Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Amerikan kapı (Panel Kapı) boyamada nelere dikkat edilmeli?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Amerikan kapı (Panel Kapı) boyamada nelere dikkat edilmeli?

Yayınlanma tarihi: 7.05.2020

Amerikan kapı boyama teknikleri nelerdir?

Doğru teknikleri uygulayarak yapacağın amerikan kapı boyama ile başarılı sonuçlar elde edebilirsin. Teknikler konusunda yeterli donanıma sahip olursan ustaya gerek kalmadan boyama işleminin üstesinden kolayca gelirsin. Evde kapı boyama işleminin 3 tekniği vardır.Bunlardan ilki kol gücü kullanımı ile rulo veya fırçadır. Diğer tekniklere göre, yoğun kol gücü gerektirdiği için yorucu olabilir fakat Amerikan kapı boyamanın maliyeti en düşük ve kolay yoludur.İkincisi ise basınçlı tabanca tekniğidir. Bu ürün, amerikan kapı boyama makinasıdır. Zaman konusunda ciddi anlamda tasarruf sağlar. Bu işlem yapılırken, kapı üzerinde kalın bir katman oluşmaması için kapı ile tabanca arasında belli bir mesafe olmalıdır.Son teknik ise daldırma tekniğidir. Bu teknik profesyonel kişiler tarafından uygulanabilir. Kapının sökülerek, boya dolu kalıpların içerisine daldırılması ile boyanma işlemi gerçekleşir. Diğer iki tekniğe göre hem zor hem de maliyeti daha yüksektir.de maliyeti daha yüksektir.

Amerikan kapı boyama evde nasıl yapılır?

Boya yapılacak kapının kilitleri ve fitilleri sökülerek başlanır.İşlem yapacağın kapının boyası çok eski ise hafif bir zımparalama işlemi yapmalısın.Zımparalama sonrası oluşan tozları, fırça yardımı ile yüzeyden uzaklaştırabilirsin.Uygun şekilde seyrelttiğin boyayı fırça ve rulo yardımı ile 3-6 saat arayla iki kat sürerek amerikan kapı boyama işlemini tamamlayabilirsin. Ama kapının renk ve dokusuna göre üçüncü kata da ihtiyaç duyabilirsin.Uygulama yapılan kapıyı 24 saat açık tutulmalı ve tam kurumadan kapatmamalısın.Amerikan kapı boyama için, içerisinde solvent içermeyen ve su ile seyreltilen aynı zamanda kolay uygulaması ile asla bileği yormayan, kabarma, çatlama yapmayan ve mükemmel silinebilen Bi’Boya kapı boyama setini sepetine ekleyebilir, alışverişini tamamlayabilir ve Amerikan kapı boyama işlemini güvenle gerçekleştirebilirsin.

Evlerde yapılmak istenen değişiklik veya yenilenmeye iç kapılar da dâhil edilebilir. Amerikan kapı diğer adıyla panel kapılara yapılan boyama işlemi ile yaşam alanında farklılık yapabilirsin. Amerikan kapı boyama işlemi, kapı yenileme işlemine göre oldukça düşük maliyetlidir. Bütçeye zarar vermeyerek, herhangi bir ustaya gerek kalmadan kolayca uygulayacağın boya işlemi ile evine ve ruhuna yenilik katabilirsin.

Amerikan kapı boyamanın püf noktaları nelerdir?

İstediğin her renge boyayabileceğin amerikan kapılara, boyama işlemini uygularken dikkat etmen gereken bazı önemli püf noktalar söz konusu. Bunlardan en önemlisi boyayı su bazlı tercih etmen. Su bazlı kapı boyası, hem kokusuz hem de daha sonrasında kapında her hangi bir sararma ve solma ile karşılaşmanı engeller. Su bazlı boyayı, boyama işlemi için hazırlarken kutunun üzerinde yazan talimatlara uyarak hazırlaman, alacağın iyi sonuç ile doğru orantılıdır. Kutu üstüne uymayarak daha çok veya daha az inceltmen ile boyanın akması veya kalın durması ile karşı karşıya kalabilirsin. Amerikan kapı boyama işlemine başlamadan önce tamirat gereken yerleri yapmak, kol ve kilitleri sökmek de diğer önemli püf noktalardır. Kilit bölümünü sökmek uğraştırıcı geliyor ise kağıt bant ile üstünü bantlayarak da boyanın kilide gelmesini engelleyebilirsin. Kapı kasasında bulunan kapı fitillerinin sökülmesi ile de boya işleminin her yere ulaşmasını sağlarsın.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message