nelerdir? 

FırçaRuloKoruyucu örtü ve bantlarAlçıBoya uygulama setleri: İçinde neler neler yok ki! En pratik duvar boyama malzemeleri seni bekliyor. Plastik tavasından, maskeleme bandına, koruyucu örtüden, kestirme bıçağına kadar ne ararsan var.Dekoratif boyama ruloları ve aparatları (çelik kürek, çelik mala, spatula, sünger vs)EldivenZımparaMerdivenTeleskopik Sırık: Ulaşamadığın yerlere, merdivene gerek kalmadan, boyamanı sağlayan duvar boyama malzemelerinden biri.Hazır dolgu doldurma bıçağı (şart değil)

Duvar boya malzemeleri nelerdir? 

Bunların çoğu sana yardımcı olacaktır. Sonuçta, fırça veya rulo olmadan boya yapamazsın! Ancak daha küçük odalar için, boya silindiri uzatma direkleri (teleskopik sırık) özellikle yardımcı olabilir ve boyanın çoğunu merdiven yerine yukarıdan yapabilmeni sağlar, böylece gereksiz yere yükseklikten düşme riskini önleyebilirsin. Duvar boya malzemeleri arasında yer alan radyatör fırçaları da, köşelerde rahatlıkla hareket etmene yardımcı olur. Ancak istemediğin alanlarını boyamaman için açılı bir fırça kullanman daha yararlı olacaktır. Bu arada plastik bir kova ve sünger, herhangi bir boya sıçramasını silmene yardımcı olabilir. O zaman kolları sıvayalım. Boya yapacağın alanı da hazırlaman gerek! Senin kullandığın favori duvar boya malzemesi nedir? 

Boyanacak yerin hazırlanması

Duvar boya malzemeleri kadar, boyanacak yerde kullanacakların da önemli. 

Boyanacak yerin hazırlanması

Koruyucu örtüMaskeme bandıSüngerKovaBez

Boyanacak yerin hazırlanması

Mevsim boya yapmak için şu anda tüm şartları sağlıyor. Duvar boya malzemeleri deyince, Bi’Boya‘da dilediğin renk boyalara ulaşabileceğin gibi boya için yardımcı malzemeleri de bulabilirsin. Kolay gelsin… 

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message