Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Beton görünümlü sıva uygulamasında nelere dikkat edilmeli?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Beton görünümlü sıva uygulamasında nelere dikkat edilmeli?

Yayınlanma tarihi: 15.05.2020

Beton görünümlü sıva uygulaması ile ev dekorasyonunda fark yaratmak çok kolay! Ev veya iş yerindeki duvarlar için farklılık arayışında isen beton görünümlü sıva uygulamasını tercih edebilirsin. Duvarlarda betonun en saf halini yansıtmak için yapılan bu uygulama, ilhamını İkinci Dünya Savaşı’nın ardından Avrupa’da ortaya çıkan ve dünyanın dört bir yanında hızlıca benimsenen brütalist mimariden alıyor. Yaşam alanında farklı dekorasyon akımlarına yer vermek ve standart uygulamaların dışına çıkarak değişim rüzgarları estirmek istiyorsan beton görünümlü sıva tam sana göre! Üstelik bu uygulamada duvarlarına kazandıracağın görünüm tamamen hayal gücüne bağlı. Çünkü işlem sırasında kullanacağın özel sıva tipi, duvarlarına istediğin deseni işleme özgürlüğü sağlıyor. 

Beton görünümlü dekoratif sıva uygulamasına nasıl hazırlanılır?

Duvarlarında gri rengin dinlendirici etkisini yansıtmaya ve brütalizm akımının izlerini taşımaya karar verdiysen ilk yapman gereken şey uygulamayı yapacağın alana karar vermek ve gerekli malzemeleri tedarik etmek olacaktır. Beton görünümlü sıva uygulamasını salon, oturma odası, yatak odası veya yemek odası gibi alanların tüm duvarlarında gerçekleştirebileceğin gibi sadece tek duvara beton görüntüsü kazandırarak da kendi tarzını yansıtabilirsin. Örneğin; uygulamayı oturma odasında sadece TV ünitesinin arkasında kalan duvarda veya yatak odasında yatak başlığına arka fon oluşturacak şekilde gerçekleştirebilirsin. Beton görünümlü sıvayı duvarlarına sorunsuzca uygulayabilmek için çelik mala ve silikonlu astar gibi yardımcı malzemelere ihtiyacın olacak. Temiz ve düzenli bir çalışma ortamı sağlamak için koruyucu örtü ve bantlardan yardım alabilirsin. Duvarlarının beton görünümüne kavuşmasını istiyor ama favori duvar boyası renginden de vazgeçemiyorsan pigment pastası kullanarak sıvaya dilediğin rengi verebilirsin. Malzemeleri temin ettikten sonra seçtiğin duvarları işleme hazırlamaya başlayabilirsin.

Beton görünümlü dekoratif sıva nasıl yapılır?

Beton görünümlü dekoratif sıvayı uygulamaya başlamadan önce, uygulamayı yapacağın duvar yüzeyinin pürüzsüz, temiz ve kuru olduğundan emin olmalısın. İşlemin yapılacağı yüzeyi yağ, kir ve tozdan arındırdıktan sonra aşağıdaki adımları takip ederek uygulamayı tamamlayabilirsin:

Beton görünümlü dekoratif sıva nasıl yapılır?

Yüzeye, kullanacağın beton görünümlü sıva rengine uygun renkli bir silikonlu astar uygulamalısın. Astar uygulaması 2 kat olmalı ve her katı uyguladıktan sonra yüzeyi 4-6 saat kadar kurumaya bırakmalısın.Kullanacağın beton görünümlü sıva malzemesinin üzerindeki kullanma talimatlarına göre inceltme ve karıştırma işlemi yapmalısın. Bazı sıvalarda inceltme işlemine gerek olmayabilir. Sıvayı uygulamaya hazır hale getirdikten sonra çelik mala yardımıyla yüzeye uygulayabilirsin. Uygulama henüz ıslakken malayı bastırıp çekmek veya mala ile küçük daireler çizmek gibi yöntemlerle çeşitli desenler elde edebilir; dekoratif uygulama aletleri kullanarak binlerce farklı motif oluşturabilirsin.Tüm bu işlemleri tamamladıktan sonra yüzeyi 24 saat boyunca kurumaya bırakmalısın. 

Beton görünümlü sıvalarda tercih ne olmalı?

Beton görünümlü sıva uygulamasının hem estetik hem de uzun ömürlü olabilmesi adına doğru sıva markasını tercih etmelisin. Uygulamanın yapılacağı alanda yaşayan insan ve diğer canlıların sağlığı için kullanacağın sıvanın solvent içermemesine özen gösterebilirsin. Uygulamanın ömrünü uzatmak adına su geçirmeyen, duvarlarının ömrünü uzatmak adına ise iç ortamdaki nemi dışarıya atarak binanın nefes almasını sağlayan betonart sıvalara yönelebilirsin. Tüm bu özelliklere sahip olan Kalekim beton görünümlü betonart sıva çeşitlerine Bi’Boya‘dan göz atabilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message