Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Boya öncesi eski duvar kağıdını sökmenin 8 kolay yolu
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Boya öncesi eski duvar kağıdını sökmenin 8 kolay yolu

Yayınlanma tarihi: 21.03.2020

Duvarlarını yeni renklerine kavuşturmadan önce duvar kağıtlarından kalıntı bırakmadan sökmen önemli bir aşama. Duvar kağıtlarını kalıntı bırakmadan temizlemen ve duvarda kalan hasarları onarman gerekiyor. Ancak bu şekilde uygulayacağın boya pürüzsüz ve şık görünecektir. Duvar kağıtlarını uygun şekilde sökebilmen için bazı püf noktalar var. Bu püf noktalara dikkat ederek eski duvar kağıdını kolaylıkla sökebilirsin. İşte, duvar kağıdı nasıl sökülür sorusunun cevapları…

1-Duvar kağıdı sökücü solüsyonlardan yararlanabilirsin

Dekorasyon marketlerde duvar kağıdı sökme için hazır solüsyonlar bulunuyor. Bunları kullanarak duvar kağıtlarını rahatlıkla çıkarabilirsin. Spatula yardımı ile kalan parçaları duvardan ayırabilirsin. Yapı marketlerde pek çok duvar kağıdı sökücü çeşidine ulaşabilirsin. Bu solüsyonları üzerinde bulunan talimatlara göre sulandırarak duvara uygulayabilirsin.

2-Su ve bulaşık deterjanı karışımını uygulayabilirsin

Bir kovaya sıcak su ve bir miktar bulaşık deterjanı ekleyerek karıştırabilirsin. Bu karışımı büyük bir sünger ya da fırça aracılığıyla duvar kağıtlarının üzerine uygulayabilirsin. Rulo fırçalar karışımın duvar kağıdına daha iyi nüfuz etmesini sağlayacaktır. Böylece duvar kağıdın duvardan kolay bir şekilde ayrılacaktır. Bu duvar kağıdı sökme yönteminde duvar kağıdının iyice nemlendiğinden emin olmalısın. Duvar kağıdını yırtmadan çıkarmaya özen göstermelisin. Böylece duvarında olabildiğince az kalıntı bırakmış olacaksın.

3-Buhar cihazları iyi bir duvar kağıdı sökme aracı

Duvar kağıdı sökme işleminde öncelik, duvar kağıdını yeterince nemlendirmektir. Evinde bulunan hava nemlendiricileri ya da buhar cihazlarını bu açıdan kullanabilirsin. İyice nemlenen duvar kağıtlarını spatula ile kaldırabilirsin. İşlemden sonra duvarında hala yapışkan kalıntılar varsa bunları zımpara ile yok edebilirsin. Rötuş işlemlerinde fırçalardan yardım alabilirsin.

4-Pürüzsüz bir yüzey için sert fırçalar kullanabilirsin

Duvar kağıdı her ne kadar doğru uygulamalarla çıkarılmış olursa olsun mutlaka ufak tefek kalıntılar kalıyor. Duvar kağıdının tamamını kaldırdıktan sonra duvarı sabunlu su ve sert fırçalar kullanarak temizleyebilirsin. Böylece boyaya hazır pürüzsüz bir yüzey elde edeceksin. Son olarak duvarını nemli bir bezle de silebilirsin.

5-Duvar kağıtlarını ek yerlerinden çıkarmaya başlamalısın

Duvar kağıdı sökme işleminde kağıtları ek yerlerinden çıkarmak işini kolaylaştıracaktır. Duvar kağıtlarını gelişigüzel çıkarmak yerine bu yöntemi tercih edersen duvarda kalıntı bırakma ihtimalin de azalacaktır.

6- Duvar kağıdında küçük delikler açabilirsin

Solüsyonunu uygulamadan önce duvar kağıdında küçük delikler ya da kesikler açabilirsin. Böylece solüsyon daha kolay emilecek ve duvar kağıdı daha kolay sökülecektir. Solüsyonu uyguladıktan sonra birkaç dakika beklersen bu uygulamadan daha etkili sonuçlar alabilirsin.

7- Duvarda kalan hasarları alçıyla doldurabilirsin

Duvar kağıdı sökülürken duvarlarda küçük kesikler ve bazı hasarlar kalabilir. Bu hasarları alçıyla kapatabilirsin. Alçı uygulamasından sonra zımparayla duvarlarını pürüzsüz hale getirerek boya işlemine geçebilirsin. 

8- Prizlerin suyla temas etmemesi çok önemli

Duvar kağıdını nemlendirirken prizlerin suyla temas etmemesine özellikle dikkat etmelisin. Olası kazalara karşı bu alanlardan suyu uzak tutmalısın.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message