Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Beton görünümlü duvar efekti nasıl yapılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Beton görünümlü duvar efekti nasıl yapılır?

Yayınlanma tarihi: 20.03.2020

Duvarlarında hem romantik hem de modern bir dokunuş mu yakalamak istiyorsun? Beton görünümlü duvar efekti dekorasyonda yeni bir soluk arayanlar için ideal. Günümüzde mobilyalara dayalı olan dekorasyon anlayışı artık duvarların renklerinde ve desenlerinde can bulmaya başladı. Klasikleşen beyaz ve pastel renkler yerini duvarın saf rengine geri bırakıyor. İşte karşında beton görünümünü nasıl elde edeceğin ve dekorasyonda nasıl kullanacağına dair fikirler…

Beton rengi duvar efekti için boya nereden alınır?

Doğal çimento rengini elde etmek için genel olarak siyah ve beyaz boyaların karışımı hazırlanır. Fakat bu oldukça yorucu ve zaman alan bir işlemdir. Bu zahmete girmek istemeyenler için, Bi’boya oldukça kolay bir çözüm sunuyor: Betonart dekoratif sıva. Hem iç hem dış cephede kullanılabilen bu sıva suya karşı oldukça dirençlidir. İçeride bulunan nemi dışarı atarak binanın nefes almasını sağlar. Zararlı kimyasal içermeyen formülü sayesinde koku bırakmaz ve sağlığına zarar vermez. Çeşitlilik arayanlar için koyu ve açık gri duvar efekti seçenekleri bulunur. Uzun ömürlü yapısı sayesinde uzun yıllar evinde, ofisinde görmek istediğin görünümü korur.

Duvar efekti verilirken hangi işlemler yapılmalı?

Duvar yüzeyinin pürüzsüz olmasına, yağdan tozdan arındırılmış ve kuru olmasına dikkat etmen gerekiyor. Eğer duvarında eski ve kabarmış boya tabakaları varsa işlemden önce duvarını temizlemen oldukça önemli. Bunun için yapacağın ilk işlem duvar yüzeyini zımparalamak olacak. Ardından su ve soda yardımıyla duvarını yıkamalı ve kuruması için beklemelisin. Daha sonra seçtiğin sıvaya uygun renkteki astarı yüzeye uygulaman gerekiyor. Astar kuruduktan sonra, homojen olana kadar karıştırdığın Bi’boya Betonart dekoratif sıvayı duvara, mala yardımıyla düzgünce yayacaksın. İşlem sırasınca oluşturmak istediğin desenler senin hayal gücüne kalmış… Sıva işleminin ardından 24 saat boyunca yüzey yağışa maruz kalmamalı ve sıcaklık en az 5 derece bulunmalı. Oldukça pratik bu duvar efekti işleminden sonra hayalini kurduğun duvar artık hazır!

Dekorasyonda beton duvar efektinin etkisi

Günümüzde ev, ofis ve iş yerlerinde doğal görünüm içeren dekorasyonlara talebin arttığını söyleyebiliriz. Bunun nedeni iş ve okul hayatından kaynaklanan stresli ortamdan uzaklaşmak ve rahatlamak. Renkler ruhsal durumumuzu etkiler, diğer bir deyişle yaşadığın alanda hakim olan renk senin ruh halini de etkiliyor. İşte tam da bu yüzden eve geldiğinde dinlenmek ya da iş yerine vardığında huzur ortamı arıyorsan gri tonlarını tercih etmelisin.

Duvar efekti yapılan oda nasıl dekore edilmelidir?

Binanın metal borularını boyayarak ya da gizlemeden kolaylıkla endüstriyel stilini odanda yakalayabilirsin. Sadelik arıyorsan duvar ya da döşemelere müdahale etmen gerekmiyor. Odanın diğer duvarlarında taş, tuğla desenli duvar kağıtları kullanarak daha gerçekçi bir atmosfer yakalayabilirsin. Dolap kapakların için kara tahta tercih edebilir ve mobilyalarını deri ya da ketenle kaplayabilirsin. Renk tercihini siyah, kahve ve gri tonlarında seçebilirsin. Bu renklerin yanı sıra sevdiğin herhangi bir renkte ki mobilya ya da aksesuarlar kendilerini odanda ön plana çıkaracak ve tarzını gösterecektir.Sen de dekorasyonun da kendi anlayışını göstermek ve odana yeni bir hava katmak için Bi’Boya‘yı ziyaret edebilir, farklı tonlardaki betonart boyalar hakkında bilgi sahibi olabilir; kolayca sipariş verebilirsin ve beton efektini evinin duvarlarında uygulayabilirsin.  

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message