Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Artan boyayı değerlendirmenin yolları
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Artan boyayı değerlendirmenin yolları

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Evinde ya da iş yerinde değişiklik yapmak istiyorsun. Ancak bazı püf noktalarını hatırlatmak isteriz. Boya yapacağın alanın ölçüsünü bilmen ve kullanacağın boya türüne karar vermen gerekir. Boyama sırasında aniden boyanın bitmesi ile karşı karşıya kalmaz ve gereğinden fazla boyada almamış olursun. Belki ilk defa kendin boya yapıyorsun ve elinde bir miktar boya arttı. Kalan boya tekrar kullanılır mı, sorusuna hemen yanıt verelim. Cevabı evet, kalan boyayı rahatlıkla tekrar kullanabilirsin. Saklama şartlarına önem ve özen gösterirsen elbette… Peki kalan boya nasıl saklanır ve saklarken nelere dikkat edilir; bir göz atalım.

Duvar boyası saklamanın ipuçları

Ev ya da iş yerini boyamak için harika renkler seçtin ve boyarken de çok güzel bir iş çıkardın. Ama kullandığın boyalar arttı. O zaman daha sonra tekrar kullanabilmek için takip edeceğin en etkili 5 saklama aşaması mevcut. Boya yaparken boyayı başka bir kaba alıp boya yapabilirsin. Böylece artan boyayı kendi kabında bozulmadan saklama şansın olur.Boya bittikten sonra artan boyayı eğer kabı büyükse daha ufak ve hava almayacak bir kabın içine aktarmalısın. Eğer boyayı kendi kutusundan muhafaza edeceksen boya kabını streç bir filme sarıp, kapağını kapatmalısın. Kalan boya nasıl saklanır diye düşündüğünde aklına saklama koşulları da gelsin. Artan boyaları muhafaza ederken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de saklama koşullarıdır. Boyayı güneş almayan ve serin bir yerde saklamak gerekir. Çünkü güneşe maruz kalan boyalarda kimyasal değişim meydana gelir. Bu da boyanın bozulması demektir. En uygun saklama alanları garaj ya da kulübelerdir. Böyle bir alanın yoksa üzülme! Kalan boyayı evinde güneş almayan bir dolapta güvenle saklayabilirsin. Gerekli saklama şartlarını yerine getirdiysen uzun süre boyayı muhafaza edebilirsin. Ancak 2 yıl içinde boyayı kullanman da fayda var.Yukarıda bahsi geçen saklama yöntemleri ile artan boyalarını sağlıklı bir şekilde muhafaza edebilirsin. Özellikle artan boyayı incelticisi ile karıştırmamaya özen gösterirsen daha uzun ömürlü bir saklama işlemi yapmış olursun.

Artan boya ile neler yapılır?

Kalan boya tekrar kullanılır mı sorusu genelde ilk defa boya yapanların aklına muhakkak gelir. Önemli olan kalan boyanın en iyi şekilde nasıl değerlendirildiğidir. Küçük bir kutuda az miktarda boya kalmış ise bunu boya yaptığın yerde ufak düzeltmeler için kullanabilirsin. Böylece kusursuz görünmesini de sağlayabilirsin.Eğer elinde birkaç renk boya kaldıysa kağıtlardan çeşitli kalıplar keserek ya da stencillerden yardım alarak salon, balkon, mutfak gibi alanlarda sevimli uygulamalar yapabilirsin. Desenli boya fırçası ya da silindir edinip kalan boyalar ile desenli duvarlar yaratabilirsin. Tahmininden daha çok mu boya kaldı? Daha sonra tekrar aynı yere uygulamak için saklama şartlarına özen göstererek kaldırman iyi olur. Ancak satın aldığın boyayı açmadıysan, aldığın boyanın fazlasını iade edebileceğin bir marka da mevcut! Bi’Boya, satın aldığın boya artarsa fazlasını iade etme imkanı sunuyor. Güvenle alışverişini yaptıktan sonra açılmayan boyanı kolayca iade etmenin ayrıcalığını hemen yaşayabilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message