Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Beton Görünümlü Sıva Uygulama Örnekleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Beton Görünümlü Sıva Uygulama Örnekleri

Yayınlanma tarihi: 30.04.2020

Dekorasyon çalışmalarında kullanılan tekniklerden biri beton görünümlü sıva uygulama çeşitleridir. İç mekan dekorasyonunda oldukça fazla yer bulan bu uygulama için çeşitli modeller ve uygulama teknikleri vardır. Beton görünümlü sıva, iç mekanların havasını değiştirmek ve yaratıcı tasarımlar oluşturmak için kullanılır. Eğer evinde beton görünümlü sıva yapmak istiyorsan ihtiyacın olan malzemeleri alarak işe koyulabilirsin. Öncelikle nasıl bir desen oluşturmak istediğine karar vermelisin. Bunun için beton görünümlü dekoratif sıva çalışması örneklerimize göz atabilir ve yapılmış çalışmalardan ilham alabilirsin. 

Beton Görünümlü Sıva Örnekleri Nelerdir?

İç mekanlarda gördüğün birbirinden güzel dekoratif panolar ve duvarlar, ilk bakışta sanki tek kat boya ile boyanmış gibi durabilir. Ancak bu en yaratıcı beton görünümlü sıva uygulama örnekleri, uzun süren bir çalışma neticesinde ve belli aşamalardan geçerek tamamlanıyor. Evde boş vaktin varken dekorasyona merak saranlardansan sen de hiç zahmetsizce dekorasyon malzemelerini alarak işe koyulabilirsin. Yaratıcılığın bir sınırı olmadığı için beton görünümlü sıva uygulamalarının da belli bir modeli bulunmuyor. Önemli olan senin ne istediğin ve hangi renkleri dekorasyonda kullanmayı tercih ettiğin… İstediğin deseni oluşturmak için istediğin alet edavatı ve çeşitli malzemeyi kullanabilirsin. Örneğin bir kurşun kalem ucu ile duvar üzerine benekler oluşturabilirsin. Ancak bunun için malanın sivri ucunu da kullanmayı tercih edebilirsin. Duvarında baklava dilimleri oluşturabilir, beton efektli dünya haritaları ve galaksi sistemleri çizebilirsin.

En Yaratıcı Beton Görünümlü Sıva Uygulama Örnekleri 

Sıva uygulama örnekleri sadece duvar için değil, kullanılan mekanların zeminlerinde, mobilyaların üst yüzeylerinde ve kullanılabilecek olan çeşitli dekoratif eşyalar da kullanılabilir. Beton görünümlü sıva uygulamaları arasında duvar üzerine efektler oluşturulmuş çeşitli karışık desenlerin yanında duvara heykelle birlikte uygulanabilen yaratıcı çalışmalar da var. Bunların dışında beton eşya görünümü oluşturmak için de sıva uygulamaları tercih edilebilir. Örneğin betondan yapılma bir masa görünümü oluşturmak isteyebilirsin. Koridor duvarları için sfenks etkisi yaratabilir, evinin koridorlarını bir mağara içine benzetebilirsin. Hatta led ışıklarla bu alanlarda dramatik etkiyi daha da güçlendirebilirsin. Bu örnekleri hayal gücünün sınırlarına bağlı olarak istediğin kadar arttırabilirsin. Yapacağın çalışmalarda dikkat etmen gereken püf noktalarını da unutmamalısın.

Beton Görünümlü Sıva Uygulaması Püf Noktaları

Her uygulamanın bir püf noktası vardır. Beton görünümlü sıva uygulaması püf noktaları arasında ilk olarak doğru malzemeleri almak gelir. Sonra kafanda net olarak bir tasarım olması gerekir. Uygulama aşamasına geçtiğinde her bir aşamada oldukça titiz çalışmalısın. Çalışacağın alana bir kat astar çektikten sonra karıştırdığın sıva harcını yüzeye uygulamalısın. Harcın, her yere eşit geleceğinden emin olmalısın. İlk kat sıva uygulamasını yaptıktan sonra şekil vermek için bir 10 dakika bekleyebilirsin. Böylece sıvanın ilk cıvık hali biraz katılaşmış olacaktır. Sonrasında alan üzerinde çeşitli darbelerle şekiller oluşturabilirsin. Oluşturduğun şekillerden sonra istediğin deseni elde etmek için çeşitli fırça, sünger ve mala darbeleriyle dekoratif görünümü güçlendirmek sana kalıyor. İstersen bir melek, bir orman, çizgi film karakterlerinin siluetleri gibi çeşitli çalışmalar yapmayı tercih edebilirsin. Yapacağın desenler ve efektler, mekanın genel yapısıyla uyumlu olduğu sürece istediğin deseni oluşturmakta özgürsün.İhtiyaç duyduğun boya ve mala gibi malzemeler için biboya.com.tr adresine göz atabilirsin. Uygulama kısmında Bi’Boya‘daki dekoratif sıva video içerikleri de sana yadımcı olacaktır. 

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message