Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Boya türlerine göre kuruma süreleri nasıl değişir?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Boya türlerine göre kuruma süreleri nasıl değişir?

Yayınlanma tarihi: 11.02.2020

Boya kuruma süreleri ve adım adım uygulama

Boya kuruma süreleri, elbette boyanın cinsine ve mevsime bağlı olarak değişir. Aynı zamanda iç cephe mi yoksa dış cephe mi boyanacak, bu da boya kuruma süreleri üzerinde etkilidir. Saten boya, pürüzsüz bir dış cephe için seçebileceğiniz bir boya ve bunun için beklemen gereken süre, 6 saattir. Su bazlı boya kuruma süreleri bakımından en cazip boya çeşididir. Kokuya karşı da hassas olan ve hemen kurumasını isteyen kişiler için su bazlı boya tercih edilebilir. 2 veya 4 saat su bazlı boya için beklenebilir. Solvent içeren veya yağlı boyalar için ise bekleme süresi 8 saat civarındadır. Daha mükemmel sonuç alman için 12 saat beklemen daha doğru olacaktır. Eğer daha canlı ve daha sağlıklı bir boya kullanacaksan Epoksi boyaları tercih edebilirsin. Ama bunun için boya kuruma süreleri epey uzun süre alabilir. Çünkü tam kuruma süresi 4 ila 6 gün arası değişebilir. Dilediğin boyaya karar verdikten sonra hem kaliteli hem de uygun fiyat seçenekleri sunan Bi’Boya üzerinden arzu ettiğin boyayı satın alabilirsin.

Boyama, evin için yeni bir tazelik ve yeni bir sinerji anlamına gelecektir. Bunu kendin yaparak, kendi yaratıcılığını ve hünerini test edebilirsin. Aynı zamanda sana ait bir ev yaratmak için de harika fırsatlar sunar. Değişik ve eğlenceli bir vakit geçirmen için de mükemmel bir deneyim olacaktır. Tabii ki doğru boyama tekniklerini kullanmamak, bu deneyimi hayal kırıklığına çevirebilir. Doğru boya seçimi, doğru zamanlama ve doğru uygulama bu bağlamda dikkat etmen gerekenler. Evine yakışacak ve ruh halini yansıtacak uygun boya rengini seçtikten sonra, sırada doğru zamanlama ve uygulama stratejileri var. Bunlar arasında dikkat etmen gereken en önemli şey ise; boya kuruma süreleri. Çünkü, her ne kadar seçtiğin boya kaliteli ve uygulamada pratiklik sağlasa da boya kuruma süreleri kimi zaman seni her anlamda olumsuz etkileyebilir. Biz de bu bağlamda sana bazı ipuçlarını vermek istiyoruz. İşte bilmen gerekenler…

Boya astarı ne kadar sürede kurur?

Boya işlemini yapmadan önce son kat boyasından önceki son aşama olan boya astarını doğru şekilde ve doğru zamanda uygulaman gerekecek. Aynı zamanda kuruma süresi de oldukça önemlidir. Çünkü boya astarının doğru uygulanmaması veya kuruması beklenmeden son kat boyasının uygulanması, deliklere, döküntülere ve dalgalanmalara neden olabilir. Aynı zamanda pul pul ve delik delik görüntüsü ile itici bir görünüme neden olabilir. Bu yüzden, her adım için ayrı ayrı bekleme sürelerine uyman gerekecek. Alanı zımparaladıktan sonra alana uygulayacağın boya astarı için ilk adım olan  dokunma aşaması için 2 saat, zımpara sonrası oluşan toz kuruması için 3 ve macundan sonraki bekleme süresi için ise; 8 saat beklemen gerekecek.Yani tam bir boya astarı uygulamasından sonra, boyaya geçmen için boya astarı kuruma süresi yaklaşık 12-14 saattir.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message