Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Bi’Boya’da Grinin Binbir tonunu keşfet!
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Bi’Boya’da Grinin Binbir tonunu keşfet!

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Ev için tasarım düşünürken insanın aklında “önce duvarı şu renk boyamalı, sonra şu renk mobilya ve dekorasyon malzemesi ile desteklemeliyim” cümleleri kendiliğinden düşüveriyor. Onlarca renk arasında tercih yapmaya çalışırken kendini ifade eden en iyi rengi bulmak bazen zor olabiliyor. Bu konuda senin için bazı önerilerimiz var. Son birkaç senedir duvarlarda öne çıkan griyi keşfetmeye ne dersin? Grinin eşsiz tonları ile harika hissettiğin bir ortam yaratabilirsin. Belirli aydınlatma tonları elde etmek için grinin alt tonlarında beyaz, mavi, yeşil, sarı, kahverengi renkleri kullanılabilmektedir. Bu nedenle “yeşilimsi gri, mavi gibi gri, bej mi gri mi, sanki beyaz gibi” diye kararsız kaldığımız durumlar oluşur. İşte tam da bu nedenle grinin binbir tonu içerisinde keşif yapmalı, kendimiz için en uygun olanı seçmeliyiz.

Gri boya renklerinin ayırımı

Boya da Nötr Gri Rengi: Nötr gri rengi alt tonların olmadığı saf gri tonunu anlatır. Bir çok iç tasarımda dengeli bir görünüm sağlamana yardım eder. Tüm tasarım stilleri ile uygulamak için oldukça uygundur.Sıcak Gri Boya Rengi: Sıcak tonları seviyor ve rahat bir hava yaratmak istiyorsan, sıcak gri tonlarını seçebilirsin. Bu gri renkler, alt tonlarda sarı, kahverengi hatta zeytin yeşili renklerinin kullanılması ile elde edilir. Geleneksel veya rustik tasarımlarda duvarların için müthiş etki yaratır.  Boyanın Soğuk Gri Rengi: Soğuk gri tonu için alt tonda hafif mavi, yeşil veya mor renk ile etkileşim sağlanır. Ev tasarımında modern, çağdaş, bohem veya minimalist düzenleme yapıyorsan soğuk gri tonlarını tercih edebilirsin.Koyu Gri Boya Rengi: Dikkat çekici, oldukça cesur bir anlatım sunar. Tasarım stilin endüstriyel, modern veya eklektik ise bu tonlar arasından seçim yapabilirsin. Bu renklerde baskın griyi değil, daha çok alt tonu görürsün.

Açık ve koyu gri etkileri

Gri rengin en açık tonlarından olan akay renginin iç açıcı bir etkisi var. Gümüş ve altın renklerdeki çerçeve veya aynalar ile çarpıcı bir etki yaratırken, morun farklı tonları ile kullanımında lüks ve kaliteli bir görüntü sağlayabilirsin. Açık renkler arasındaki beyaza dönük dağ grisi, ışığı yansıtıp ferah bir ortam oluşturuyor. Açık veya koyu renk mobilya tercihin ile göz alıcı bir tarz yaratabilirsin.Vizon ile sıcak bir açık renk etkisi oluşturulup, yumuşak tonlu kombinasyonlar ile geniş bir alan görüntüsü elde edilebilir, kristal renk ile, banyo, mutfak ve çocuk odasında ferah ve temizlik duygusu uyandırarak aydınlık bir ambiyans oluşturabilirsin.Kuartz renkte enerjiyi yansıtarak, siyah dekorasyon ile rustik, mavi ile dinlendirici bir yaşam alanı oluşturabilirsin.Gece grisinin derinliğini tek duvara uygulayıp dikkat çekici bir etki yaratırken, endüstriyel dekor ürünleri kullanabilir, diğer duvarlarda kumru ile zıtlık ve sakinliği yakalayabilirsin.Gri demir, ilk bakışta işte bu gri dediğin nötr renk. Siyah, beyaz, sarı, pembe dekorasyon malzemeleri ve koltuklar ile stilini harika bir şekilde ortaya çıkarabilirsin.Koyu renk bir gri tonu olan yeşil nefti, doğaya en yakın tonlar arasında huzur ve güveni yansıtıyor. Odaklanmayı kolaylaştıran bu tonu, hem evde hem de çalışma alanlarında açık renk duvar dekorasyonuyla beraber kullanabilirsin. Nefes alan dokusu, mat ve temiz görünümü, insan ve çevre sağlığına zarar vermeyen ürün kartelası ile ekonomik ve kaliteli duvar boyası aradığın noktada Bi’Boya‘dan evin için en uygun olanı seçebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message