Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Boya ustası seçmenin püf noktaları
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Boya ustası seçmenin püf noktaları

Yayınlanma tarihi: 20.03.2020

Duvarların ve tavanın rengi, evin genel havasına direkt etki eder. Bu sebeple mekanda kullanılan mobilyalar ile boyanın uyumuna dikkat etmen gerekir. Boyanın uyumu kadar kalitesi ve uygulama aşaması da önemlidir. Kalitesiz bir boya, şıklık konusunda istediğin performansı ortaya koyamaz. Bununla birlikte, boya ne kadar kaliteli olursa olsun, boya ustası seçimini yanlış yaparsan iyi bir sonuç elde edemezsin. Bu sebeple, boyası ustası seçerken bazı noktalara dikkat etmen gerekir.

Boya ustası seçimi nasıl yapılmalı?

Boya badana ustası seçerken öncelikle referans yolunu tercih edebilirsin. Çevrende daha önce boya yaptıran kişilerden, boya ustası konusunda tavsiye alabilirsin. Bununla birlikte, ustanın daha önce yapmış olduğu işleri kontrol edebilirsin. Ustanın yaptığı işleri kontrol ederken, zorlu kısımlarda nasıl bir performans ortaya koyduğuna dikkat etmelisin. Köşeler ve duvardaki kıvrımlar gibi ince detaylara göz atmak, bu noktada işini kolaylaştırabilir. Boya ustasının iletişim esnasında nasıl davrandığını gözlemlemek de işine yarar. Ustanın, anlattığın hususları dikkatli bir şekilde dinlemesi gerekir. Bazı noktalarda ustalığına ve tecrübesine dayanarak pratik çözümler sunması da önemlidir. Dolayısıyla, boya badana ustasının iletişim konusunda iyi bir görünüm sergilemesi, tercih edilme sebepleri arasında yer alır. Boya ustasının hangi ekipmanlarla çalıştığı da, usta hakkında fikir verebilir. Bir ustanın koruma örtüsü ile çalışması, onun temiz çalışmaya özen gösterdiği izlenimi oluşturur. Bu da, boya sonrası temizlikle çok fazla uğraşmamak için önemli bir detaydır.

İyi bir boya ustası nasıl olmalı?

İyi bir boya ustası, öncelikle ev sahibinin bütçesine dost olmalıdır. Yapacağı iş için gereğinden fazla para istememelidir. Bir ustanın gereğinden fazla para isteyip istediğini anlamak çok zor değildir. Bu konuda, usta ararken yaptığın gibi referans yöntemine gidebilirsin. Yakın zamanda boya badana yaptırmış kişilerden fiyat bilgisi alabilirsin. Ayrıca, internet üzerinden boya hizmetine dair fiyat araştırması yapabilir, konu ile ilgili olarak sözlük ve forumlardan faydalanabilirsin. Birkaç farklı ustadan fiyat almak da piyasadaki ortalama fiyatları öğrenme konusunda sana yardımcı olur.

Bi’usta ile ustalardan fiyat teklifi alabilirsin!

Ortalama fiyat ile çalışan bir boyacı, malzeme noktasında da ev sahibine yardımcı olmalıdır. Ev sahibini gereksiz yere masrafa sokmamalıdır. Uygulama esnasında ise temiz çalışmalı, hem zemini hem de eşyaları boya lekelerinden korumalıdır. Boyayı gereğinden fazla kullanmamalı, ince detaylarda iyi bir performans göstermelidir. Ustanın iyi olduğunu belirten noktalardan biri de piyasa bilgisidir. Bir boya ustası, boya işi için piyasada satılan malzemelerden haberdar olmalıdır. Aynı performansı gösteren iki malzeme arasında pahalı olanı seçmemelidir. Hangi ürünü nerede daha ucuz fiyata bulabileceğini bilmelidir. Fiyatın yanı sıra malzeme çeşitliğinin nerede fazla olduğu hakkında da bilgi sahibi olmalıdır. Bi’usta, boyacı bulma konusunda işinizi kolaylaştırır. Bi’usta uygulaması ile boya ve seramik ustalarından kolayca fiyat teklifi alabilirsiniz. Ustalar hakkındaki yorum ve puanları takip ederek daha isabetli seçim yapabilirsiniz. Ayrıca, iş yaptırdığınız ustaya puan verebilirsiniz. Bütçenize uygun olan ustayı bulmak için Bi’usta‘ya göz atın.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message