Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Bir dekorasyon harikası: Koyu duvar boyası nasıl kullanılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Bir dekorasyon harikası: Koyu duvar boyası nasıl kullanılır?

Yayınlanma tarihi: 20.03.2020

Sıradan sayabileceğimiz ev dekorasyonları artık yerini daha cesaretli tasarlanmış yenilikçi ve iddialı tarzlara bıraktı. Duvar boyası seçerken adeta bir tabu olan koyu tonda renkler de ev dekorasyonunda kullanılmaya başladı. Duvar renklerinde açık renkler tercih edilmesi ne kadar ferahlık yaratıyorsa, koyu renkler de ortamda yarattığı karizmatik etki ile alışılmışın dışında, çekici bir dekorasyon için vazgeçilmezler arasında yerini aldı. Yeşiller, morlar, lacivertler derken artık simsiyah boyanmış duvarlarla bile doğru seçilmiş mobilyalar, kontrast renkler ile iç açıcı dekorasyonlar yaratmak mümkün. Her ne sebeple olursa olsun dekorasyon değişikliği yaparken koyu renkli duvar boyası seçilecekse elbette dikkat edilmesi gereken önemli hususlar bulunuyor. Koyu renklerin tercih edildiği dekorasyonda, aksesuarlar; aydınlatmalar; mobilyaların ince detayları ortamın enerjisini değiştirecek en önemli unsurlar.

Duvarlar asil siyahla renkleniyor!

Siyah duvar boyası seçmek eski zamanlarda olsa biraz çılgınca gelebilir hatta kasvet yaratacağı düşünülebilirdi. Oysa şimdilerde siyah duvar rengi dekorasyonda çarpıcı görünüyor. Dekorasyon yapacağın odada tek bir duvarı siyaha boyayıp, diğer duvarlarda yeşilin tok tonlarını kullanarak armoni yakalayabilirsin. Tek bir duvarla yetinmek istemezsen, rengini değiştireceğin odanın duvarlarının tamamını siyah boyamak son derece iddialı bir tercih olsa da, ahşap detaylı mobilyalardan yararlanıp, büyük salon çiçekleriyle desteklediğin dekorasyonunda doğal bir ortam yaratabilirsin. Tabii ki de aydınlatma, kullanımına göre her ortamda olduğu gibi burada da detayları vurgulayacak ve odanın atmosferini etkileyecek. Gün ışığı kullandığın bir lambader siyah duvarlı dekorasyonunda dinginlik sağlayabilirsin.

Yeşil esintiler duvarları canlandırıyor!

Koyu renk deyince illa da siyah olmak zorunda değil. Yeşilin koyu tonlarını duvarlarda hatta kapılar ve süpürgeliklerde kullandığında, doğanın gücünü ve canlandırıcılığını hissederek rahatlayabilirsin. Yeşilin koyu tonlarıyla boyanmış duvarlarını altın veya gümüş renkli mobilya detaylarıyla destekleyip hem şık hem de huzurlu bir oda elde edebilirsin.

Lacivert duvarlar dinginleştiriyor!

Belki de bir başka koyu renk olan lacivert duvar boyası seçmek isteyeceksin. Kahverengi döşemeli koltuklar, beyaz bir kilim ve açık renkli tablolar lacivert renkli duvar dekorasyonunu tamamlayacak ve göz yormayan ve dinlendiren bir etki yaratacak.

Mor renkli duvarlar cezbediyor!

Mor rengin tonları dekorasyonuna canlılık ve zenginlik katacaktır. Mavi döşemeli seçtiğin koltuklarınla mor duvarının önünde eşsiz bir kontrast yakalayabilir, seçtiğin sarı renkli aksesuarlarla dekorasyonunu destekleyebilirsin.

Bir tek koyu renkli duvar deklarasyonu derinleştiriyor!

Tüm duvarları aynı renk yapmak istemezsen, yatak odanda başlığın arka duvarını; salonunda televizyon duvarını ya da mutfağında tezgah arkasını seçtiğin koyu renkle boyayıp diğer duvarlarda bu rengin açık tonlarında duvar boyası  kullanarak yaratacağın monokrom etkiyle derinlik sağlayabilirsin. Seçmiş olduğun hangi renk duvar boyası olursa olsun, dilediğin her tonu Bi’Boya’da kolaylıkla bulabilirsin. Sipariş verdiğin aynı gün kargo ve artan boyayı ücretsiz iade imkanıyla sipariş edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message