Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Az ışık alan evlere uygun duvar boyası nasıl seçilir?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Az ışık alan evlere uygun duvar boyası nasıl seçilir?

Yayınlanma tarihi: 21.05.2020

Sıkı çalışılmış bir günün ardından eve geldiğinde huzurlu, dingin ve mutlu mu olmak istiyorsun? Ya da evde sürekli vakit geçiren birisin ve estetik açıdan evini, ilkbaharda açan çiçeklerin güzelliği gibi görünmesini mi istiyorsun? Evinin kapısını kapattığın andan itibaren ferah bir ortama girmeni sağlayacak ayrıntılar bu yazıda! Ev dekorasyonunda kullanılan iç cephe duvar boyası, evleri olduğundan daha büyük, küçük, aydınlık ya da loş görünmesine neden olur. Doğru renklerle ve doğru ürün seçimleri ile bir evde olağanüstü farklar yaratabilmek artık çok kolay. Yeterince güneş girmeyen evlerde sağlıklı bir yaşam için aydınlık ve iç açıcı renklerin kullanılmasına öncelik vermen gerekir. Düzgün bir duvar boyası kullandıktan sonra doğru dekoratif eşyalar ile de taçlandırarak evin havası değiştirebilirsin. 

Evi aydınlık göstermenin püf noktaları nelerdir?

Evi aydınlık göstermenin birçok püf noktası vardır. Bu püf noktalarının bazıları:

Evi aydınlık göstermenin püf noktaları nelerdir?

Bir evi aydınlık göstermek için öncelikle açık renk duvar boyası kullanmalı. Kum beji, altın bal rengi, gri, menekşe, şampanya, ekru, pembe, sarı sıcak tonları, yeşil (açık), mavi (uçuk) tonları, fildişi, krem ve kırık beyaz tonları gibi renkler ideal bir seçim olur. Kullanılacak duvar boyasına yakın tonlardaki mobilya seçimleri etkileyici bir görünüm sunar. Küçük yanılsamalar ile evi olduğundan daha büyük göstermek de mümkün. Geçiş noktalarında doğru ebattaki aynaların kullanılması ile hem evin içerisindeki ışık dağıtılmış olur hem de ferah ve geniş bir alan yaratılır.  LED ışıklar ile tavanları, spot ışıklar ile de mutfak duvarlarını süsleyerek odalar daha aydınlık görünür. Kalın, güneşi içeriye yansıtmayan perdeler yerine açık renkteki perdelerin ve ince tüllerin tercih edilmesi gerekir.

Ev dekorasyonunda aydınlık renkler nasıl harmanlanmalı?

Ev dekorasyonunda tek renk duvar boyası yerine sıradanlığın dışına çıkarak iki farklı rengin kullanılması yaratıcılığını ön plana çıkarabilir. Salonda veya oturma odasında bir duvar mavi renge diğer duvarlar ise kırık beyaz renge boyayarak zarif bir görünüm elde edebilirsin. Mobilya seçimlerinde ise koyu mavi tonların seçilmesi modern bir tarzın yakalanılmasına yardımcı olur. Mutfakların renk seçiminde gri, krem, fildişi gibi renklerin seçilmesi tamamlayıcı bir yapı sunar. Banyolarda da tek renk (pembe, mavi, yeşil tonları) kullanılmasına özen gösterilmesi gerekir. Yatak odasında sıcak ve canlı renkli (ekru, sarı sıcak, pembe, açık yeşil vs.) duvar boyalarının kullanılması güven ortamı sağlayacağı gibi huzurlu bir atmosfer de sağlar.

Bahar havası esintilerini evinde hisset…

Duvar boyası seçilirken dikkat edilmesi gereken de bazı hususlar vardır. Kolay temizlenebilir olması, su bazlı olmaları, boyaların matlığı ya da parlaklığı gibi noktalar öne çıkar. Pürüzlü bir duvar yapısı varsa mat boyalar, duvarların kolay temizlenmesi için silinebilir boyalar, hızlı kuruyan boyalar için ise su bazlı olanların tercih edilmesi gerekir. Eğer güvenle tercih edeceğin bir duvar boyası arıyorsan Bi’Boya‘yı hemen ziyaret edebilirsin. Hem tam istediğin rengi kolaylıkla temin edebilme hem de fazla gelen boyayı rahatlıkla iade edebilme imkânına sahip ol.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message