Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Boya yaparken ihtiyacınız olan yardımcı malzemeler nelerdir?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Boya yaparken ihtiyacınız olan yardımcı malzemeler nelerdir?

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Yaşam alanlarımız zamanla yenilenme ve temizlenmeye ihtiyaç duyar. Zamanla kirlenmesinden dolayı yada görünümünden sıkıldığımız evimiz için yeni bir ruha ihtiyaç duyarız. Bunu da genelde evimizde spesifik değişikliklerle yada boya dekorasyonuyla yaparız. Tam bu noktada boyaya yardımcı malzemeler nelerdir, nerelerde ve nasıl kullanılır? Bunlardan bahsedeceğiz. Hepimizin bildiği gibi temizlik ve ferahlık için aldığımız bu karar; yanlış bir uygulamayla daha da içinden çıkılmaz bir hal alabilir. Hali hazırda boya fikri ilk defa deneyimleyeceğimiz bir uygulama ise muhakkak yeterince bilgi edinmelisin. Merak etmeyin, nasıl ve nelere ihtiyacımız olacağından adım adım bahsedeceğiz.

Koruyucu Örtü

Uygulamaya başlamadan önce mutlaka boya sıçramalarına yönelik önlemleri almalısın. İşe ilk olarak koruyucu örtü kullanmakla başlayacağız. Boyama yapacağın oda boş bir oda ise işin daha basit; ama uygulaman eşyalarla kaplı bir oda da gerçekleşecekse daha titiz olmanda fayda var. Aksine batan koltuklar, lamine parkeler, pervazlar, mobilya ve aksesuarlar keyfini fazlasıyla kaçırabilir. Öncelikle odadaki tüm aksesuar, tablo, duvar saati ve ufak tefek örneğin sehpa, sandalye gibi kolaylıkla diğer odalara taşıyabileceğin malzemeleri almalısın. Uygulamayı rahat rahat yapabileceğin alanını oluşturmalısın. Daha sonra boyadan koruman gereken zemine ve tüm mobilyalarımızı boya sıçramalarından etkilenmeyecek şekilde kapatın. Koruyucu örtü kullanmak boyama esnasında oluşabilecek zararları ve temizlemek için ayrıca ayırmanız gereken vakitten tasarruf etmeni sağlar. Mutlaka boyama alanı koruma örtüsüyle kaplamalısın.

Kağıt bant (Maskeleme bandı)

Boyama işlemine geçmeden önce kağıt bant ile son koruyucu önlemlerini almalısın. Kapı pervazları, süpürgelikler, pencere kenarları, birden farklı renk tercih edeceksen duvar köşeleri ve kartonpiyer ya da strafor dekorlar var ise renk geçişleri başta olmak üzere boya değmesini istemediğiniz her yere kâğıt bant ile maskeleyin (bantlayarak kapatalım). Kapatmak istediğimiz alana göre 24 mm, 36 mm ya da 48 mm bant tercih edebilirsin. Kağıt bant kullanmak örtü kullanımında olduğu gibi yapılması gereken bir önlemdir. Selülozik ya da sentetik boya uygulanıyorsa su bazlı boyalara nazaran temizlenme oranı çok daha zordur. Temiz bir iş çıkartmak için bant kullanmanı kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Rulo fırça

Rulo; boyama işleminin en önemli yardımcı malzemelerin başında gelir. Uygulama yapılacak duvarın ihtiyacına uygun fırça kullanmalısın. Örneğin saten (Alçı) duvarı boyarken; saten rulo yerine sıva rulo ya da kristal rulo tercih edersen sonuçtan pek memnun olmayabilirsin; hatta kuruduktan sonra tekrar kazınman gerekebilir. O yüzden boyama işleminin en büyük yapı taşını oluşturan ruloyu doğru seçmelisin. Uygulama alanına göre 20 cm ve 25 cm tercih edebilirsin.

Kestirme Fırça

Kestirme, rulo ile boyanamayacak alanlarda sonlandırma işlemi yapmak için kullanılır. Yine boyama alanına göre 2,3 yada 5 numara boya türüne göre de BiBoya’da sunulan birden çok fırça alternatifini değerlendirebilirsin.

Robot Fırça

Robot fırça; kestirme ile sonlandırılamayan bölgelerde kullanılır. Örneğin insan boyunun yetmediği ya da merdiven benzeri ekipmanların olmadığı zamanlarda kullanılır. Robot fırçalara sap takılarak yüksek ve uzak noktalar kolaylıkla boyanabilir. İlk defa kullanacaksanız zor bir zanaat olduğunu bilmelisin. Robot fırça kullanmanın sabır ve uzmanlık istediğini unutmamalısın.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message