Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Boya yaparken duvarların önce kenarları mı yoksa ortası mı boyanmalı?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Boya yaparken duvarların önce kenarları mı yoksa ortası mı boyanmalı?

Yayınlanma tarihi: 21.03.2020

Badana işini çoğu kez ustalara yaptırmak yerine hem tasarruf etmek hem de eğlenmek amacıyla kendimiz yapmak isteriz. Tabii bizim için işin eğlencesi daha önemli… Bu iş ne kadar keyifli olsa da bir yandan da aslında evimizin her noktasında kendi dokunuşlarımızın olmasını dilemekteyiz. Bu meşakkatli ama bir o kadar keyifli işi yaparken aynı zamanda mükemmel bir çalışma çıkartmak için uygulamamız gereken bazı teknikler mevcuttur. En çok takıldığımız nokta da, evin neresinden boya işine başlanır, sorusudur ve tabii hemen arkasından duvarların önce kenarları mı yoksa ortası mı boyanmalı, sorusu gelir… Eğer amatörseniz bu sorular devam eder gider…  Şimdi kollarını sıvamadan bu yazıya göz at, boya konusunda merak ettiğin yanıtları bul…

Boya badanaya nereden başlanır?

Badana yaparken sırasıyla tavan, duvarlar, kapılar ve pencereler boyanır. Eğer kalorifer peteklerinizin de boyanması gerekiyorsa en son onlara işlem uygulanır. Tavanda kenarlara fırça çektikten sonra, rulo fırça ile orta kısmını kolayca boyayabilirsin. Duvarlara geçmeden, tavanın kurumasını beklemek zorundasınız. Duvar boyama işlemine geçtiğinizde ise öncelikle köşeleri 10 cm. kadar içeriye doğru fırça ile boyamalısın. Kenarları rulo fırça ile boyamaya kalkarsan taşmalar ve kat izleri oluşmasından kötü bir görüntü oluşabilir. Kenarları bitirdikten sonra artık rulo fırça ile kalan kısımları boyama işlemine geçebilirsin. Rulo fırça ile badana yaparken, normal fırça ile köşelerden 10 cm kadar içeri girdiğin noktadan başlamalısın.  Tavandan zemine doğru yumuşak hareketler ile rulo fırça kullanarak kolaylıkla boya yapabilirsin. Tavandan zemine tek bir hamlede inmek için rulo fırçanıza uzatma aparatı kullanabilirsin. Eğer uzatma aparatı yok ise merdiven ile işe devam etmek mümkün, tabii dikkatli olmayı sakın unutma. Merdiven kullanmak, devamlı yer değiştirmeye neden olacağından işi yavaşlatacaktır. Boya işini eğlenceli bir hal alması ve kolay olması için rulo fırçaya mutlaka uzatma sapı almanı öneririz.

Ahşap kapılara dikkat!

Kapılar ve pencereleri boyama işlemine geçmeden önce duvarların kurumasını beklemelisin. Aynı zamanda duvar ve tavanlar boyanırken kapı ve pencerelere gelen boyaları da temizlenmiş olmalı. Bu sırada pencereleriniz pvc ise boyamaya gerek kalmadan silerek iyi bir görüntüye sahip olmasını sağlayabilirsin. Ahşap kapı ve pencerelerde özellikle seçtiğin ahşap boyalarını ve ahşap boyama fırçalarını kullan. Çünkü ahşaplar normal fırça ile boyanması için uygun olmadığı gibi fırça darbeleri de izler bırakabilir. Bu sebeple boya sonrası hoş olmayan bir görüntü çıkabilir. Diğerlerine göre biraz daha maliyetli olsa da mutlaka ahşap için özel boya ve fırçaları seçmelisin.

Güvenlik her şeyden önemli

Kapıları boyamaya başladığında yukarıdan aşağıya doğru fırça darbeleri uygulamalısın. Pencerelerde ise öncelikle iç çerçeveden başlamalısın. Yine yukarıdan aşağıya boyama işlemini uygulayabilirsin. Pencerenin dış bölümünü de boyamak istiyorsanız mutlaka öncelikle iç tarafın kurumasını bekle. Sonrasında dış çerçevelere boya işlemini uygulayabilirsin. Bahçe katı haricindeki katlarda oturuyorsan veya müstakil evin üst katında; pencerelerinin dış cephelerini boyamak için uzmanlardan ve ustalardan destek alabilirsin. Evimizin tamamen kendi izlerimizi taşımasını istiyor olsak da can güvenliğimiz her şeyden önemli!Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message